הצביעות של מרצ

ATAF151

New member
צודק

אבל באותו הרגע שיש את ההקצאה יש איזה פיתוי בעיריה לתת את הקרקע לבית כנסת, כי הם לא מוציאים הרבה כסף על הקמת המבנה עצמו לעומת נניח הקצאה למרכז חוגים שהקמתו תעלה כסף רב לעירייה.

אם התנגדות למרכז חב"ד היא צביעות

אז גם אני צבוע.

מייאש אותי לחשוב, שאנשים באמת לא רואים את ההבדל בין משפחה ערבית שקטה שמנסים לאסור עליה לגור בשכונה מסוימת לבין סיעה משיחית קולנית ומעזת פנים, שהפרת שלוות יומם של האזרחים החילוניים היא חלק מרכזי באידיאולוגיה שלה.

ארזS

New member
זה שאתה צבוע זה דבר אחד.

וחב"ד היא לא תנועה משיחית. יש את המשיחיסטים שגם החבדניקים מתנערים מהם.
אבל חב"ד היא בפירוש לא תנועה משיחית.
מעניין שכל החילונים אוכלי הנבלות והטריפות יודעים לאיזה בית ללכת כשהם במקומות נידחים בעולם וגם בנידחים פחות.
רק אמש שמעתי מחבר חילוני גמור על הבן שלו שנתקע באיזה חור בנפאל ומי עזר לו אם לא ה"משיחיסטים"???

ולא, הם בכלל לא ניסו להחזיר אותו בתשובה אם זה החשש שלך. וגם אם הוא יחליט לחזור, מה רע בכך?

מצד שני, יתכן שכמו אטאף שהודה שאינו מבין כך גם אתה לא מבין , ולכן אתה כותב מחוסר ידע ולא מרשעות, ואם תודה בכך אחזור בי מהמילים שכתבתי שאתה צבוע ואבין שאתה פשוט תמים שנשבה בפחדי המלעיזים.

ובניגוד לרוב מוחלט כאן , לי אין כל בעייה להתנצל כשאני נוכח בטעותי, ואם תודה בטעויותיך אתנצל בפומבי שקראתי לך צבוע.

ATAF151

New member
אין כאן טעות

כל הכבוד לחב"ד שעוזרים בחוץ לארץ, אבל בוודאי שכוונתם להחזיר בתשובה. הם לא טפשים ולא עושים זאת בצורה אגרסיבית אלא מתאימים את הצורה לפי האדם שעומד מולם.

רע מאוד לחזור בתשובה כי זה מרחיק מהמשפחה ומביא חלק מהאנשים להתנהל בחוסר הגיון כי הרי ה' איתם.

ארזS

New member
טעות באבו אבוהה...

ומה שאתה חושב שהוא רע יש כאלה שיחלקו עליך...

היית בכיתה כשלמדו על משפטי תנאי ?

בעצם, גם אם היית, יש להניח שלא הבנת על מה מדברים.
למזלך, אני כאן בשביל להשלים לך את החסר.
במשפט תנאי, החלק השני נכון רק אם החלק הראשון נכון.
החלק השני אינו עומד כהיגד בפני עצמו.

בית משיח אלה המשיחיסטים של חב"ד

וגם אני לא מתלהב מהם.
לא ברור לי מה זה "להתנגד" להם, אנחנו חיים במדינת חוק וכל ארגון חוקי יכול לפתוח סניף ברעננה.

להבדיל, אני גם לא משתגע על מסיונרים נוצרים שמטיפים לנצרות ועדיין זאת זכותם.
זה המחיר של מדינה דמוקרטית ואני מוכן לשלם אותו.

ארזS

New member
"בית משיח" הוא לא מרכז חב"ד ברעננה.

מרכז חב"ד הוא בניהולו של הרב שדמי, נמצא בפינת הרחובות אחוזה ואופסטרלנד, והרב שדמי הוא אישיות משכמה ומעלה שאי אפשר להגיד עליו [לעניות דעתי] מילה רעה.
הוא לא מסיונר ולא כופה כלום ועורך המון אירועים גם לילדים חילוניים , ובניגוד למה שיש הטוענים [כך טענו באחד האירועים] הוא לא מנסה להחזיר בתשובה את הילדים אלא עורך להם אירוע שמח ותו לא.

המשיחיסטים הם לא פונקציה בעיני ואינני מתייחס אליהם כאל נציגי חב''ד אלא כעוד כת .

ואכן, מצד שני כפי שכתבת אנחנו חיים במדינת חוק וכל ארגון חוקי יכול לפתוח סניף ברעננה, וכל עוד הם לא הוצאו אל מחוץ לחוק זאת זכותם לפרסם את משנתם, אך שוב, הם לא נציגי חב''ד ברעננה.

ATAF151

New member
הרב שדמי הוא אדם מדהים

וזו גם הסכנה אצלו, בגלל אישיותו המדהימה הוא יכול להחזיר בתשובה בלי לעשות זאת באופן מוחצן.

ארזS

New member
גם אתה מדהים.

ואתה גם מקרה אבוד.

ודרך אגב, מה רע בלחזור בתשובה ???

הלוואי שכל עם ישראל יחזור בתשובה אבל שימשיכו להיות בני אדם שפויים ולא מטורפים, שזה הפחד שלך.
מכאלה שהופכים למשוגעים.
מה רע בלחזור בתשובה ולהיות כמוני למשל ???

