הצביעות של מרצ

ארזS

New member
סוף סוף יצא המרצע מן השק.

אתה פשוט לא מתמצא ולכן כל קשר בין חלק גדול מהדברים שכתבת לבין המציאות רחוק אפילו מלהיות מקרי.
אני למשל מתפלל כבר 17 שנה בקהילה מסויימת שמתפללת באולם ספורט אחרי כמה שנים שהתפללה באולם קטן אחר, והקהילה שלנו כוללת מעל 100 משפחות ואנו זקוקים לבית כנסת ושני ראשי העיר רוצים לעזור לנו אך מרצ צועקת שיש יותר מידי בתי כנסת וזה לא נכון.

שונאי הדת האלה לא מבינים בצרכים של הציבור הדתי ורק מתנגדים לכל מה שמריח דת.
למענך הם לא עושים כלום ורק מתפרנסים מלצעוק כל הזמן נגד נגד ועוד נגד. בדיוק כמו שינוי של טומי ז"ל בעבר.

שידברו גם בעד משהו ולא רק נגד.

ויש צורך גדול במקווה גם באזור מזרח רעננה והמרצניקים כמובן נגד.
והצרכים האלה הם של ציבור ציוני וכמעט לא של חרדים.
אז למה לצעוק כל הזמן "הצילו, רעננה מתחרדת"? זה שקר גס !!! רעננה לא מתחרדת. הרי לחרדים אין אפשרות לגור ברעננה ולמעטים שיש, מה שאכפת להם זה מה שיש להם וכל השאר לא מעניין אותם וגם אם תאכל חזיר עם גבנ"צ מול העיניים שלהם הם יגידו לך בתיאבון ולבריאות. אתה פשוט לא יודע ולא בקיא בחומר וזה כל העניין!
עכשיו לפחות אנחנו יודעים שאתה פשוט לא יודע.
כפי שכתבתי לך בעבר שאני דן אותך לכף זכות כי אני חושב שאתה באמת לא יודע ולא כותב מתוך רשעות כמו המרצניקים.
 

ATAF151

New member
לא צריך להגזים

כתבתי שאני לא מתמצא בפרטים של אותו מקווה ספציפי, אני כן מתמצא במה שקורה בעיר באופן כללי.
בבתי הכנסת, לפעמים יש מחסור, ולפעמים כל תת קבוצה רוצה בית כנסת משלה כי לא מתאים להם להתערבב עם קבוצת יהודים אחרת באותו בית כנסת. אז בבקשה, אני בעד שהעיריה תבדוק באמת כמה מתפללים באים לכל בית כנסת בעיר ותמפה את החוסרים אם יש כאלו ותתעדף את החוסרים מול חוסרים אחרים שיש בעיר עבור מוסדות אחרים.
אחת הבעיות היא שלבתי הכנסת יש לובי של המתפללים ושל הסיעה הדתית ואילו לכל מיני צרכים אחרים אין כל כך לובי מאורגן (כמו למרכז הצעירים).


מה שקורה הוא שהסיעה הדתית אוטומטית תומכת בבניה של כמה שיותר בתי כנסת, ואילו מרץ אוטומטית מתנגדת. אני נגד האוטומטיות של זו וגם של זו.

ואכן, רעננה לא מתחרדת
 

ארזS

New member
ממש לא הגזמתי

וחסר לך גם הידע על מה שקורה בבתי הכנסת.
אתה יודע מה זה אומר 120 משפחות? זה אומר מעל 500 נפשות שזקוקות לבית כנסת.

על איזה להתערבב אתה מדבר?
רק בקרב משפחות צעירות (ולמרות קשישותי אני שמח להחשיב עצמי לצעיר...) של ציונים דתיים בוגרי צבא יש צורך בבתי כנסת נוספים כי אין מקומות פנויים בבתי כנסת אחרים.
זה כורח המציאות ולא חוסר רצון להתערבב.
פשוט אין מקום. יש בתי כנסת עם רשימות המתנה לקבלה לחברות של כמה שנים, אתה יודע זאת ? ברור שלא, ולכן אתה כותב דברים שאינך יודע.

תלמד ממני, כשאינני יודע משהו אני לא כותב ולא אומר סתם דברים.
מקסימום אני אומר או כותב שאינני יודע ולא כותב ניחושים או הרהורי לב.
 

