הצביעות של מרצ

ATAF151

New member
לא בר השוואה

יש הבדל עצום בין כאלו שמנסים להרים קמפיים לגירוש אוכלוסיה מסויימת, לבין להיות נגד דירות בתוך העיר שנהפכות למרכז דתי רועש.

benk11

New member
חבל שמנהל הפורום בחר למחוק את כל התגובות

שמתנגדות לקמפיין הגזעני של מרצ, כולל הודעות עם דוגמאות קונקרטיות
למעשה, רוב ההודעות בנושא הביעו סלידה מההתנהגות של מרצ
המחיקה מוכיחה את צדקת דברינו ואי היכולת של מנהל הפורום להתמודד עם הדברים
הפתרון הקל = מחיקה
משטרת מחשבות, כבר אמרנו?

benk11

New member
וגם את הדיון על ההתנהגות של מרצ

שבמקרה לא עולה בקנה אחד עם דעותיך

ATAF151

New member
ברגע שמוחקים הודעה כל הודעות שמתחתיה נמחקות

ושוב אני מזכיר, מעולם וגם הפעם לא הצבעתי למרץ

benk11

New member
אז אולי תואיל להסביר את הדוגמא שהבאתי

בנוגע לבניית המקווה במזרח העיר?
להזכירך, טענת כי ההתנגדות של מרצ לבניית מוסדות דת היא משום שיש כבר יותר מדי מוסדות כאילו, ואילו אני וחברי אמרנו כי מדובר משנאה גרידא
ואם היינו מחליפים את המילה "דתיים" במילה "מוסלמים" קמפיין כזה היה סופג ביקורות על ימין ושמאל
אני, כאמו הבאתי דוגמא להקמת המקווה במזרח העיר, שאין ספק בנחיצותו, שכן מי שגרה ב 2003 וזקוקה למקווה בליל שיש צריכה ללכת רגלית 6 ק"מ, דבר שאינו הגיוני, ומשום כך העירייה, יחד עם המפלגה הדתית פעלו להקמת מקווה במזרח העיר.
התגובה של מרצ, כמובן הייתה לעג והתרסה, ואמרה שחבל שבנו את המקווה ואם הם היו בשלטון היו בונים מרכז לצעירים ולא מקווה (פייסבוק - פוסט מה 19 באוגוסט)
האם זו לא הסתה? מה שהם בעצם טוענים, באו הדתיים ובגלל שבנו מקווה לא יבנו מרכז לצעירים (שזה כלל לא נכון, אבל למה לתת לעובדות לקלקל.)
אולי תוכל להסביר מדוע מרצ מתנגדת למקווה, והאם אישה צריכה לצעוד 6 ק"מ בשבת ולא מגיע לה פתרון הולם

ATAF151

New member
לא מתמצא

אני לא מבין, אם את גרה ב 2003, מה זה קשור למזרח העיר? הרי 2003 דווקא יותר קרוב למערב העיר מלמזרחה.

בכל מקרה, אני ממש לא מתמצא בעניין הזה של ההתנגדות של מרץ ויתכן שההתנגדות לא נכונה, אני כן יודע שיש נטיה בכל מיני עיריות לאשר במהירות הקמת מקוואות ובתי כנסת, גם כדי לרצות את המפלגה הדתית וגם כי העירייה לא צריכה להשקיע שם הרבה כספים, כי הרוב נבנה מתרומות והעיריה רק נותנת את הקרקע.

בכל מקרה, אני בהחלט מסכים שמרץ מעצימים כל בעייה מול הדתיים כדי לגרוף קולות, ולכן אני לא מצביע עבורם. יחד עם זאת מה את מצפה מחילוני לעשות כאשר יש מפלגה דתית מאוחדת שעל דגלה חרוט לדאוג לציבור הדתי והיא עצמה מפרסמת שהבחירה היא הם או מרץ? באופן טבעי חלק מהחילונים מרגישים שהם יפסידו אם לא ינהגו כמו הדתיים ולא יצביעו עבור רשימה שתייצג אותם ויצביעו כמוני עבור רשימה כללית שכוללת חילונים ודתיים כאחד.

