תגובה
שתי תגובות ארוכות כתבת, הרבה מלל ומעט מאוד התייחסות לעיקר.
אני אתייחס למה שכתבת:
"עלות הקמת בתי כנסת היא כמעט אך ורק על חשבון המתפללים, אלא אם כן כפי שציינתי לעיל הם מוצאים תורם.
ומכיוון שכידוע כסף בא לכסף, הרי זוגות צעירים שאין להם כסף, הכסף גם לא בא אליהם...
אי לכך ובהתאם לזאת כשקהילה של זוגות צעירים מחליטה להקים בית כנסת, אז כל העלות חלה עליהם ורק עליהם.
כן, אחרי שיש 99% מהכספים ועבודת הבניה התחילה [ואפילו לא רגע קודם] אז גם העיריה או משרד הדתות רוצים להראות את נדיבותם ונותנים איזה פירור..."
ובכן, לא כתבת כאן שום דבר בהקשר ללינק שנתתי. בלינק כתוב שהעיריה מקצה כמליון שקלים להקמת בית הכנסת, מקצה שטח, משלמת על שיפוצים ופוטרת אותו מארנונה. אתה בחרת לא להתייחס לנתונים. לא תמכת ולא הפרכת אותם. אז מה המציאות ? הכתבה לא נכונה, או שכן נכונה ואז אני צריך להבין שמליון הוא רק כאחוז מעלות בית כנסת ? בכל אופן, בעולם שלי מליון שקלים אינם פירורים. ואם הם פירורים, אולי אפשר לוותר עליהם ?
"ובהחלט ברור לי שסדר העדיפויות של אוכלי שרצים וטריפות הוא לא בית כנסת.
רק ביום כיפור , חמש דקות לפני סוף התפילה, בית הכנסת מתפוצץ מאנשים כאלה [וברוכים יהיו !!!] שבאים [עם האופניים כמובן] כדי להראות שגם הם ביהודים..."
ביטוי נאה בחרת "אוכלי שרצים וטריפות". אני מניח שאתה מתכוון לקהל שאינו שומר מסורת. לטעמי, לא בטעות בחרת בכינוי הזה. זה כינוי שלילי שתמיד אפשר לטעון שמקובל בשימוש. מעניין איך היית מגיב לו מישהו היה מכנה את קהל שומר המסורת בכינוי "קהל בעלי החבר הדמיוני", או כל כינוי שלילי אחר.
"דחיל רבאק, לא עשו אותי באצבע... ודמגוגיה של שונאי דת לא עובדת עלי..."
כלומר התגובה הלקונית למדי שלי שמביאה לינק לכתבה בנושא היא דמגוגיה של שונאי דת ? השתמשת במילה דמגוגיה, אתה בטוח שהיא מביעה את מה שאתה חושב שהיא מביעה ?
שונאי דת ? אנחנו מכירים ? אתה יודע מי אני ? איך אתה קובע שאני שונא דת ?
"הבחירות כבר היו, לא צריך עכשיו להמשיך ולצעוק נגד הדת והדתיים."
מי בדיוק צעק נגד דת או דתיים ? אם כבר הכינוי השלילי היחידי כאן הגיע מצידך.
"אפילו אטאף כבר כתב שהגיע למסקנה שרעננה לא מתחרדת."
ומה בכך ? ממתי אטאף הוא אוטוריטה בנושא ? האם הזכרתי את נושא התחרדותה של רעננה בתגובתי ? מדוע זה עולה בכלל ? (אני יודע למה, או לפחות מנחש, טיעון דחלילי גרוע)
"ומרצ הרי בכל מקרה לא עושה כלום חוץ מלצעוק."
איך מרצ השתרבבה לכאן ? האם הזכרתי את המפלגה הזו בתגובה שלי ? לא, כמובן שלא. אבל אם כבר שוונג, אז עד הסוף.
"אז חבל על הכוחות.תשמרו אותם לקראת הבחירות הבאות, הרי בין כך ובין כך בין מערכת בחירות לזאת שאחריה אתם לא עושים כלום חוץ מלהביע שנאה..."
אולי הדובדבן שבתגובות שלך. מדוע אתה מתייחס אלי בלשון רבים ?מתי ראית אותי(אותנו) מביע שנאה ? אשאל שוב, אתה מכיר אותי ? אתה יודע מי אני ? למה אתה מתייחס אלי בלשון רבים וטופל עלי האשמות ?