הפרת חתימה על חוזה

הפרת חתימה על חוזה

היי,
חתמתי על חוזה עבודה לפני יומיים- האמת שהתפשרתי- גם על השכר(ממש נמוך ביחס לטסלאות השכר) גם על התנאים וגם על העבודה( ממש לא מעניינת ולא מקדמת)
חתמתי כי היו מספר ראיונות שנכשלתי בהם והביטחון העצמי שלי מאד ירד ואני חוששת לסרב.
יש חברה אחרת שהייתי בתהליכים מתקדמים איתה ואולי יודיעו לי שהתקבלתי בימים הקרובים. שם יש תנאים טובים ושכר הרבה יותר טוב.
אני שואלת את עצמי מה יקרה אם יודיעו לי שהתקבלתי? האם העובדה שחתמתי על חוזה קושרת אותי לשם? ממש לא נעים לי...אני יודעת שזה לא יפה ואני שונאת לעשות כאלה דברים ומרגישה רע מאד עם זה. השאלה אם אפשר איכשהו לצאת מזה או שאין מה לעשות?

izackv

New member
לא שזה באמת משנה, אבל...

זה לא חוקי לחתום על חוזה שלא בתום לב.
ולכן, חתימה על חוזה ובמקביל המשכת תהליכים במקום אחר ואז ביטול החוזה במקום הראשון עשויה להחשב כחתימה שלא בתום לב.
(נכון אגב לשני הכיוונים)
&nbsp
זה די לא רלוונטי כי אף אחד לא ינסה לקחת מקרה כזה לבית משפט.
אבל חשוב לזכור שבחתימה על חוזים יש תמיד את "חובת תום הלב"
&nbsp
--
הבהרה - אני לא עורך דין, ואפילו לא משחק אחד כזה באינטרנט.
זה מה שאני זוכר מכמה קורסים בחוק שיצא לי לעשות פעם.
וברור שיכול להיות שאני טועה.

abcdoremy

New member
זה לא קושר אותך - את יכולה להתפטר

בחודש הראשון של העבודה את יכולה לעשות את זה מהיום למחר.

המינוס היחיד הוא שזה עשוי לחזור אלייך בעתיד, לדוגמא אם תנסי להתקבל עוד פעם לאותה חברה, או שתפגשי את ראש הצוות בחברה אחרת שתנסי להתקבל אליה.

שני דברים
הראשון: תעשי מה שטוב עבורך. אל תישארי בעבודה לא מעניינת, לא מקדמת, ועם שכר ממש נמוך רק בגלל ש"לא נעים לך". אם תתקבלי למשהו הרבה יותר טוב, תתקשרי, תתנצלי, תגידי שבסופו של דבר את לא יכולה לעבוד שם. אין להם שום יכולת לכפות עליך שום דבר. אני אגיד לך בנוסף שהייתי עד מספר פעמים בחברות שעבדתי בהן למועמדים שהתקבלו, חתמו ובסופו של דבר ביטלו. זה עוגמת נפש לחברה כי ייתכן שכאשר חתמו איתך הפסיקו תהליכים עם מועמדים אחרים, אבל זו לא הבעיה שלך.
&nbsp
ודבר שני:
בפעם הבאה שאת מקבלת הצעה, אל תחתמי ישר. תבקשי כמה ימים לחשוב. ואז, תתקשרי למקומות האחרים שבהם את בתהליך, ותגידי להם ברוח טובה: "התרשמתי מכם והייתי רוצה לעבוד אצלכם אבל קיבלתי הצעה חתומה ממקום אחר ואני חייבת להחזיר להם תשובה". בן רגע תראי שהמניות שלך אצל המתחרים עולות וישתדלו לזרז תהליכים ולתת לך הצעה גם (כמובן בהנחה שבאמת רוצים אותך ועברת את הראיון). אם תציגי את הדברים בצורה מכובדת, תוכלי לשחק את הקלפים שלך נכון ולהגיע למצב שיש לך הצעות טובות בלי להגיע למצב הלא בריא של לחתום ולהתחרט.
&nbsp
למעשה, כבר עכשיו את יכולה להשתמש בטכניקה הזו. תתקשרי למקום השני. אל תגידי שחתמת. תגידי שקיבלת הצעה ושאת מתלבטת לגביה ושוקלת לסגור שם (אל תגידי שההצעה נמוכה או לא טובה). תראי אם זה יניע אותם לזרז תהליכים מולך.
&nbsp

למעלה