../images/Emo7.gif בוכה לחלוטין... *תקראו!*
איתי וגיל יקרים מפז, אני נחרד. הצבעים שלנו עשו טעות כשזיהו את מרצ עם מסר שהיא אינה מזוהה איתו, והמאבק נגד האקט הזה הוא, לדעתי, מוצדקת ולגיטימי. אבל הדרך בה התייחסתם ל*עמדה* של הצבעים שלנו, בלי קשר לאקט, היא מזעזעת בעיני. מה שמחליא אותי במלחמה הזו יותר מכל, זו שטיפת המוח התקשורתית המתמדת שמקיפה אותנו, תמיד בשם אבירי האור, הנאורות והטוהרה האמריקאים - תמיד נגד ציר השדים המרושעים והאכזריים, תחתית האנושות, מפלצות תאוות דם, הלא הם מי שאינו אמריקאי או אינו מזדהה עם האומה הנפלאה והמשוחררת הזו. מוצדקת או לא, המלחמה הזו ראויה לדיון מעמיק, ספקני וענייני בכל שלב ושלב, ובמקום לאפשר דיון כזה התקשורת מסתפק במעבר בין אינפורמציה יבשה ובין פולחן של ממש לצבא ארה"ב. כפי שאולי זכור, תפקיד התקשורת הוא בין השאר הטלת ספק, ובשום אופן לא הסרת ספק. חבל שכרגע המצב הפוף לחלוטין. ומה שמאכזב אותי בדיון הזה יותר מכל, זו הדרך בה אתם מצטרפים בדיוק לאותו קו מגמתי ואנטי מחשבתי. מוצדק או לא, מאחורי המאבק של הצבעים שלנו (ושל עוד כמה מליונים טובים בעולם) עומד לא רשע, לא אכזריות ולא תשוקה למגעו הענוג סאדאם חוסיין, אלא מחשבה אמיתית ומנומקת. אולי המחשבה הזו מוטעית, וכנראה שהפעם הובעה בצורה לא הוגנת, אבל היא בכל אופן קיימת. ומהסיבה הזו, אין שום הצדקה להחליף את המחשבה הזו באיזשהי פיקציה מעליבה ומבטלת כמו תמיכה "בטרור ובאלימות הפלסטינית" או "ברודנות העיראקית". אין שום הצדקה לכנות את המפגינים "תמהונים" או בכל שם אחר שמזלזל ומפקפק במידת העומק והרצינות שעומדת מאחורי מאבקם. ברגע שאתם שותפים או תומכים למעשה מעין זה, אתם מאבדים כל זכות להציג עצמכם כתומכי עקרון הטלת ספק, ובוודאי להתלונן על הדרך בה אנשי ימין מסויימים מבטלים את עמדותיכם שלכם; כשכל מחשבה שמערערת את מעמדו המוסרי של הכיבוש נתפסת בעיניהם כתמיכה בטרור פלסטיני או כאכזריות אנטישמית. ואני מסיים בחתימה השגורה של איתי, גם כי אני חושב שהיא ראויה לקריאה נוספת לאור מה שכתוב כאן, וגם כיוון שאני וג לאיתי ולכל מה שהוא מייצג, ושואף להיות כמותו מכל בחינה אפשרית. "החינוך חייב לקרוא תיגר על כל הדברים שאנו מקבלים כמובנים מאליהם, לבחון את כל ההנחות המקובלות, לשולח יד בכל פרה קדושה ולהחדיר תשוקה לשאול ולהטיל ספק. בלי זה, חינוך המכשיר לשינון פרטים הוא ריק. הניסיון לכפות על הצעירים בינוניות מקובלת הוא מעשה פלילי." (ז´אן ז´אק רוסו)