ATAF151

New member
הלוואי שבמועצה לא היתה מרץ ולא רשימה דתית

הלוואי שהיו רק רשימות כמו בילסקי, חופרי, למען התושבים, הליכוד וכדומה.

הנה למשל אצל חופרי יש סיכוי רב שתכהן אישה דתית שהיא יושב ראש ועד ההורים באריאל וזה מצוין, לא בדקתי אני אני יודע שבעבר וגם הפעם היו כל מיני דתיים בליכוד, בלמען התושבים, אצל בילסקי ועוד.

ארזS

New member
הלוואי שלא היה מי שחי על שנאה !!!

והבית היהודי לא חי על שנאה אלא על אהבה. והנוסח של ההודעות היה מחוייב המציאות בגלל כל ההפחדות של מרצ שלא עושים כלום, רק מלבים שנאה ומפחידים את הציבור לשווא.

וכי מי ידאג לצרכי הציבור הדתי אם לא סיעה דתית ???
אף נציג דתי מחמד בסיעה כללית לא ידאג לציבור הדתי, ומרצ לעומת זאת הרי בכלל לא דואגת לכלום.

אתה פשוט לא מבין כפי שהצהרת בעצמך.

ATAF151

New member
מה אתה מעדיף

סיעה דתית שתדאג לדתיים, וסיעה שתדאג לחילונים כמו מרץ, או סיעות מעורבות שדואגות לכולם ומביאות למתינות.

יו"ר הבית היהודי אולי חי על אהבה, אבל יש שם פעילים שמאוד לא חיים על אהבה.

ATAF151

New member
אתה צריך להבין שזה הולך ביחד

אין דבר כזה שתהיה סיעה שעל דגלה דאגה לציבור הדתי ולא תקום כנגדה סיעה שעל דגלה דאגה לציבור החילוני, זה דבר טבעי וברור וחבל שזה קורה.

ארזS

New member
כל העניין הוא

שלא אכפת לי שתהיה סיעה שעל דיגלה הדאגה כביכול לציבור החילוני, מה אכפת לי ממרצ, הרי הם רק צועקים ולא עושים כלום...
איך אתה כה תמים ולא מבין את זה?

ATAF151

New member
צריך להיות לך אכפת

אם יש סיעה שעל דגלה הציבור החילוני, אז לא יהיה לך טוב אם הם יהיו בתפקידים מסויימים.
אני לא חושב שהם רק צועקים, אתה בעצמך אורת שבגללם לא מקימים לפעמים בית כנסת או מקווה, כלומר יש להם השפעה. נכון שהם לא הצליחו לפתוח את אחוזה בשבת, אבל כן הצליחו למשל לפתוח את טיב טעם תוך כדי התנגדות הסיעות הדתיות (וגם עוזי כהן).

ארזS

New member
אני בהחלט מעדיף

סיעה דתית ציונית חזקה שתדאג לצרכים של הציבור שאני נמנה עליו, זאת לעומת מרצ שרק צועקת ולא עושה כלום...

אבל לא מפריע לי, ממש לא, שתהיה גם מרצ. רק חבל שהציבור שלהם לא מבין שהסיעה הזאת לא עושה כלום למענו אלא רק צועקת בלי סוף ומפחידה בלי סוף...

benk11

New member
בשיטת הממשל הנוכחית זה פשוט לא יעבוד

בשיטה האמריקנית, שבה יש רק 2 מפלגות, דמוקרטים ורפובליקנים, ובתוך כל מפלגה יש נציגות לכלל גווני האוכלוסיה
בישראל זה לא ככה, ולכן נובע הצורך במפלגות סקטוריאליות, וכל מפלגה דואגת לסקטור שלה

ATAF151

New member
לפחות ברעננה זה יעבוד

אף מתמודד לא ירצה לפעול נגד הדתיים שמהווים כ 30% מהאוכלוסיה

למעלה