הצטרפות

מהי אמונה? (קצת דומה ל"מיהו יהודי")

אתה קם בבוקר, עושה את כל הפעולות הרגילות ומתכוון לצאת החוצה. רגיל לחלוטין. אלא ש... לא תיצא מהדלת עם הרגל השמאלית (מכיר כאלו?). למה?! סתם... כי ככה אתה אוהב. אוקי, אולי לא אתה, אבל יש כאלו אתאיסטים (לחלוטין) שמתנהגים כך. מה בעצם מתרחש כאן? ובכן, זאת היא אמונה. אנחנו הרי אנשים שמאמינים בעצמנו. שולטים בגורלנו במו ידינו. אף אחד לא יספר לנו מי ברא את העולם ואיך נוצר הכל (המפץ הגדול, זה ברור). בכל זאת, לא נצא מהבית ברגל שמאל. ככה. יש בכל אחד מאיתנו את הנקודה המיסתורית, מיסטית שחייבת לבוא על סיפוקה. זאת היא אמונה. ובכן אני טוען, כולנו מאמינים. אז למה אנחנו נאבקים בחרדים? אני שוב טוען - החרדים הם סימפטום. הדת היא הבעיה. וכדי להאבק בבעיה צריך לרדת לפרטים. כמו ש"ס. כמו... לא משנה, יש עוד גוף רציני שפועל ככה. אבל זאת היא הדרך למאבק יעיל. ובאשר לאמונה שבנו, אין מה לחשוש מכאן. אנחנו לא מחצינים אותה. אנחנו הרי, לכל צד ועיניין, ... אתאיסטים מודרניים. (אלוהים לא קיים)

יחיד אני מסכים אתך חלקית

אני לא מאמין ואין כח עליון אני מסכים, אך אני לא יוצא מהבית ברגל שמאל (אולי כן ואני לא שם לב) בכל מקרה אין לי בעיה לצאת עם רגל ימין אין לזה משמעות עבורי. לכן כל אמונה באשר היא חסרת משמעות . הסיבה שאנחנו נאבקים בחרדים היא משום שהם משתמטים מהצבא, מרוויחים על חשבונינו וכופים עלינו כפייה חרדית. אני חושב שיותר נכון לרשום שאנחנו נאבקים בפעולות שלהם

הסכמה חלקית היא קודם כל הסכמה ו...

נניח לרגע לנושא הנקודה המיסטית הפרטית (שאני משוכנע שהיא קיימת בכל אחד ואתה מסכים ... חלקית). אני מתכוון למאבק. נכון, המאבק בחרדים כולל את כל מה שאמרת וגם לפי דעתי זהו מאבק צודק (אחרת לא הייתי "מבזבז" את זמננו). אבל יש להם לחרדים משהו שמהווה את הבסיס לפעולות שלהם. המשהו הזה הוא מה שצריך להדאיג אותנו ולהיות הדוגמא לפיה אנחנו נפעל כדי לצמצם את הנזק. אני מתכוון לשיטה, למודל של התנועה שעומדת מאחורי התהליך כולו. והמודל של ש"ס הוא מקור הכח של הבעיה. אז איך מפעילים את המודל החרדי במיגזר החילוני? לא נשמע קל אבל אפשרי. נניח לדוגמא ששינוי מתיימרת לפעול למען אומנים צעירים. לפי המודל שהיזכרתי (לא נעים לי להזכיר את השם המפורש כל פעם), צריך לפעול להקמת סדנאות מסובסדות שיהוו במה לאומנים מתחילים. להשקיע בקרנות למילגות ולפתוח בתי ספר מסובסדים כדי לעזור לאומנים מתחילים לעלות על דרך המלך. לזה אני מתכוון בירידה לפרטים ולא להסתפק בעזרה כללית לתיאטרון כזה או אחר להתקיים. להשקיע בדור שלם והדור הזה מצידו יהפוך לדור אסיר תודה ונאמן בבחירות. יש עוד, אבל מספיק. יום נחמד, טומי.