ATAF151

New member
אלו לא ניחושים

אני מדבר בעקבות שיחות עם רבים מהציבור הדתי שמדגישים בפני איך כל תת קבוצה לא רוצה להתערבב עם יהודים אחרים.

אני לא אומר שזה המקרה בקהילה שלך ולא אומר שלא מגיע לכם בית כנסת, אני רק אומר שצריך לעשות בדיקה אמיתיית, ולא להקים בתי כנסת רק בעקבות לחצים.
 

ארזS

New member
חוסר הבנה, לא ניחושים.

אתה שומע את מה שאתה שומע מבלי שאתה מבין את הניואנסים השונים בין קהילות ומנהגים שונים ולכן אתה עושה סלט שלם...

ברור שאדם שמתפלל בבית כנסת בסגנון ובנוסח מסויימים לא יכול להתפלל בבית כנסת עם סגנון ונוסח אחרים. וזה לא נקרא להתערבב. יש דברים שלא תוכל לשנות גם בעוד 2000 שנה.

אבל האם אתה יודע כמה ציונים דתיים אשכנזים (רק לצורך הדוגמא ושיסלחו לי האחרים) יש ברעננה וכמה מקומות פנויים יש בבתי כנסת של ציונים דתיים אשכנזים? יש מחסור עצום. ואת זה אינך יודע ולכן אתה כותב מחוסר ידע.
 

ATAF151

New member
לכן בוא נסכים שצריך לבדוק ברצינות

צריך לבדוק ברצינות איפה יש בתי כנסת, כמה מתפללים יש באמת בכל אחד ולראות מהם החוסרים ומה דחיפותם.

לגבי סגנון שונה, ברור שלא תמיד אפשר לערבב מתפללים, יחד עם זאת גם המתפללים צריכים להתפשר ולא להקים בית כנסת על כל הבדל של סגנון, בדיוק כמו שלא מקימים בית ספר לכל ניואנס שונה של קהילה.
 

ארזS

New member
אדרבה, שיבדקו, אני בעד.

ויגלו את הדברים שכתבתי שכולם אמת.
 
יש גם ענין של משטור עצמי

אני מזכיר לך שכל קהילה שרוצה להקים לעצמה בית כנסת צריכה לממן אותו.

זה לא שאני יכול מחר לפנות לעיריה ולבקש ממנה לבנות לי ולשכן שלי בית כנסת חדש.
אנחנו צריכים להתארגן בקבוצה גדולה, לגייס הרבה מאוד כסף כדי להקים בית כנסת.

אם יש לך קבוצת תושבים בשכונה שמוכנה לתרום מכספה הפרטי כמה מיליונים טובים אפשר להעריך שיש צורך בבית כנסת ואין להם איזה בית כנסת נוסף בשכונה ובית הכנסת החדש אינו גחמה סתם.
 

ATAF151

New member
לא רק הכסף מדבר

גם אם קבוצה משיגה כסף כדי לבנות מבנה, זה לא אומר שמגיע לה קרקע עירונית חינם. ההקצאה צריכה להיעשות לאחר בדיקה רצינית.
 

ארזS

New member
ברור שלא רק הכסף מדבר

ואם היית חבר בקהילה דתית היית רואה איך השגת כסף לבניית בית כנסת קשה כקריעת ים סוף...
אבל אתה לא, ולכן אינך יודע את האמת.
מדובר בסכומים אדירים שכל משפחה שמעוניינת להשתתף בבניה תצטרך לשלם.
ואני בהחלט בעדעריכת בדיקה רצינית שתוכיח לך שכל מה שכתבתי אמת לאמיתה, ושאולי תוכיח למרצ שהם סתם מקשקשים ומלבים שנאה.
 

32103210

New member
הצעת פשרה

תעשה בדיקה,ואם יתברר שצריך עוד בית כנסת ,העירייה תקצה קרקע וגם,,,,מימון לבניית בית כנסת, מקובל ?
 

ארזS

New member
עלי זה מקובל ועוד איך.

כי אני יודע את האמת וזה יחסוך לי עשרות אלפי שקלים שאין לי ושאצטרך לקחת הלוואות כדי לשלם את זה.

אבל אני לא מאמין שזה יהיה מקובל על אטאף...
 

