"הצבעים שלנו"

אויש גיל, אני לא מבין אותך בכלל!!!

קודם כל אני לא מבין את התגובה שלך להודעה שלי. לא התייחסתי אפילו במילה לדעתי בעד או נגד המלחמה, לכן אני לא מבין את הקשר. דיברתי על דרך מחשבה, דרך התנסחות ודיון, ואין בין זה ובין העמדות *עצמן* שום קשר. וחוץ מזה, אני *ממש* לא מבין את הכינויים הללו, שהם באמת חסרי תועלת; 'מטומטם' או 'הזוי' או כל דבר אחר. אתה באמת מרגיש שתוכל לגרום למישהו לחשוב פעמיים ולהגיע למסקנות חדשות אם הוא ירגיש שהוא פחות חכם? אתה באמת מרגיש שאתה מסוגל להתייחס לדברים באובייקטיביות כלשהי כשעמדות ששונות מאוד מאוד מהעמדה שלך הן אוטומטית מטומטמות? אויש גיל, זה סתם מיותר ומעצבן!! אויש. לא יודע, כל הסיפור די אינפנטילי. אני ממש מרגיש טיפש כשאני כותב על נימוסין והליכות בדיונים בפורום כמו מורה בבצפר. נראה לי מיותר. בואו פשוט נצא מזה ודי.

Roobie

New member
שווה לגזירות הדת של היוונים?

איפה הדמיון? איך בדיוק האמריקאים עושים את אותו דבר? מה, בזה שהם יביאו לרחובות בגדד מותגים כמו מקדולנדס? הרי הם לא יהרגו את מי שיעדיף מרק קובה על פני המבורגר בלחמניה, אתה יודע... הם בסה"כ יביאו עוד אופציות. אתה יכול להתנגד לזה, גם לי יש מספר הסתייגויות מכך, אבל זה ממש לא דומה לאותן גזירות. אין שום דמיון. ואנחנו לא חוגגים את חנוכה בגלל הגזירות....

eviv

New member
והנה ההשוואה

היוונים באו עם הגישה שהדעה שלהם והדת שלהם הם הצודקים וכל מי שלא מאמין בזה והולך על פי המודלים שלהם הוא ברבר האמריקאים באים בגישה שהמודל שלהם הוא זה שצודק הם באים עם גישה שאומרת אנחנו הטובים ואתם הרעים תקנו את עצמכם על פי האינטרסים שלנו היוונים באו ליהודים ובשביל האינטרסיםם שלהם שיהיו פחות מרידות החריכו את היהודים להאמין בדת ובאידיולוגיה שלהם חנוכה נחגגת לכבוד המרד שהיה שאחד הגורמים הרכזיים שלו היו גזרות הדת

Roobie

New member
תשובות

החג נחגג בעיקרון בגלל נס פך השמן, אבל אני לא מבין גדול בנושא ועד השנה החג מבחינתי הסתכם בנרות ובסופגניות (השנה נשארו רק הנרות). בקשר ל"מודל האמריקני" - תוכל להגיד מהו אותו מודל שהאמריקנים מכריחים את העיראקים להאמין בו? ומה הם יעשו לאדם שיתבטא בכלי התקשורת נגד אותו מודל? כי ברור לך שגם אחרי שיקום שם משטר חדש הם לא ירצחו את מי שיתנגד לכך בדרך שקטה, כמו מה שהיוונים עשו לכל מי שלא הלך בדרכם.

Beorn

New member
אבל...

בסופו של דבר, מצבם של העיראקים יהיה טוב יותר מאשר תחת שלטונו של סדאם, המממן את הטרור ומוציא להורג את אלה שדעותיהם ואמונתם שונות משלו, או שסתם הם אינם מוצאים חן בעיניו. אין עוררין על כך שמניעיה של ארה"ב אינם טהורים במיוחד, אך זה עדיף על שלטון כשל סדאם.

eviv

New member
צודק אבל

צודק בכך שצריך להחליף את שילטון עיראק אבל אסור שארצות הברית תיקח את קל העם שהצביע נגד המתקפה ובשם העולם תבצע מהלכים בשם העולם ברור שסאדם הוא לא מנהיג מוצלח מבחינת עמו אבל אני לא חושב שהדרך להשיג עצמאות לעיראקים זה לחיות תחת כיבוש ארצות הברית

חוצפניה.

הומופוב דפוק. אנחנו נתמכים על ידי מרצ, לא שייכים למרצ ולא קובעים מדיניותה של מרצ. הצבעים שלנו הינה תנועה בפניה עצמה, שקובעת את האידיאולוגיה שלה, שהיא נגד המלחמה.

למעלה