יחיד אפשרות מעניינת

הרעיון עם האומנים המתחילים נשמע די טוב. השאלה אם יש לנו את האמצעים המתאימים, ש"ס מקבלת מהממשלה, אשמח לקבל ממך תשובה מפני שאני תומך בדרך שלך. תודה ויום טוב גם לך

נכון... (אנחה) "ההם" מקבלים מהממשלה

ולכן הם יותר חזקים. זה ברור. אנחנו היינו קרובים מאוד להצלחה ופיספסנו (בגדול). הייתי רוצה להגיד שאני מוציא כסף מהמאגרים הפרטיים שלי אבל בדרך הזאת אולי נוכל לממן שיעור אחד לאחד מילדי האומנים (אני לא מרושש אבל לא בדיוק בעל מאגרים כספיים). ובכל זאת, צריך לקחת נשימה עמוקה ולהתחיל שוב את מה שקודמנו התחילו ולא סיימו. אני מניח שאם נתחיל לבצע פעולות, ביחד, מכל מיני קצוות של המדינה נוכל לקדם דברים. אולי גם נמצא בעלי אמצעים שתומכים במטרה ונוכל לשתף פעולה. אולי נמצא בעלי השפעה שיחברו אותנו ל... בעלי אמצעים ו... עוד ועוד. צריך להתאחד ולעשות. לא נבנה כלום דרך האינטרנט ולא רק בדיבורים ואימרות. מכיר אנשים שרוצים לפעול? אולי מישהו בעל קשרים?

באמת חבל שפספסנו דברים

למרות שהשגנו דברים בעלי משמעות. אם נתאחד קיים סיכוי שנצליח בטח שאם נאחד המטרה תהיה יותר קלה. רוב הסיכויים שאנשי שינוי יסכימו לפעול אך אין לי זכות לדבר בשמם. אני מסכים שצריך עשייה אך גם הפורום חשוב, בזכותו הכרתי אותך. עצה שלי חודש הבא תהיה ישיבת מועצת שינוי אם אני לא טועה החמישי האחרון בנובמבר תוכל לפנות לחברי המועצה ולראות מה ניתן לעשות בנדון

חבל לפספס - יש מעט הזדמנות שניה

אבל לא באמת פיספסנו. עלינו לתודעה, נתנו פייט כמו בסרטים ואין לי ספק שאם נפלנו זה רק כדי שנוכל לקום מחדש. הפורום באמת חשוב, וגם אני שמח להכיר אותך ואת שאר המשתתפים. אז תהיה התכנסות בנובמבר. זה מעניין. אני מקווה שיש כוונות לפעול ולחזור לדרך העשיה. סיפור - אתה יודע, קם פעם משוגע (יחיד) ואמר שצריך להקים מדינה. לא סתם מדינה - אימפריה!, לא סתם אימפריה - כזאת חובקת עולם, איזה עולם?! משהו שלא היה ולא יהיה, כזה שימלא ספר היסטוריה בעובי של "מלחמה ושלום" ו... ו.... אבל כדי שכל זה יקרה, צריך קודם כל להקים מפלגה. לא מפלגה של עשירים (כי להם אין זמן), לא מפלגה של בעלי השפעה (כי מה להם ולמפלגה של פריירים). מפלגה של אנשים פשוטים, אנשים שמוכנים לפחות .... לחלום ביחד. חלומות מתגשמים - בעזרת השם.

סוף סוף עוד אדם שלא נשבר

עבור שינוי מערכת הבחירות הייתה ירידה לצורך עלייה, אסור להתייאש. הציבור החילוני זקוק לנו ולאט לאט הוא מבין זאת. החלום של ששינונ תחזור לכנסת ואני מקווה שיתגשם. כן תהיה פגישה בנובמבר יום חמישי כנראה חמישי אחרון בנובמבר כך עושים רוב הפעמים, אולם הישיבה שהייתה באוגוסט התקיימה ביום חמישי שלישי ולא אחרון בחודש כך שאני לא אומר בוודאות

כיף לחלום - אני איתך

מצטער על העיכוב בתשובה. עבודה... כן, אני אשמח להשתתף בפגישה ולהקשיב לקול התנועה. אני לא מכיר שם אף אחד, אבל אני לא יתן לפרט קטן כזה להפריע.

תפנה לעידו במשרדים

בקש ממנו שישלח לך את טפסי ההתפקדות. מספר הטלפון של המשרדים: 035620118 035610293 הוא ישמח לשלוח לך . מצפה להתפקדותך!!!

פניתי ואין תשובה

אגב, פניתי לעידו והשארתי הודעה כי מספר פעמים לא קיבלתי תשובה. עבר יותר משבוע ועדיין אין כלום. האם יש שם מישהו?

טלפן בשעות הבוקר

בשעות הבוקר עידו ושרה אמורים להיות במשרד, אם לא תצליח - אנסה להעלות את הטופס לפורום (לאחר שאקבל אותו - כי את שלי כבר שלחתי...) בהצלחה!

למעלה