הצופים והצופות

WaveGal

New member
הצופים והצופות

מה המדיניות אצלכם לגבי צופים?
מה יכולים המתאמנים ללמוד מהצפיה בהם?

השאלה עלתה כי לחלק מהמתאמנים איתי בטאייקו (אוקיי, זו לא ממש א"ל לחימה אבל יש מקלות ומרביצים ממש חזק וגם צועקים) הפריעה נוכחותו של צור (בן שש) כצופה והם ביקשו מהמורה, מארק, לבקש שהוא לא יגיע יותר. הוא לא משתתף, רק יושב, מקשיב (עם אטמי אזניים) ונהנה. הוא אפילו שר לי את המקצבים אחרי השיעור.
ברור שהצופה יכול ללמוד מהצפיה אבל לי נראה שלמתאמנים יש הרבה מה להרוויח מהתחושה שמישהו (ובפרט ילד נפלא בן שש) צופה בהם ואולי צריך להתאמן תמיד כאילו ילד בן שש צופה בך. לא?

(נ.ב. אין צורך להתייחס למקרה הספציפי. דווקא העיקרון הוא המעניין)

William Kidd

New member
אצלנו במועדון

האימונים פתוחים לחלוטין.
אפשר להגיע לצפות ואף להשתתף באימון.

פעם שאלתי גם שאלה דומה, ולא הצלחתי להבין את ההגיון מאחורי שיעורים סגורים.

anna127

New member
גם אצלינו האימונים פתוחים

והאמת שלא שמעתי מישהו שהיתה לו בעיה כלשהי עם זה עד עכשיו.
נראה לי, שזה לא אמור לא להפריע ולא לתרום - אתה לא אמור לעבוד שונה רק בגלל שמישהו מסתכל עליך.
אני יכולה להבין למה זה יכול להפריע למתאמן חדש, שלא בטוח בתנועות שהוא עושה, חושב על איך זה נראה מהצד וגם מרגיש מובך מעצם הצעקות (לנו אין כאלה, אבל למי שיש...).
לוקח זמן להשתחרר מזה - אבל בכל מקרה בכל רגע נתון מסתכלים עליך כל אותם אנשים שמתאמנים איתך, אז לא כל כך ברור לי למה עוד בן אדם נוסף אמור להפריע יותר.
אגב יש הבדל נראה לי בין אימון רגיל, שבו סתם מישהו צופה, לבין נגיד הופעה או תחרות.
אני מפתחת פחד קהל נוראי וצריכה ממש להתאמץ בשביל לעבוד בערך-בסדר. בין אם מדובר בהגשת פרוייקט גמר מול אודיטוריום או הופעת סיכום של סדנת קונג פו.
דופק, בעיות בנשימה, בלקאוט, the works. אני מנסה לקחת את זה בתור עוד סוג של אתגר להתמודד איתו.

דווקא מצד הצופה יש לי קצת תובנות...
בחודש האחרון פלוס מינוס, לא יכלתי להתאמן ב-100% - תקופת החלמה אחרי משהו, אסור להתאמץ וכו'.
בשבוע הראשון לא עשיתי ממש כלום, חוץ מלהסתכל ולהקשיב, אבל עדין הקפדתי לבוא לכל האימונים.
נורא מבאס מצד אחד - ומצד שני קולטים דברים מזווית אחרת, שתוך כדי אימון קשה לקלוט, כי אתה עסוק ב"לעשות". זה מעניין. לומדים מזה המון. נראה לי שזה חייב לבוא על בסיס מסויים, אבל זאת השלמה נחמדה.

ולגבי הילד בן ה-6 - גם אם הוא סתם יושב ולא ממש עושה כלום, הוא עדין גדל לתוך העולם הזה. זה יהיה חלק ממנו ברמה כלשהי... וזה נראה לי עולם טוב לגדול לתוכו

צפייה

ההחלטה צריכה להיות של המורה/ארגון ולא של התלמידים.
אני תמיד חושד במניעים של תלמיד שמבקש לשנות משהו .
סיבות לפתיחת שערים הם שיווקיים לצופים/מתאמנים פוטנציאלים; והצורך של הקבוצה לתת את המיטב.
סיבות לסגירה הן היסטוריות-להקשות על ריגול.
מודרניות- יצירת הילת מיסתורין.

ש מים

New member
סיבה אפשרית נוספת

צופים שלא יודעים לכבד את השיעור, ומפריעים/מדברים במהלכו עלולים להקשות על הלמידה והתנהלות השיעור.

