הצטרפות

הצטרפות

מישהו בכלל יודע איך מצטרפים לשינוי?

gershon17

New member
עוצמים עיניים חזק חזק

ואומרים בקול שלוש פעמים "אני רוצה להצטרף לשינוי".

gershon17

New member
כדאי לכם

זה יאפשר לכם להשיג את החוג להגנת המרכסיזם. לפחות עד שתפסיקו עם ההתעסקויות המטופשות האלה שגורמות לכם להגיד דברים כמו "שינוי לא תרוץ בבחירות הבאות, כי עד 2010 לא נהיה מוכנים".

אשרת

New member
תסתכל בשרשור הזה

אם תרצה, שלח לי במסרים את המייל , אשלח לך את טופס ההתפקדות. גמר חתימה טובה.

הצטרפות - ומה הלאה

טוב - לא ציפיתי למשהו אחר, חברה. אפשר גם להבין את המרירות של מפלגה (ציבור) שכמעט שלטה במדינה והתרסקה לגמרי, לשימחתם של אחינו חובשי הכיפות והזקנים. כבר נאמר שהשימחה בישראל היא רק השימחה לאיד. ובכל זאת, אם תשאלו אותי (ואתם שמחים לשאול אותי, נכון?) אז לא חייבים לחכות לשנת 2200 כדי לחזור למסר הנכון שהוביל אותנו קדימה. כתבתי הרבה, אז תיסלחו לי חברים, אני הולך לאכול משהו

../images/Emo45.gif שמח לשמוע על חבר מפלגה נוסף

לא סתם חבר מפלגה נוסף אלא אחד שחושב כמוני בעניין של ההתמודדות לכנסת שינוי חייבת להתמודד לא ניתן לדעת מה יקרה. ש"ס בממשלה משולם נהרי שר במשרד האוצר. כעת הציבור רואה מי הם החרדים ואני סבור שיש אנשים שמתחרטים שלא בחרו בשינוי, בנוסף לכך הציבור רואה אלו מפלגות יושבות אתם בממשלה ומבין את האדישות שלהן שתי המפלגות גדולות מתקפלות בפני המפלגה החרדית שהיא השלישית בגודלה. תמיד טוב לנסות להתמודד עד לשבועיים האחרונים אלו שמסתמכים על הסקרים טענו שלגיל אין סיכוי להכנס לכנסת, לפתע היה סקר שנתן לה שני מנדטים ואלו בחירות היא קבלה 7 מנדטים. אסור להקשיב לסקרים חייבים להתמודד

ובכן, החרדים הם רק הסימפטום. כי ...

כי העיקר והנושא שאליו צריך לכוון זה איך מוציאים את העוקץ מהדת ששולטת ומנווטת את כולנו. זכור, אין דת טולרנטית (כאילו, סובלנית) ואין דת שתיתן הנחות. אין טעם להתנגד לחרדים אם לא מפנימים את הצורך לפתור את הקונפליקטים שדוחפים אנשים מכל קצוות הרשת לזרועות החמים (ואולי רותחים) של הדת. לילה טוב.

gershon17

New member
כלומר המטרה של שינוי

צריכה להיות ביטול הדתות באשר הן ע"י ביטול הצורך האנושי בדת? מאז הרעיון לבטל את יצר התחרותיות לא שמעתי על רעיון מקורי שכזה.

נחמד, אבל ...

בינגו! - זיהוי נכון מאוד בקשר לצורך האנושי בדת. אני לא יתפלא (למעשה אני אפילו בטוח) שכל אחד מבוחרי שינוי מאמין גם מאמין במשהו (בצורה כזו או אחרת). כולם. ובכל זאת יש הבדל ביננו והחרדים. אנחנו לא מחצינים את הצורך הזה שלנו. אנחנו שומרים אותו עמוק בתוכנו ומסתדרים עם עצמנו. אבל - מסביבנו ישנם הרבה מאוד אנשים שונים. מה שמאחד אותם זה ההחצנה של הבעיות היום-יומיות שלהם והצורך שלהם להאחז בקרש הצלה. הדת מאוד מאוד "מוכנה" להתעסק אם היומ-יום של האנשים האלו. למעשה הדת רוצה לעצב את היום-יום. וכך אפשר ליצר מאמינים. במילה אחרת - בוחרים. זהו המודל של ש"ס והוא עובד נהדר. אז, לא - אני לא מתכוון לביטול הצורך האנושי בדת. אבל כן מתכוון לירידה לפרטים וטיפול סיזיפי בבעיות יומ-יומיות שיש לאנשים והשגת פתרונות מקוריים ויצירתיים כדי להציע איזשהו פיתרון. יום נעים - אני יוצא לעבודה