ATAF151

New member
שיוויון מקובל עלי

אם יש צורך אמיתי אחרי בדיקה, אז הית הכנסת צריך להיכנס לתור המבקשים קרקע.
לגבי מימון, צריך לנהוג כמו בערים אחרות. נדמה לי שחלק מגיע ממשרד הדתות, חלק מהעיריה וחלק מתרומות.
 

ארזS

New member
לא רק שנמצאים בתור

היתה כבר הקצאה שאושרה, ויש כמובן מתנגדים חביבים...
ויש עוד סיבות שמעכבות.
אבל לבוא ולהגיד "לא מגיע" , נו באמת... לא אומרים כשלא יודעים.
ודרך אגב בעניין המימון זה ממש לא כפי שאתה כותב או כפי שאתה חושב.
רוב מוחלט זה מכספי המתפללים, אלא אם כן מוצאים איזה נדיב שיממן.
והתרומות הן בדרך כלל כשמישהו מוכן לתרום כדי שיקרא את בית הכנסת על שם קרוב שלו [לדוגמא] אבל רק אחרי שיש כבר 99% מהכספים ממקורות אחרים...
יא חביבי אני בתוך העניין הזה כבר כמה שנים אז אני יודע על מה אני מדבר.
 

cerb

New member
הנה כתבה בנושא

http://www.nrg.co.il/online/54/ART2/132/218.html

בין עלויות הקמה, הקצאת קרקע, סיוע בשיפוצים לפטור מארנונה זה עולה לא מעט כסף לאורך השנים.

מכיוון שתקציב העיריה מוגבל, כל הקמה של בית כנסת בהחלט באה על חשבון משהו אחר. שכל אחד יגבש את דעתו לגבי סדרי העדיפויות שהוא רוצה.
 

ארזS

New member
עלות הקמת בתי כנסת

היא כמעט אך ורק על חשבון המתפללים, אלא אם כן כפי שציינתי לעיל הם מוצאים תורם.
ומכיוון שכידוע כסף בא לכסף, הרי זוגות צעירים שאין להם כסף, הכסף גם לא בא אליהם...
אי לכך ובהתאם לזאת כשקהילה של זוגות צעירים מחליטה להקים בית כנסת, אז כל העלות חלה עליהם ורק עליהם.
כן, אחרי שיש 99% מהכספים ועבודת הבניה התחילה [ואפילו לא רגע קודם] אז גם העיריה או משרד הדתות רוצים להראות את נדיבותם ונותנים איזה פירור...
ובהחלט ברור לי שסדר העדיפויות של אוכלי שרצים וטריפות הוא לא בית כנסת.
רק ביום כיפור , חמש דקות לפני סוף התפילה, בית הכנסת מתפוצץ מאנשים כאלה [וברוכים יהיו !!!] שבאים [עם האופניים כמובן] כדי להראות שגם הם ביהודים...

דחיל רבאק, לא עשו אותי באצבע... ודמגוגיה של שונאי דת לא עובדת עלי...
 

ארזS

New member
ועוד משהו בהמשך לתגובה הקודמת שלי.

הבחירות כבר היו, לא צריך עכשיו להמשיך ולצעוק נגד הדת והדתיים.
אפילו אטאף כבר כתב שהגיע למסקנה שרעננה לא מתחרדת.
ומרצ הרי בכל מקרה לא עושה כלום חוץ מלצעוק.
אז חבל על הכוחות.
תשמרו אותם לקראת הבחירות הבאות, הרי בין כך ובין כך בין מערכת בחירות לזאת שאחריה אתם לא עושים כלום חוץ מלהביע שנאה...
 

cerb

New member
תגובה

שתי תגובות ארוכות כתבת, הרבה מלל ומעט מאוד התייחסות לעיקר.
אני אתייחס למה שכתבת:

