הפתעה!

מגהזורד

New member
לא מפתיע בכלל

לאחר סכימה של הפרמטרים כמו - החל בהשקעה בסטודנטים לעומת האוניברסיטאות האדישות לצרכיהם, הוראה ברמה גבוהה הרבה יותר, האיכות של הסטודנטים עצמם (ואני יכול להעיד שיותר ויותר בעלי פסיכו 680+ בוחרים ללכת ללמוד בבינתחומי על פני האוניברסיטאות, כשגם כך דרישות הקבלה לא שונות בהרבה), התאמה של הסילבוסים והקורסים לצורך העדכני בשוק, יחס אישי ועוד..

היה ברור שמתישהו זה יקרה. בפנים של כל המלעיזים.

B L I M P

New member
ויכוח מכללות מול אוניברסטאות! איזה כיף!

אבל סתם כי שעמם לי וכדי לסבר את האוזן - ההבדל בין הציון של הבינתחומי לציון של העברית זה שני אנשים בסך הכל. כלומר, אם עוד שני אנשים מהעברית היו עוברים אחוז המעבר היה זהה. לא כזה הבדל מרשים.

ולידיעה כללית - מועד נובמבר הוא מועד ידוע של המכללות, כי בעוד שבאוניברסטאות לומדים שלוש וחצי שנים וניגשים במועד מאי (ורק מעטים, בעיקר כאלו שמושכים את התואר, ניגשים בנובמבר) רוב המכללות מציעות תואר ארבע שנתי ולכן רוב הבוגרים שם ניגשים בנובמבר.

מזמן לא היה ויכוח אוניברסטאות מכללות טוב

lol65

New member
הבדל מרשים או לא

ההבדל קיים. וגם אם שני האנשים הנוספים מהעברית היו עוברים, היה שוויון באחוזי המעבר בין הבינחומי לעברית, ולהיות בשוויון עם העברית זה די מרשים.

תשמעי, אם זה הדבר היחיד שמעיר את הפורום, אז אין ברירה

lol65

New member
ציניות

לא באמת הופתעתי.
יש מגוון סיבות בגינן סטודנטים מחליטים ללמוד במכללה למרות המחיר, למרות ציון פסיכו גבוה ולמרות הסטטוס. מגוון סיבות שכלל לא קשורות לאיכות הסטודנט ויכולתיו.
נכון שזה רק מבחן אחד, ובכל זאת זה מעיד בעיני שאולי לא כל המכללות, אבל לפחות מכללה אחת מצמצמת פערים עם האוניברסיטאות, ואולי הגיע הזמן לרדת קצת מהעץ.

עידוdee

New member
זה לא מפתיע כל כך

הבינתחומי זה מוסד טוב, אין צורך להיות מופתע.
מה שכן, לא הייתי ממהר להסיק שיש מגמה של התחזקות הבינתחומי לעומת האוניברסיטאות רק ממקרה אחד, במיוחד כשההבדל מבחינת כמות הנבחנים שנכשלו היא באיזור ה-1/2 נבחנים. בואו נראה מה קורה במועדים הבאים, ואז אפשר יהיה להעריך מה בדיוק קרה פה (ומה יהיה בעתיד). גם לא הייתי ממהר להסיק שבחינות הלשכה בהכרח מעידות על טיב עוה"ד או המשפטנ/ית.

זה לא שוק גדול

אבל זה מאד מאכזב.
בעיקר כי יצא לי להשוות מחברות בחינה ומבחנים בין המוסדות, והרמה של הבינתחומי היא ללא ספק נמוכה מאת"א ומהעברית.
בעיניי זה מרמז על שני דברים עיקריים:
א. כמה שהאוניברסיטאות שמות זין, סליחה על הביטוי, על סטודנטים לתואר ראשון. אצלנו לפחות זה ממש מרגיש כאילו אנחנו מפריעים למרצים לשבת במשרד ולעשות את המחקר שלהם. ככה זה כשהמשרה שלך היא בראש ובראשונה לחקור משפט ורק אח"כ ללמד כמה שעות. השיעורים נראים בהתאם.
ב. שתלמידי האוניבסיטאות נהיו שאננים והפסיקו לקחת קורסי הכנה לבחינות. על היבריס משלמים!!!

עידוdee

New member
לא הייתי מכליל את כל האוניברסיטאות

תחת אותה קטגוריה.
בעברית המרצים והמזכירות היו די נגישים. בתל אביב שמעתי סיפורים גרועים על אי-נגישות וחוסר רצון של מרצים לסייע. אני בטוח שיש הבדלים בין בר אילן, חיפה, העברית ותל אביב בנוגע לעניין הזה.

למעלה