הצטרפנו זה עתה

arana1

New member
אף אחד לא מקבל טיפול מתאים

כי האבחונים הם לגמרי לא מדוייקים
כמובן שעדיף שמישהו ידע שהילד הוא לא בדיוק כמו האדם הממוצע ולכן יפסיקו להאשים אותו ולתקוע אותו לסיטואציות שרק יחריפו את מצבו
אבל האבחון עצמו סובל מכל כך הרבה הטיות שנראה שלפחות בינתיים הדבר היחיד שהוא יודע לעשות זה לומר שהילד שונה מהממוצע

אני לא אעבור על הסעיפים כי חבל על הזמן שאני אבזבז על הקשקושים האלה

שלומות0

New member

בדיוק כמו שאני כותבת תמיד, זה מאוד נוח לגורמים במערכת להוציא נער על הספקטרום גם כלוקה בנפשו,
וכך לכל שאר הגורמים במערכת יותר פשוט במקום להתמודד עם הקשיים של הנער תמיד תהיה לגורמים את האפשרות להתמודד בדרך הקלה לשלוח לאשפוזים במקום להתמודד נכון, או ללחוץ על ההורים לתת תרופות,
ולא סתם מוסיפים את זה, ועל אף שכתבו לך כאן תגובות שזה מוצדק ויש גם דבר כזה אז זה רק על מנת להצדיק את המערכת,
לכל מאובחן כpdd יש גם מרכיב רגשי נפשי זה מאוד מובן וברור, במיוחד שמאובחנים בגיל כזה ילד כזה כבר עבר מספיק ברור שיהיו לו קשיים נפשיים!
לתת אבחון של MCDD זה לגזור על נער והוריו חיים קשים מאוד מהצד של המערכת כי אף אחד לא ממש רוצה להתמודד עם זה .

יש הבדל כל כך גדול בין "סתם" אוטיסט, אפילו

בתפקוד גבוה, לבין אחד עם בעיות פסיכוטיות שזה זועק לשמיים...
אני מאוד מאחל לך שלא תתקלי באחד כזה ולא תצטרכי להתמודד אתו.
האמיני לי, זה מתיש

galitkm

New member
להתקל באוטיסט עם בעיות פסיכוטיות

עד כדי כך שזה צועק לשמיים, זה מאוד נדיר.

לעומת זאת - להתקל באוטיסט שנגרם לו נזק בגלל שאבחנו לו בטעות שסובל מבעיות פסיכוטיות בשעה שהיו אלו בעיות רגשיות הפיכות שנבעו מטראומות או התמודדות לאורך שנים - זה ממש לא נדיר לצערנו.

ומה הנזק מאבחון כזה? תרופות עם תופעות לוואי לא סימפטיות שלא עוזרות בכלל כי האבחנה היתה שגויה ולכן קיבל טיפול תרופתי לא מתאים. נידוי חברתי בגלל הסטיגמה הקשה. מניעת הטיפול המתאים עקב האבחנה השגויה וגם כמו שתיארו כאן זה עלול להגיע אפילו למצב של אשפוז כפוי ואשפוז כפוי כזה עלול להיות מאוד טראומתי לאוטיסט שכבר סובל מטראומות

זה פחות נדיר ממה שחושבים

ולעומת זאת יש הגזמה פראית בתיאור הנזק מתרופות.
מלבד זאת שהאם האבחנה שגויה והבעיות נפשיות, רוב הסיכויים שפסיכולוג מיומן או פסיכיאטר ידעו לזהות זאת.
ואם התרופות לא עוזרות, פשוט מפסיקים אותם.
הנידוי החברתי קיים בגלל ההתנהגות, לא בגלל הטיפול התרופתי

galitkm

New member
למה אתה חושב שיש הגזמה פראית

בתיאור הנזק מתרופות? הרי ידוע שאוטיסטים מגיבים אחרת לתרופות. אני בעצמי ניזוקתי מתרופות, אמנם לא פסיכיאטריות, אבל כן קרה לי נזק לא סימפטי מתרופה יחסית תמימה ושכיחה. אשרי מי שלא עבר את זה על בשרו. אני לא מבינה למה לטעון שמי שמדווחים על נזקים מתרופות מגזימים

