הפתרון למצב

yanivib

New member
הפתרון למצב

במסגרת הסכם עתידי או כמעשה חד צדדי, על ישראל לבצע חילופי שטחים וחילופי אוכלוסיה עם האויב. למשל, "הפלסטינים" יקבלו את אום-אל פאחם, וישראל תקבל את אריאל - וכדומה. לאחר שיובצע צעד זה של חילופי שטחים ואוכלוסיה (צעד ראשון הוא היציאה מעזה), יש להקים גדר ושדות מוקשים ביננו ובין האויב. שילכו לעבוד אצל אחיהם במדינות ערב - לא אצלנו !!

זה יהיה פתרון של אין ברירה

אני חושב שזו התוכנית של שרון כאשר ביקר לאחרונה באריאל והבטיח להם שתישאר תמיד תחת דגל ישראל. הפתרון שלך ממש לא פשוט. אל תשכח כי יש ערבים גם מחוץ לאום-אל פאחם - חיפה יפו ועוד בתוככי ישראל. אני רואה אפשרות כזו מאוד מאוד רחוקה. למשל אם ישראל תגיע להסדר עם הפלסטינים ותפנה עוד ישובים והתנחלויות אבל זה לא יביא את הרגיעה ואם בנוסף לזה ערביי ישראל יפעלו בתוככי ישראל כגייס חמישי שיאיים על קיום המדינה אז אפשרות זו ייתכן שתמומש. בינתיים מדברים כאן על דו קיום ולא על אי קיום!

עובדתית זה לא נכון, כי הגדר שנבנת

כעת לא כוללת את לשון אריאל ונבנית סמוך מאוד לקו הירוק. בנוסף לכך, לא תהיה אפשרות פיזית לספח את אריאל אם נמסור את המשולש.

skywalker 8

New member
החתירה של הערבים

נגד ישראל לא תהיה גדולה ולא תשפיע, מאחר ויהיה פה רוב יהודי של 90%.

sela v

New member
אני מציע לבנות

תעלה עמוקה מאד למלא אותה עם מים, ולהביא תנינים מאפריקה שיטרפו את המחבלים שינסו לעבור מצד לצד.

מישהו כאן הציע לנסות ולהתעלות על

עצמו ?? רק על סיפוח וטרנספר ??? אין אפשר לחיות ביחד ולנסות לגשר על הפערים .? פלאים מה שאתם אומרים , יללה לא ציפיתי ליותר מזה

masorti

New member
אני הצעתי טרנספר?

סלע הציע תעלת פלאים שתפתור הכול, ואני ביקשתי לברר האם ההתקן יעיל נגד נשק תלול מסלול. ובטח שאפשר לחיות יחד... ערביי ישראל יוכיחו נאמנות למדינה, וייהנו משויון זכויות מלא.

skywalker 8

New member
איך אתה מגדיר לחיות ביחד?

מדינה לעם הפלסטיני לצד מדינה שלא תזדהה עם העם היהודי?

לחיות ביחד זה להבין אחד ת'שני או

לנסות לפחות , הנתק היזום לא יוביל לשום מקום , שתי מדינות לשני עמים ... קלישאה טובה , ערביי ישראל הם אזרחי ישראל ויישארו כאן , מזדהים עם הפלסטינים? אז ? היהודיםלא מזדהים עם כל יהודי העולם ?? בזכות זה רוב העולם הפך לאנטישימי בגלל היחס העוין כביכול ליהודים במדינות רבות .. או שליהודים יש זכות להזדהות עם אחיהם בצרפת ואנגליה וטורקיה , ולערבים אין ? לא נראה לי ... כולנו יודעים שאין דרך אחרת אלא לחיות ביחד , אז הגיע הזמן לשבת סביב שולחן אחד וליישר את הקווים שהולכים ונעלמים לאט לאט בין שני הסקטורים

skywalker 8

New member
לא נגעת בנקודה החשובה.

אין שום בעיה שערביי ישראל יזדהו עם הפלסטינים(מאחר והם פלסטינים בעצמם). זאת לא הבעיה, אלא נסיונות ביטול האופי של מדינת ישראל. המטרה הכללית היא להגיע למצב שלעם היהודי תהיה מדינה משלו בדיוק כמו לפלסטינים. שתי מדינות לשני העמים זאת איננה קלישאה אלא פתרון. חייבים להבין שאין מנוס ממדינה יהודית. היהודים לא יתנו לכך, ובצדק. יש לך כאן 5 מיליון ציונים ועוד מיליונים ברחבי העולם. במקום ללכת נגדם כל הזמן תנסו לקבל את רעיונם, לשלבו ולהגיע למטרה והיא דו קיום. אני מוכן להכיר בכך שלכם כפלסטינים תוקם מדינה משלכם. האם אתה מוכן להכיר בזכותי כיהודי למדינה משלי? אתה לא חושב שמדינת לאום פלסטינית תהיה לא שונה ממדינת לאום יהודית? אם כך, לשיטתך, למה לתמוך בהקמתה?

2 מדינות ל-2 עמים

היא בהחלט קלישאה. 2 מדינות לעם אחד, זה הרבה יותר ריאלי...חייבים לחיות יחד, עד לסופנו המר.

ערב רב

New member
לא הבנתי, 2 מדינות ל-2 עמים

זה אומר שערביי ישראל הם חלק מהעם הפלסטיני ותהיה להם מדינה שלהם, לא?

נסיונות ביטול האופי ?

אתה באמת מאמין שהערבים יבטלו את האופי היהודי של המדינה ?? או רק בשביל הוויכוח ? הרוב היהודי יישמר במדינה הזאת אם זה לרוחם של הערבים או לרעתם , וערביי ישראל כן מזדהים עם הפלסטינים בכאבם , אבל לא יעזבו את המדינה כי הם במקומם נמצאים ואזרחי המדינה , רגש הרדיפה נמצא אצל אלה שמנופפים תמיד בבעיה הדמוגרפית והסכנה שמרחפת מעל הצביון היהודי , הפרנויה הזאת לא תועיל הרבה , אם ערבי יגיד שזאת מדינת כל אזרחיה אז הוא משקר לעצמו , כי היא לא ..

masorti

New member
אז אתה מוותר על זכות השיבה?

הפליטים לא יחזרו לעולם לתוך גבולות הקו הירוק?

למעלה