הפתרון למצב

אם יש פליטים שעדיין חושבים

לשוב ליפו או לחיפה אז הם חושבים , האמת כאחד המגזר הערבי אני חושב וכמעט בטוח שלא תהיה זכות שיבה ואם כן תהיה אז למדינה הפלסטינית העתידית , מה שמסתמן בסוף שהפלסטינים במו"מ על גבולות 67 שזה לא כולל את ערביי ישראל וברור שלא הפליטים שגורשו ב48 ... בוא נגיד שזה חלום שנמצא בהגדרת " בלתי אפשרי למימוש" ... הזמן בו אנו חיים עכשיו לא אותו זמן שחיו לפני 40 או 50 שנים , כמו שחלום ארץ ישראל השלמה התפוגג לו

masorti

New member
תגיד לאבו-מאזן שיחתום על ויתור רשמי

לדעתי הוא יזרוק אותך מכל המדרגות. אני גם בכלל לא בטוח שרוב ערביי ישראל מקבלים ומפנימים את העובדה שהפליטים לעולם לא ישובו לחיפה ויפו. יש הבדל גדול בין הכרה בכך שלא ישובו עכשיו (... אז צריך לחכות להזדמנות), ובין הכרה עקרונית שלא ישובו לעולם. דרך אגב, מה לדעתך יקרה אם מליוני פליטים עניים ומתוסכלים ייכנסו לשטחי פלשתין העצמאית (במקום לקו הירוק)? הרי אפילו בחלום לא ימצאו לכולם מגורים ומקומות עבודה. אפילו הכלכלה הישראלית החזקה הרבה יותר מתקשה עד היום להתמודד עם גל העלייה מחבר העמים. לא נראה לך שבבחירות דמוקרטיות וכשרות לחלוטין המפלגות האיסלאמיות ינצחו ופלשתין תהפוך לחמאסטן?

Ragamala

New member
אתה צודק

אני לא סבור שיש להכריח את הפלשתינאים להיות דמוקרטים מיד. הם לא מוכנים לזה, אין להם השכלה לזה, ואין להם מצב כלכלי לזה. ההוכחה היא עירק. אני לא רואה את עיראק דמוקרטית עוד 10 שנים. צריך לתת להם להקים את סגנון המשטר שהם רוצים. אני לא מאמין שהטרוריסטים ינצחו כאשר צה"ל כבר לא יהיה בעזה, אבל גם אם כן, יש לנו צבא הגנה מעולה, שהגנתו ירדה עקב היותו עסוק בהתקפה. לא צריך שכנים דמוקרטים, אנחנו נסתדר בכל מקרה

לא ענית, האם אתה מוותר עקרונית

על זכות השיבה... וזכות השיבה, מתממשת כבר היום, בצורה עקיפה, מהדלת האחורית.

מה שרואים מכאן לא רואים משם

מהתקשורת הישראלית והעיתונות אתה לא יכול לגבש עמדה בלי לראות את המצב מקרוב ולהרגיש אותו , לא הייתי אומר שתלך לגור בשכם לשבוע ותדע איך חיים שם כי לא תחזיק מעמד , אבל לערביי ישראל יש מספיק בעיות על הראש .. זה שההד הפלסטיני הוא זה שנשמע הכי חזק רק בגלל הסבל וההרס בו הם חיים , אך אם תהיה להם מדינה מה לנו ולהם ?? כשהיה הסכם עזה יריחו תחילה , ערביי ישראל הלכו לשם כתיירים , לקזינו ולעשות קניות בשוק יריחו , כמו כן הרבה יהודים , ואם תהיה מדינה גם ערבייישראל יצטרכו וויזה כדי להיכנס לשם ..ואבו מאזן יודע בפנים שזכות שיבה זו רק אשליה עכשיו לנוכח ההתרחשויות והסיטואציות שבמצב הפלסטיני , אני באופן עקרוני לא רוצה בזכות השיבה , זה יכול להיראות כעמדה רעה בעיני הרבה ערבים , אך זאת דעתי האישית , יותר חשוב לי לדאוג לשלום ביתי ולממש את אזרחותי במדינה כאזרח , מכיר בעובדה שלא רק אני מקופח אולם אני הכי , אבל יש עוד אוכלוסיות מקופחות , ועל זה צריך להילחם במסגרת החוק והדמוקרטיה , ואם יש זכות שיבה מהדלת האחורית ז תהיה בטוח שזה קורה תחת עינה של ממשלת ישראל והתשובה לשאלתך נמצאת בקריה

אההההההה

עכשיו מאיפה אני יודע מה אבו מאזן חושב , ומאיפה אתם יודעים מה הערבים חושבים ???? מאיפה אתם יודעים מה אנחנו רוצים ?? ומאיפה אתה יודע שאני לא יודע מה אבו מאזן חושב ? עיוני , תלמד דבר אחד אתה זה לא מרכז העולם , אתה פריט מזערי בעולם גדול גדול גדול ... ויש עוד אנשים שיודעים המון דברים שאתה לא יודע וכנראה לא תדע , רות . סוף

אני שומע מה הם אומרים.

אם אבו מאזן אמר ביום הנכבה האחרון שהפלסטינים ימשיכו לדרוש את זכות השיבה, משמע שהוא רוצה את מימוש זכות השיבה. הגיוני?

אנא עארף תשאל אותו , עוד לא קלטת

שמדובר פה בפוליטיקה ?? כל מה שאבו מאזן אומר צריך לקחת אותו בשיא הרצינות ? בזמן שהרוב היהודי אומר "אין אמונה באבו מאזן" , ומה שהפוליטקאים הישראלים מתפרש כ" פליטת פה" או מי שומע אותו בכלל או כח תירוץ אחר .. אויי לא שוב הקפה שלי התקרר בזמן ההודעה .. הולך לשתות

masorti

New member
עכשיו הבנתי סוף סוף...

כאשר אשמע מנהיג פלשתיני מדבר על נכונות לשלום עם ישראל, עלי להבין שהכול פוליטיקה ואסור לקחת אותו ברצינות.

זה מה שרוצים הפליטים

זה מה שמעוניינים בו רוב הפלשתינים. זוהי אחת מנקודות המחלוקת של הסכסוך.... אבל אתה בשלך..אנא עארף...הפלשתינים רוצים לחזור למדינת ישראל?! מה באמת?!

אנא עארף , תשאל אותם ../images/Emo6.gif../images/Emo140.gif

בוקר טוב לכולם ושיהיה יום נעים ומעניין

למעלה