הצד שלנו בסיפור
כשילד בא ומספר להורים על עצם היותו הומוסקסואל, הוא/היא יוצאים מהארון וההורים נכנסים לארון, לפחות לתקופה מסוימת. נכון, קראתי את זה פעם באחד הסיפורים, אבל זה תיאר במדויק את ההרגשה ולכן אני חוזרת ומדגישה זאת. אתם הילדים מצפים מאיתנו לקבל אתכם פה ועכשיו, הכיצד ? כמה שנים לקח לכם להיבהל מה"תגלית", לעבד את הנתונים בראשכם, להתלבט, להתבייש, להתנזר, להתנתק, להתבודד, להסתתר ועוד המון חוויות קשות שעברתם/ן ? ואנו ההורים שאתם הילדים שלנו, העתיד שלנו, דור ההמשך שלנו, המשענת לעתיד, אנו יכולים ו/או מסוגלים לשמוע את ה"בשורה" והופ הופ טרה-לה-לה לשמוח ?? כמו שאמא מסוימת אמרה "לא בדיוק הודיעו לי שקיבלו פרס ישראל..." אל תשכחו, חונכנו על ברכי שנות הששים. המין החפשי אבל....גבר ואישה! קיבלנו מהחברה מסרים חד-משמעיים: הומסקסואליות=סטייה. אז רגע בבקשה, תנו זמן לעכל את הנתונים. אמנם אנחנו לעולם לא נפנה עורף לילדנו בטח לא בגלל נטייתם המינית ותהייה הסיבה לכך אשר תהייה: נפשית, פסיכולוגית או מתוך בחירה ו/או העדפה. עד היום המחקרים אינם תמימי דעים בקשר לגורם - האם גנטי או שמא בעיה פסיכולוגית אבל מה זה משנה? "איש אישה בבחירתם יחיו.." וכך אנו צריכים לקבל את הדברים. צריכים אכן, אבל ילדים יקרים, תנו זמן בבקשה ! הקלו עלינו. תגישו את ה"ארוחה" במנות ולא בבת אחת. קודם תספרו לנו, תנו לנו לבכות אם אנחנו צריכים את זה, כן אנחנו צריכים את זה. זוהי תקופת אבל שאנו ההורים חייבים לעבור, אגב אבל לא חייב להתחבר עם מוות אלא לאובדן ויש אובדן. אובדן של תקוות, של חלומות שנרקמו סביב הבן/בת. הבכי גם מקל מאד הוא משחרר קצת לחצים (פיזיים) ונפשיים. אל תלחצו עלינו לספר מיד למי שאנחנו עדיין לא מוכנים לספר, אנחנו יודעים ומכירים היטב את דעותיהם של חברים ובני משפחה וקרוב לוודאי שיש לנו סיבות למה אנחנו בוחרים לספר לאחד ולשני לא. אני לדוגמא סיפרתי מיד לאמי הקשישה והיא עודדה אותי והייתה לי המשענת בימים הראשונים וכמו כן לחברה אחת שהכרתי את דעותיה ופתיחותה בעניין. לעומת זאת חששתי מאד לספר ליתר בני משפחתי כי אני מכירה את שמרנותם ובכל זאת לאחר תקופה סיפרתי לאחותי ואת אשר יגורתי בא לי, היא יעצה לי לא לדבר על הנושא עם בתי יותר לעולם. לדבריה: "זהו, קבלי את העובדה ואל תתני לה להביא חברה הבייתה זה לא בריא אלו אנרגיות שליליות..." ויש עוד המשך שלא כדאי לכם לשמוע, כמובן שזה הכאיב לי עד בלי די.... זה כואב עוד היום וזה יכאב תמיד. אז תאמינו לנו ההורים אנחנו יודעים למי לספר, מתי לספר, עם מי לחלוק את הכאב ובמשך הזמן לומדים לקבל את ההומוסקסואליות שלכם כמו את העקשנות שלכם וכמו את החיוך שלכם. אותכם קיבלנו מההתחלה, בעצם לא מדויק, אותכם מעולם לא דחינו - אתם הייתם ונשארתם הילדים האהובים שלנו. ילדים יקרים שלנו, בנים ובנות, הומוסקסואלים ולסביות : אתם האוצר של ההורים, החברים ובני המשפחה, רק תנו לנו את הזמן.....