../images/Emo45.gif כל הדתות אותו דבר

מי שמאמין בצורה קיצונית ועיוורת מפסיק להיות סובלני כלפי הסביבה. אנשים מסוג זה מתנכלים לשונה בשל היותו שונה

Fasz

New member
טומי שלום

אתה לא יכול לבטל את הדתות, או להוציאן אל מחוץ לחוק, שהרי באותו האופן תוכל להכריז על האמונה כ"בלתי חוקית". החזרה לדת היא החלטה סובייקטיבית של כל אדם, הנובעת משיקוליו הפנימיים. קשה לי להאמין ששינוי המתיימרת בליברליות האופפת את המפלגה מכל כיוון, אכן מסכימה להגביל את האוכלוסיה, דתית.

לפאסז שלום

אני לא רוצה לבטל את הדתות, מי שמאמין עושה טעות אולם זאת בעיה שלו. שינוי אינה מתיימרת להיות ליברלית היא באמת ליברלית בניגוד למפלגתך הליכוד . אתם לא ליברלים לאזרחים עם דת שונה, בנוסף לכך אתם לא ליברלים מפני שאתם שוללים מהפלסטינים לקבל את הגדה המערבית ומזרח ירושלים

Fasz

New member
אל נא נערבב בין ליברליזם לבין

מדיניות. הליכוד הינה מפלגה ליברלית, שכן מז'בוטינסקי, כלה בבגין, ועד לנתניהו, שמרנו על פלורליזם - חופש הביטוי, הוא מנת חלקה של התנועה, ובמידה והיית באזור ב83'-83', היית רואה, עד כמה בגין הוא ליברל, ועד כמה היו קרובים אנשי השמאל הקיצוני לביתו של בגין, שם, הוא הרשה להם לארר ולגדף אותו, ואף את משפחתו, ללא כל שימוש בכוחות הביטחון על מנת לסלקם. להבדיל מטומי לפיד, אשר פרש ממפלגתו לאחר שחברו היקר כשל מלהגיע למקום ה-2 כשהוא מנל את ערכיה הדמוקרטיים של מפלגת שינוי. אין המאבק בינינו לבין הפלשתינאים, על שטחים. המאבק הוא על עצם קיומה של מדינה יהודית עצמאית באזור. האם עדיף לשיטתך, לוותר על מדינת ישראל, ולהקים מדינה אחת וליברלית (ככל שאפשר תחת שלטון ערבי פונדמנטליסטי) בשם "פלשתין"?

לפאסז שלום

מפלגה ליברלית אמיתית צריכה להיות ליברלית בכל הנו'. בגין אפשר לאנשי שמאל לגדף אותו יאמר לזכותו הוא היה אחד מראשי הממשלה הטובים למרות היותו בליכוד. אני מאוד מכבד את מנחם בגין אבל לא הייתה לו מדיניות ליברלית מחוץ למפלגתו השאלה מה היה קורא אם ערבים ישראלים היו מנבלים את פיהם (שלפי דעתי זה מהלך מיותר וזה ממש לא מגיע לבגין), ישראל צריכה להתקיים אולם גם לפלסטינים יש זכויות לקבל מדינה ובטח שכל אזרח במדינת ישראל רשאי לקבל זכויות מה שהליכוד לא מאפשר. בקשר ללפיד, פורז ומחניהם הם לא חלק משינוי כך ששינוי כן מפלגה דמו'

לאשרת שלום

אין לי כל מטרה למנוע מאנשים לחיות לפי דעתם. צר לי שהם הולכים בצורה עיוורת וחלקם משתמשים בדת באופן נלוז, אבל זאת דעתם ואני לא אכתיב להם במה להאמין או לא להאמין

נכון, טומי ידידי (אפשר?) ובכל זאת

נחמד יהיה אם תקרא את תגובתי ל-gershon17 אי אפשר לבטל את הדת או הצורך בדת. אפשר וצריך לפעול לביטול הצורך להאחז בדת כקרש הצלה יחיד. יום טוב.

ליחיד שלום

מ שרשמת לא לגמרי נכון, יש מאמינים בשינוי אני אומר זאת בתור אחד שמכיר כמה מחברי המפלגה אולם לא כולם. למשל אני לא מאמין לחלוטין ואני משער שיש עוד כמה אתאיסטים שלא מאמינים. אני לא רוצה לבטל את הדת. אם יש צורך בדת אני ממש לא חושב

למעלה