"עלות הקמת בתי כנסת היא כמעט אך ורק על חשבון המתפללים, אלא אם כן כפי שציינתי לעיל הם מוצאים תורם.
ומכיוון שכידוע כסף בא לכסף, הרי זוגות צעירים שאין להם כסף, הכסף גם לא בא אליהם...
אי לכך ובהתאם לזאת כשקהילה של זוגות צעירים מחליטה להקים בית כנסת, אז כל העלות חלה עליהם ורק עליהם.
כן, אחרי שיש 99% מהכספים ועבודת הבניה התחילה [ואפילו לא רגע קודם] אז גם העיריה או משרד הדתות רוצים להראות את נדיבותם ונותנים איזה פירור..."
ובכן, לא כתבת כאן שום דבר בהקשר ללינק שנתתי. בלינק כתוב שהעיריה מקצה כמליון שקלים להקמת בית הכנסת, מקצה שטח, משלמת על שיפוצים ופוטרת אותו מארנונה. אתה בחרת לא להתייחס לנתונים. לא תמכת ולא הפרכת אותם. אז מה המציאות ? הכתבה לא נכונה, או שכן נכונה ואז אני צריך להבין שמליון הוא רק כאחוז מעלות בית כנסת ? בכל אופן, בעולם שלי מליון שקלים אינם פירורים. ואם הם פירורים, אולי אפשר לוותר עליהם ?

"ובהחלט ברור לי שסדר העדיפויות של אוכלי שרצים וטריפות הוא לא בית כנסת.
רק ביום כיפור , חמש דקות לפני סוף התפילה, בית הכנסת מתפוצץ מאנשים כאלה [וברוכים יהיו !!!] שבאים [עם האופניים כמובן] כדי להראות שגם הם ביהודים..."
ביטוי נאה בחרת "אוכלי שרצים וטריפות". אני מניח שאתה מתכוון לקהל שאינו שומר מסורת. לטעמי, לא בטעות בחרת בכינוי הזה. זה כינוי שלילי שתמיד אפשר לטעון שמקובל בשימוש. מעניין איך היית מגיב לו מישהו היה מכנה את קהל שומר המסורת בכינוי "קהל בעלי החבר הדמיוני", או כל כינוי שלילי אחר.

"דחיל רבאק, לא עשו אותי באצבע... ודמגוגיה של שונאי דת לא עובדת עלי..."
כלומר התגובה הלקונית למדי שלי שמביאה לינק לכתבה בנושא היא דמגוגיה של שונאי דת ? השתמשת במילה דמגוגיה, אתה בטוח שהיא מביעה את מה שאתה חושב שהיא מביעה ?
שונאי דת ? אנחנו מכירים ? אתה יודע מי אני ? איך אתה קובע שאני שונא דת ?

"הבחירות כבר היו, לא צריך עכשיו להמשיך ולצעוק נגד הדת והדתיים."
מי בדיוק צעק נגד דת או דתיים ? אם כבר הכינוי השלילי היחידי כאן הגיע מצידך.

"אפילו אטאף כבר כתב שהגיע למסקנה שרעננה לא מתחרדת."
ומה בכך ? ממתי אטאף הוא אוטוריטה בנושא ? האם הזכרתי את נושא התחרדותה של רעננה בתגובתי ? מדוע זה עולה בכלל ? (אני יודע למה, או לפחות מנחש, טיעון דחלילי גרוע)

"ומרצ הרי בכל מקרה לא עושה כלום חוץ מלצעוק."
איך מרצ השתרבבה לכאן ? האם הזכרתי את המפלגה הזו בתגובה שלי ? לא, כמובן שלא. אבל אם כבר שוונג, אז עד הסוף.

"אז חבל על הכוחות.תשמרו אותם לקראת הבחירות הבאות, הרי בין כך ובין כך בין מערכת בחירות לזאת שאחריה אתם לא עושים כלום חוץ מלהביע שנאה..."
אולי הדובדבן שבתגובות שלך. מדוע אתה מתייחס אלי בלשון רבים ?מתי ראית אותי(אותנו) מביע שנאה ? אשאל שוב, אתה מכיר אותי ? אתה יודע מי אני ? למה אתה מתייחס אלי בלשון רבים וטופל עלי האשמות ?
 

ארזS

New member
מה שתגיד.

אכן כתבתי בשוונג, כי נמאס לי מהשוונג [העליהום] שנעשה נגד הציבור הדתי ברעננה ונגד הדת בכלל.

אכן אינני מכיר אותך ולא יודע מי אתה, אבל איך אדע מי עומד מאחורי כינוי אלמוני ?


לסיכום הסאגה, כי הרי לא נראה לי שנגיע לעמק השווה, ואינני מעוניין להמשיך בדיון הזה, אז רק כדי להוכיח לך שאני בן אדם, אני מתנצל אם פגעתי בך למרות אלמוניותך.


שיהיה שבוע טוב ושיהיה בכלל טוב לעם ישראל.
 
למעלה