כי רוב הטענות הוכחו כפברוק והמצאה

ואנני יודע את זה בוודאות על ריטלין.
כל דבר שלוקחים יכול לגרום נזק.
זה לא אומר כלום.
אני יודע זאת על הדברים שאני עוקב אחריהם
רוב הטענות על נזקים הם בגלל שימוש לא נכון ולא מבוקר בניגוד להוראות הרופא ...
תמיד יכול להיות מישהו שנפגע, זה עדיין לא אומר כלום על השאר.
ובטח לא אומר כלום על הנזק שהיה נגרם מאי טיפול.

galitkm

New member
פברוק והמצאה?

במקרה שלי, אני מאוד ייקית, לא לוקחת סיכונים ואף פעם לא חורגת מהוראות הרופא כשמדובר בתרופות ובכל זאת נגרמו לי נזקים.
יש מקרים שבהם הנזק שהיה נגרם מאי טיפול קטן בהשוואה לנזק שנגרם מטיפול לא מתאים.

הנזק מתרופות הוא נזק פיזי. לא מזמן שאלתי כאן מישהי על גבי הפורום והיא סיפרה על נזקים ארוכי טווח שנגרמו לילדיה כתוצאה מתרופות פסיכיאטריות. אתה טוען שהיא פיברקה?

נכון מאוד המשפט שכתבת, כל דבר שלוקחים יכול לגרום נזק.
בגלל זה מי שרושם למטופלים דברים כאלה צריך להיות זהיר ושקול מאוד וידו שלא תהיה קלה על ההדק.
וזה לא כך בחלק גדול מהמקרים, רוב הפסיכיאטרים ממהרים לרשום תרופות מהר ובלי לנסות דברים אחרים ועל כל פיפס כאילו אין עוד אפשרויות וטיפולים ואני לא מדברת על המקרים החמורים והמסוכנים שזקוקים לטיפול תרופתי מיידי אחרת יקפצו מהגג. טיפול שגוי בהחלט עלול לגרום יותר נזק מאי טיפול

1אילת2

New member
האבחון אינו הבעיה.

הבעיה עצמה, היא, איך לומר זאת- הבעיה.
מחשבות שווא, הזיות, מחשבות מאגיות הן אינן תוצאה של יחס לא הולם או מסגרת לא מתאימה.

galitkm

New member
לא דיברתי על מי שאכן יש לו הזיות ומחשבות שווא

אלא על אוטיסטים במצוקה רגשית שלא קיבלו מענה לבעיותיהם ומאובחנים בטעות כפסיכוטיים.
לא דיברתי על אנשים באמת מסוכנים לעצמם ולסביבה, אלא על מי שמאובחן כך בגלל ביטוי כלשהו של מצוקה, כעס, או תסכול.

מכיוון שאוטיסטים לא מתקשרים בצורה מקובלת ו"נורמלית", כל ביטוי של תסכול עלול להתפרש בטעות כמחשבות שווא וכבר היו דברים מעולם שאוטיסטים נפגעו וניזוקו בגלל פרשנות כזאת של ההורים או מאבחנים. לכן צריך להזהר ולבדוק היטב לפני שקובעים שמילה או שתיים שנשמעות לסביבה לא קשורות לשום דבר שמישהו אמר זה "מחשבת שווא".

