הצדק נעלם במחסומים

הצדק נעלם במחסומים

פעם האמנתי והפגנתי, היום כבר לא. אינני מאמין עוד שיש פיתרון לסכסוך. הערבים לעולם לא יקבלו אותנו כאן, ואנחנו נמצאים במלחמה אכזרית בת שמונים שנה. הפיתרון יימצא אולי, אם בכלל, בעוד שנים רבות. אני גם חושב שכל הדיבורים על שתי מדינות לשני העמים אינם ריאליים ושאוסלו, כדברי פייסל חוסייני, היה בסך הכל סוס טרויאני. מצד שני, אני רוצה לשרוד, גם ללא פיתרון.

די, די, סבא, הזמנים אומנם השתנו

אבל האנשים הם אותם אנשים. אל תחשוב שפתאום צצה לה "רשעות" כזו שנקראת 'מחסומים' ,גם בתקופתך היו דברים דומים, וגם בימי תש"ח היו שעשו דברים אפילו קשים פי כמה. ההבדל העיקרי הוא בפתיחות לביקורת שפיתחנו ב50 שנה האחרונות, פתאום רואים עד כמה 'צדקת הדרך' לעולם אינה מושלמת, היא לרוב אפורה ולוטה בערפל שבין הטוב לרע. זה טוב שאנחנו יודעים לבקר את עצמנו אבל לא צריך להגיע למצב של שנאה עצמית. אתה חושב שהחיילים במחסומים איבדו כל שמץ של 'צדקת הדרך'? למה שלא תלך ותשאל אותם, תדבר איתם. אתה רוצה להגיד לי שבתקופתך בפלמ"ח ביצעת כל משימה בחדוות אמונה של 'צדקת הדרך'? הרי לא הלכת לתורנות מטבח מתוקף אמונה ב'צדקת הדרך', אלא מתוך צורך בכך, למה אתה חושב שאל החיילים שבמחסומים אתה יכול להתייחס כמענים וסדיסטים? כמדינה אנחנו צריכים לשאוף תמיד ליותר טוב, אבל שנאה עצמית לא תוליד שום דבר מועיל.

israel

New member
הרושם השלילי על האיסלאם - אחריותנו

מה עשינו כדי לתקן את הרושם הזה? מה עשינו כדי לעמוד בפני הטרור שמתכסה בגלימת האיסלאם ולוקח חיים? האם אנחנו המוסלמים לא צריכים לשאת בחלק מהאחריות להאשמות השגויות האלו? האם מילאנו את חובותינו בהפרכת ההאשמות האלו? מה עשינו כדי להתמודד עם הטרור?

NorthernStar

New member
זה היה ניסיון להשפיל את הפלסטינים

לתת להם בפועל מעט מאוד תוך דחיית דיון בנושאים המשמעותיים באמת ל"עתיד".

זה היה נסיון להשפיל את הציונים

להפריח להם בפועל רוח של שלום ותקוות חדשות, מעין חבילת "חודש בחינם" - ולדרוש מהם לאחר מכן מחיר בלתי ריאלי של "זכות שיבה גורפת" כדי להמשיך לקבל את החבילה (כולל פוגרומים, סליחה, פיגועים מפעם לפעם)..

NorthernStar

New member
כמה פסימי ועצוב

לא שאני מסכימה אתו בכל העניינים, אבל תמיד טוב לשמוע ישראלי עם קורטוב מצפון.

jerusalem

New member
שמע. אני מאוד מכבד אותך

וממש נהנה לקרוא בפורום שלכם שם, אבל כואב לי לראות איך בחורה ישראלית יהודיה מעודדות שינאה עיוורת נגד בני עמה. אם מפריע לה ההתנהגות של מדינת ישראל הייתי מצפה שתנסה לשנות את המצב ולעודד דו קיום ויחס טוב יותר לערביי ישראל ולא שתלך ותסיט בצורה נוראית שכזו נגד בני עמה. איך היתה מתיחס לערביה מוסלמית שהיתה יוצאת ככה נגד הערבים?

jerusalem

New member
אני מגזים?

האם אתה רואה בדבריה ביקורת כלשהיא? אני לא רואה ביקורת אלא שינאה וגזענות נגד כל מה שמדיף ריח ישראלי ציוני. תחשוב שבפורום ערבים היתה בחורה ערביה שכל הזמן רק מלכלכלת על הערבים ללא כל טעם וריח אלא רק בשביל ללכלך ולהציק, איך היתה מגיב?

היא עצמה אמרה פעם

שכשדבריה זוכים למקלחת של אנטגוניזם - היא יודעת שהיא פגעה בנקודה רגישה. בין השורות אפשר להבין שהיא כנראה ממש אוהבת לעשות את זה.

ערב רב

New member
היא למשל מסרבת בתוקף להשיב

לשאלה "האם יש יהודי ישר בעינייך?", המירב שהוצאתי ממנה היה תשובה כמו "היהודים המתנחלים לא ישרים".

יש צדק בדבריך, אבל

בינתיים ראינו שאתה לא מוכן אפילו להודות שאי קבלת תוכנית החלוקה היתה טעות מצד הערבים. הרי בדיעבד זה אמור להיות ברור כשמש: אילו היו מקבלים אותה, היה נשאר בידיהם רוב השטח. זה אולי לא נראה להם אז הוגן במיוחד, אבל איך שלא מסתכלים על זה - הרבה יותר טוב מלחיות במחנות פליטים למעלה מ- 50 שנה. קצת ביקורת עצמית לא הזיקה מעולם.

היתי פה

New member
אקרא={אסעד זועבי]-תגובתך איש יקר->

"ציטוט" "וביקורת צריך לקבל מכל כיוון ובכל רמה."

יריב8

New member
אל תתרגש כל כך

סביר להניח שהבחורה עברה בצעירותה טראומה פרטית שזעזעה את עולמה ומאז היא מאשימה את כל היהודים/ישראלים/ציונים באשר הם בכל עוולות העולם. בנוסף לכך, סגנונה והודעותיה הרבות שיעודן מאוד ספציפי, מוגדר וברור ( מעולם לא ראיתי הודעה פרי מקלדתה שלא נועדה לעורר פרובוקציות) , מעידות על כך שהיא צמאה מאוד לתשומת לב,למרות פעילותה הפוליטית הענפה נראה שחייה האמיתיים אינם מספקים לה די ריגושים. בסך הכל,היא די מבדרת והיה מבדר אף יותר אם במקום להתעלם ולברוח למנטרות השחוקות , היא הייתה מגיבה גם לשאלות הקשות והמתקילות יותר. (אולי היא אינה מסוגלת, קשה לשנוא בצורה כל כך טוטאלית ויחד עם זאת לשמור על קורטוב של ראייה אובייקטיבית) כשמישהו לוחץ עוד קצת, היא בורחת למנטרות שחוקות אפילו יותר (שכמובן את הדעות שהובילו אליהן היא גיבשה בכוחות עצמה, כי ידוע שהקיצוניים ביותר חסינים מפני שטיפות מוח,בעיקר המלומדים שמביניהם.. )ואם גם זה לא עובד, היא תנסה לעורר תגובה רגשית אצל הצד השני כגון הודעה בסגנון "ילדי קנא מודים לך". נקווה שישתפר בעתיד, כדי שלא נאבד עניין.

למעלה