הפתרון הכלכלי!

סלסרו

New member
לא רק ששמעתי, ראיתי את הקליפ הזה מספר פעמים

כל מי שאני מכיר שולח לי את הקליפ הזה, כאילו שנאמרים בו איזה דברי חכמה מעמיקים שירדו לג'ון מהר סיני.. ומסתבר שגם אתה, למרות שאתה אדם הגיוני, מתפעל מה"הגיון" שבו.. אני מתמקד על דבר אחד: הוא לועג לאלה שטוענים ש700 מיליארד זה כלום. הם לא אותם האנשים שמתמקדים בקיצוצים של מיליונים בודדים. זה עצמו דמגוגיה. האנשים שטוענים ש700 מיליארד זה כלום, מתמקדים בקיצוצים צפונית מטריליון, לא מיליון פה ומיליון שם. הוא צוחק עליהם כאילו שהם דבילים בכך שחושבים ש700 מיליארד זה כלום. חה חה חה חי חי חי, איזה דבילים הם! מי בכלל יכול לחשוב ש700 מיליארד זה כלום! איזה 'פגרים האנשים האלה! רק מה, שמה לעשות, הם צודקים ב-100%. 700 מיליארד על פני 10 שנים, כשבאותו זמן התקציב יהיה בסביבות ה40-45 טריליון, עם גרעון צפונית מ15 טריליון זה באמת טיפה מים, ולא רק שהם לא ראוים ללעג אלא להפך! הם הצודקים וההגיונים כאן. השורות הראשונות שציטטת דווקא מראות את מה שאני טוען. הוא לועג לאלה שמתמקדים בקיצוצים במקום בהעלאת מיסים. ומה לעשות, הם צודקים. אתה יכול להתמקד בהעלאת מיסים ככל שבא לך, והבעיה לא תפתר. מה לעשות, זה המצב. הפסקה האחרונה שלך לא קשורה למה שמופיע בקליפ. ה-700 מליארד זה ההצעה של באפט. אובמה הציע 1.2 טריליון. הרפובליקנים הסכימו ל800 (ע"י סגירות חורים, לא העלה ישירה). אם אתה רוצה לומר שלמעשה מדובר בסכום הרבה יותר גבוה, זה כבר טיעון אחר, לא מה שרבן של כל בני הגולה סטויארט טוען.

Nobilis

New member
אבל 700 מיליארד זה עדיין 700 מיליארד

אתה טוען שזה לא מספיק. וזה נכון. אבל בסופו של דבר אחרי שתקצץ את הסכום שצריך פחות 700 מיליארד תצטרך לקצץ עוד 700 מיליארד. והשאלה היא למה לא להעלות במעט את המיסים על העשירים במקום לקצץ *עוד* 700 מיליארד.

סלסרו

New member
אבל כבר הסכימו לזה.. ואף ליותר מכך.

א. הרפובליקנים כבר הסכימו ל800 מיליארד ע"י סגירת חורי מס. ב. אובמהקר יעלה הרבה מאד מיסים, בשיעור של עוד מאות מיליארדים רבים, אם לא צפונה מטריליון. לא זוכר את המספרים כעת, אבל מדובר בוואחד עליית מיסים ענקית. לא מספיק? ושוב, כל גרוש שהממשלה מקבלת, היא משתמשת איתו להוצאות חדשות. פאק דאט. לא מוכן. לא מוכן לתת לפזרנים האלה את הכסף שלי. אתה רוצה לתת, תתן אתה. אני לא מוכן. יש אתר שמי שכל כך רוצה לתרום למדינה יכול לתרום. חופשי. בא לך לתרום, בבקשה. אל תכפה את זה עלי. וזה לא קשור לרווחה שמווחה. יש כאן בזבוזים אדירים בשיעור של מינימום חצי טריליון דולר לשנה שהולך על דברים שאין בינם לרווחת התושבים מאומה. כשארה"ב מוציאה טריליונים על מלחמות, על צבא בגרמניה, יפן, דרום קוריאה, על צבא במאות חורים ברחבי העולם, על עזרה למדינות אחרות, על רגולציות מפגרות שדופקות את כולם ועולות עשרות אם לא מאות מיליארדים בשנה, על שחיתויות (כמה מיליארדים נגזלים ממדיקר ומדיקייד למשל?!), על פנסיות נדיבות מאד לעובדי ציבור שלא עושים כלום, על כל מיני pet projects שפוליטיקאי זה או אחר חפץ בו, על מערכת שמגינה על פרוטקציונרלים שונים, עובדי איגודים, נצלנים למיניהם, מושחתים למיניהם, על רשימה אדירה של משרדים ותוכניות וכול מיני דברים מטומטמים שלא עוזרים לאף אחד מלבד למלחכי הפינכא שניזונים מדדי הממשלה. סורי, אני לא מוכן שהממשלה הזו תקח ממני יותר. אם קנדה שהיתה במצב דומה לשלנו ועקב כך איבדה את הדירוג הטוב שהיה לה, הצליחה לתפוס את עצמה בידים, לערוך קיצוצים מאסיבים ולהגיע לשפיות פיסקלית, אין סיבה שאנחנו לא נוכל לעשות את זה. אם הפוליטיקאים לא מוכנים, שילכו לכל הרוחות. אני לא מוכן לממן להם את טיפשותם וקוצר ראייתם. עוד דבר. לפי אובמה, מי שמרוויח מעל 250K נחשב עשיר. באמת? אולי הוא די עשיר באיזה חור במידלנד אמריקה, אבל בערים הגדולות? משפחה עם 3 ילדים, רכב או שנים, ובית צנוע, שמכניסה 250K בשנה, היא בהחלט מידל קלאס, ובכלל לא חיה בעושר. לחנוק אנשים כאלה במיסים חדשים, וזאת בנוסף להוצאות האדירות שאובמקר יחייב אותם, ועוד מיסים אינספור ברמת הסטייט והעיר - יא וווווארדי, כמה כבר אפשר עם זה?! יש גבול לכמה לימונדה ניתן להוציא מעץ לימונים מסכן. וזה עץ כזה שככל שקוטפים ממנו, כך הוא מיצר פחות לימונים.

למעלה