אלו המקרים עליהם אני מדברת, מקרים של מאבחנים עם יד קלה על ההדק, מאוד נפוץ לצערנו

arana1

New member
מחשבות מאגיות הן הכי תוצאה של יחס לא הולם

למה את חושבת כל כך הרבה חנונים אוהבים קומיקס למשל ?
לילד שמוכה ומושפל כשיגרה ויש לו גם דמיון וכשרון עשיר הנטייה לחלום על כוחות על היא ברורה לחלוטין

גם אני מאמין שאבחון מדוייק זה דבר מאוד מהותי
בדיוק בגלל זה הרזולוציה של האבחונים כיום נראית לי כל כך שטחית ורדודה שעדיף כבר בלי

זו גם בכלל לא שאלה של אבחון,הילדים האלה לא חולים,הם אנשים שנקלעו למצבים קשים בגלל ההתנגשות בין זהותם היחודית לסביבה
מעט יחס הולם ומדוייק יפתור לכל ילד ולכל אדם את רוב הבעיות
האבחונים,התורה שעומדת מאחוריהם,התפישה שכולה מבטאת רק איזה שהוא מרחק מהנורמטיבי לכאורה
מהווים לא פעם את הבעיה עצמה במקום את פתרונה
סתם דופקים לילד שגם ככה הוא חרד עד מוות משונות חותמת שתדפוק אותו עד יום מותו
במקום זה צריך לנסות להבין את הרגישיות שלו ואת מבנהו הנפשי לא רק כאיזה סטייה מאיזה סטנדרט של תקינות אלא כפתח ליחודו
ואז אנשים לא יסבלו מיחודה אלא יתפתחו דרכו

לצערנו הפסיכיאטריה והפסיכולוגיה הם ברמה שבה הייתה הרפואה בימי הביניים
אז כן,זה עוזר לנסר לאדם את הרגל עם משור עץ בלי הרדמה,זה יציל את חייו לפעמים,עדיין,זה דבר שמאוד קשה להמליץ עליו או להתייחס אליו בלי שום הסתיגות

dina199

New member
מצטערת על כל הויכוח על MCDD

שניפח את כל השרשור.
אולי תשקלי לפתוח הודעה חדשה ?

את צריכה קודם ללמוד את ההמלצות של האבחון

לגבי הטיפולים ולראות איך מתחילים ומה עושים.

זה חשוב לראות לאיפה אתם ממשיכים בתחום החינוך, למשל, וזה הזמן לקבל החלטות לעתיד.

לגבי מוסדות נוספים:
ביטוח לאומי:
צריך לבדוק שיש לכם שני אבחונים, רפואי ופסיכולוגי ושהם רשומים לפי הדרישות של ביטוח לאומי.
אם כן, להוריד את הטפסים מאתר ביטוח לאומי, למלא ולהחתים את בית הספר ושלוח לביטוח לאומי (אפשר לקבוע פגישה עם פקידה שלהם שתעזור לך למלא את הטפסים ולראות שלא החסרת כלום).
כן, זה נקרא 'גמלה לילד נכה'.

וגם כדאי לגשת למס הכנסה כדי לקבל החזר של שתי נקודות זיכוי.

אביב1321

New member
MCDD

זו הפרעה התפתחותית מורכבת אז קצת יהיה קשה ההבנה שלה

יש כל מיני סיפטומים להפרעה זו

סימפטומים התנהגותיים
סימפטומיים פסיכוטיים
סימפטומיים אוטיסטיים
וסימפטומים נורולוגיים

בהתנהגות זו הפרעה באיך שאתה מתנהג כגון : חרדות או דיכאון או נרקיסיזם
סימפטומיים פסיכוטיים למשל כמו : סימפטומים שליליים כמו אלוגיה או קטטוניה
סימפטומים אוטיסטיים כמו התנהגות בחברה ומוטוריקה עלובה
וסימפטומים נורולוגיים כגון הפרעות קשב וריכוז נדודי שינה ולקות למידה

abashel13

New member
מאחר ואבחון mcdd

חמור למדי הייתי מציע לבקש חווד שניה בעניין זה.

כמי שנהנה בעבר מ-6 אבחונים שאינם קרובים למציאות מסיבות שונות ומשונות ברגע שהאבחון כולל

"מחלות נפש" יש לבדוק בציציות המאבחן... אם אכן Mcdd יש לטפל שונה מאשר באספרגר אבל זאת

שאלה ששווה להקדיש לה מחשבה נוספת... הימנעות מטיפול עד חווד נוספת מזיקה הרבה פחות מטיפול מיותר...

למעלה