ATAF151

New member
זה אכן דבר רע

הכי טוב הוא כשבני האדם פועלים על פי הגיון רציונלי, הדת גורמת לבני האדם לפעול על פי אמונה לא רציונלית ומכאן הפאן השלילי שלה.

הרבה חוזרים בתשובה נוטים להתנהגות לא רציונלית, כי הם חשים שהאל איתם אז לא צריך יותר מידי להתאמץ ולהיזהר במהלכים שהם עושים.

חזרה בתשובה פוגעת מאוד ביחסים בתוך המשפחה. כי האדם שחזר בתשובה לא יכול לאכול בבית הוריו/אחיו, לא יכול לבוא לבקר בשישי בערב או שבת (אלא אם הוא גר מאוד קרוב), ילדיו ברוב המקרים חשים חוסר כבוד כלפי הצד החילוני במשפחה שפועל בניגוד לחוקי הדת הכל כך קדושים בעיניהם.

ארזS

New member
בעיניך.

גם בעיני כשקורות תופעות כפי שציינת זה לא טוב, אבל בעיקר כי הורים חילונים מתנכרים לילדיהם החוזרים בתשובה.

ולא הבנתי עדיין מה רע אם יקרה מה שכתבתי בתגובה הקודמת...

ATAF151

New member
כי זה לא מה שקורה במציאות

ברור שאם האלטרנטיבה היא בין צעיר עבריין ומסומם לבין צעיר דתי, מלומד, עדין ונורמאטיבי, אז עדיף הדתי.

אבל, בפועל זה לא מה שקורה, והורים חילונים לא מתנכרים לילדיהם החוזרים בתשובה, המצב הוא הפוך. החוזרים בתשובה נוטים בהרבה מקרים להיות יותר קיצוניים מהדתיים עצמם, וכפי שאמרתי יש גם את הבעיות של ביקורים ואוכל ואת חוסר היכולת של החוזר בתשובה להתגמש (כי הרי זה ציווי דתי, אז אין אפשרות להתפשר, לכן הצד החילוני חייב להתפשר תמיד).

ארזS

New member
כנראה, בעצם בטוח שאינך בקיא בחומר

אתה לא יודע עד כמה המצב שונה ממה שאתה חושב וכותב.
החבר הכי טוב שלי הוא יהודי חילוני האוכל שרצים ושינקן ביום כיפור... אבל הוא החבר הכי טוב שלי.
הבן שלו נשוי לבריטית נוצריה, והוא עדיין החבר הכי טוב שלי !!!
כן, זה לא קשור לנושא במישרין אבל קשור בעקיפין. למה ? כי החבר השני הכי טוב של אותו חבר שלי הוא ואשתו נורא "סובלים" , "מסכנים" שכמותם, כי הבת שלהם חזרה בתשובה.

ולא, היא דווקא לא הפכה לחרדית קיצונית בלתי שפויה, אלא הכירה בחור דתי, קצין ביחידה קרבית, היא החלה לשמור שבת, לאכול כשר, והם רוצים להתחתן ולהקים בית, שסביר שיהיה ציוני דתי כמו ביתי שלי ולא בית קיצוני.

אבל ההורים מתנכרים אליה כי מבחינתם נפל עליהם אסון בכך שהבת היקרה חזרה בתשובה.

לצערי הרב היא לא היחידה שהוריה מתנכרים אליה והם לא ההורים היחידים שמתנכרים לילדים שהפילו עליהם את האסון הנורא או את הבושה , תראה זאת איך שתרצה, כי החליטו להמשיך את חייהם בדרך יותר ערכית מבחינתם.

אז תגיד לי , בעצם עזוב, חבל שתגיד בכלל משהו. הרי לא תזוז מדעתך המוטעית, וגם ככה חבל על הזמן שאני מקדיש לנושא הזה, הרי בין כה הדיון עבר למקום שאין בו כבר התעניינות...

ATAF151

New member
אכן מקרה לא מייצג

אכן יש כאלו שחוזרים בתשובה משום שהתאהבו בדתי והם מבינים שבלי חזרה בתשובה זה לא ילך או לפחות לא ילך טוב, ואז באמת החזרה בתשובה לא מלווה בקיצוניות דתית.

מבחינת ההורים, רוב מוחלט של החילונים לא מתנכר אלא להיפך אצל הדתיים יש את התופעה הזו. אבל הם כן מצטערים שהבת שלהם לא תוכל לאכול אצלם, ושתוכל לבקר אותם פחות, וילדיה לא מאוד יכבדו אותם.

ארזS

New member
מקרה מאוד מייצג אבל כאמור לעיל חבל"ז איתך

מיציתי את הנושא.

32103210

New member
ארז. אתה מזכיר את הסיפור (האמיתי )

את האבא שמספר לחברו הדתי בהתרגשות " היום הגעתי הביתה -וראיתי את בני עם תפילין היו לי דמעות בעיניים ," ואז מוסיף "איבדתי את הילד",,,,,

ארזS

New member
לצערי זה באמת מזכיר את הסיפור הידוע.

וכמה שזה כואב שזה אמיתי, ומנהלנו היקר לא משכיל להבין את האמת ונשאר מקובע כפי שהוא מקובע תמיד.

חבל לי שהשרשור עבר לדף השני, אך אני שמח שבכל אופן יש מעטים שמסתכלים גם כאן.

תודה לך.

למעלה