WaveGal

New member
זו הנחת היסוד שלי

שההחלטה היא של המורה (עצמאית או כחלק מארגון)
אבל יש לדעתי רווח גדול מההפסד בצופים (אם הם נוהגים בנימוס ומתעניינים בנעשה באימון). אם זה יוצר אתגר למתאמנים זה אתגר טוב שיכול לקדם אותם.
הילת המיסתורין ושמירת סודות הם, כך נראה, סיבות שגם אתה לא נותן להן משקל רב.

עברנו מהכלל לפרט,טוב

אצלי אני לא כל כך מעודד צפייה, אני מעדיף השתתפות פעילה בשיעור. אני חסיד גדול של זה עד כדי כך שהורים לילדים המעוניינים לצפות באימון של ילדם משתתפים בשיעור עם הילדים.
מאידך, מי שבכל זאת מעוניין בתצפית בלבד אני מאפשר זאת תוך בקשה שלא ידברו,יעירו, או ינועו באופן שעלול להפריע למהלך התקין של האימון.
להבדיל מהרבה מורים, אני מאפשר למבוגרים להשאיר מכשירי טלפון מחוברים, ואף לענות במהלך השיעור. כל זאת מהנחת עבודה שמי שמגיע אלי מעוניין באימון ואם הנייד נשאר דולק והם עונים, אז יש לכך סיבה מוצדקת.

WaveGal

New member
מצחיק כי בדיוק היום השתתפתי בשיעור אייקידו...

...של צור. לפני כמעט שנה ביקשתי מהמורה לעזור ומאז אני לוקח חלק בהדרכת הילדים.

ש מים

New member
מכשירי פלאפון באימון...

אתה מאפשר זאת גם לתלמידים חדשים?
(ואכן, נראה שיש לך אמון עצום לא רק בכושר השיפוט של התלמידים שלך, אלא גם ביכולות הריכוז שלהם! כנראה שאין לך ADD'ים וכד'...
)

ש מים

New member
AD... ופלאפונים

לא התכוונתי שהפלאפון יסיח את דעתם, אלא לכך ש: האם הם יכבו את המכשיר, גם אם לא מצפים לשיחה חשובה?
(

על החתום אב ובעל (מוכה) ל-ADD היפרים.

סלולרי ועוגה

אימצתי רעיון ממורה בקורס הכנה לפסיכומטרי, שמי שהסלולרי שלו מצלצל בשיעור מביא עוגה לשיעור הבא. כמובן שמי שמודיע מראש שהוא בכוננות כלשהי, או מחכה לשיחה חשובה, פטור (היו אצלי כמה קצינים בקבע ורופאים, שלא לדבר על הורים לקטנים...).

למרות כל המאמצים, כמעט שלא היו עוגות...

פרצות

בעוונותיי אני רואה בעצמי גם סוג של מחנך.
חלק מתהליך החינוך הנו בניית פרצות ולראות מי, מתי, והיכן נופל בהן

גם אני מאפשר להישאר עם פלאפונים פועלים

הם עונים ולרוב אינם מפריעים למהלך התקין של השיעור (וזה לא קורה המון אם בכלל)
לגבי צפייה בשיעור (תגובה כללית), זה נחלק לשניים.
בקבוצות הילדים איני מאפשר להיכנס (לאחרונה קצת חטאתי בזה) במיוחד לא להורים,
אחרי ניסיון גרוע מאוד בו הורים לתלמידים העירו/כעסו על הילדים שאינם עובדים או מבצעים פעולות גרוע.
גרוע מכך, ההשוואה לילדים אחרים "הילד שלי כ"כ גרוע......" מבחינתי כל ילד ראוי שיקבל את זמן "האיכות"
שלו בשקט מוחלט מבלי שיחשוש מתגובות/הערות/עין בוחנת - הוא הגיע קודם כל ולפני הכל להנות!

בקבוצות הבוגרים אני מאפשר לצפות למרות שאני מעדיף כמו "הבן של קנגה" שיקחו חלק פעיל באימון
לעיתים ממליץ שילכו ("אין לי בגדים/אכלו לי/שתו לי וכו'..." ) ויחזרו בפעם הבאה ויקחו חלק פעיל באימון.

שבת שלום

חיים

אגב, לאחרונה יש ילד "חצוף" שנכנס אל

כל יום עם האח הבוגר שלו בן ה - 5!!!!!
ה"חצוף" מתעקש להתאמן ולאחר שראיתי שאין
לי סיכוי "רשמתי" אותו לחוג באופן לא רישמי אז הוא לוקח חלק פעיל מידי
פעם (כשהוא לא הורס לי את המחשב או את האייפון "זה דיסק?" )

הוא בן שנתיים ומדהים!
ועושה כמעט הכל

למעלה