הפרת זכויות חמורה!!

הפרת זכויות חמורה!!

בארכיון ובפורום הזה הפרת זכויות חמורה. הרבה מהחומר לקוח מאתרים חינוכים ללא רשות. מעולם לא נתנו רשות להעברת חומרים מרשת משרד החינוך בדרום לפורום זה. המעשה נעשה - לו היתה מנהלת הפורום מורה בישראל יש להניח כי היו ננקטים נגדה אמצעים משמעתיים.

נגדי?

מאחר ולא היתה כל כוונה לפגוע בזכויות היוצרים, מאחר ואתה מודיע על כך ברגע זה (שמדובר בהפרת זכויות), אשמח מיד להוריד את כל הקבצים המדוברים. אנא עדכן אותי מהם הקבצים. אין צורך להתחבא תחת שמות בדויים, אפשר פשוט לבקש יפה- ואעשה זאת. אין לי שום מטרה או ייעוד לעורר ויכוח בעניין. כמו כן= אני מזמינה אותך לעיין בדיון שהיה לנו בפורום בימים האחרונים, על נושא מעניין זה, אם נעשתה הפרת זכויות, זה נעשה בתמימות, ואפשר היה להימנע מהתלהמות וביטויים פוגעים כמו: "..היו ננקטים נגדה אמצעים משמעתיים" כאמור אמור לי מהם הקבצים ואוריד אותם ברגע שהשרת יהיה זמין. בברכת כל טוב הדס

גב´ אדלר השרת לא נפל אלא

הוא במעבר - אבל לו היית בקשר עם כל הרבים שהעלו לשם חומר וודאי היית יודעת על כך. מכאן המעשה לא נעשה בתמימות. שמי אינו בדוי. הפוסל במומו הוא פוסל.

אני מודה שאני לא בקשר עם כל הכותבים

בפורום. אני מתנצלת שפיקפקתי בשמך (פשוט לא ראיתי אותך בפורום עד כה, והיום בפעם הראשונה שאתה כותב זה דווקא שהשרת לא זמין ואי אפשר להגיע לארכיון) בכל מקרה, כאמור אם נעשתה טעות אני מתנצלת (לפחות בשמי) ומבקשת ממך לעזור לי לאתר את הקבצים המדוברים על מנת שאוכל להוריד אותם. התעזור?

mano1

New member
תגובה

יש לי תחושה שקיימים אנשים שקשה להם לסבול שנעשים דברים איכותיים בתוך צבור היודע ל"פרגן" אחד לשני(ה). אולי כדאי להפסיק עם השנאה הזו? יש לנו מספיק מסביב. הדס, אני לא מן הוותיקים, אך אל תתני לנ"ל לרפות את העשייה הברוכה. חבל, שיחפש לו עץ אחר - בהצלחה!

גלפין

New member
אני בהחלט מסכימה! אנו, במיוחד

בפורום, משתדלות לשמור על זכויות היוצרים ומורידות/מעלות חומרים רק באישור הגורמים. חבל שיש צורך לפנות בצורה כה מבזה ולהשמיץ את העוסקים במלאכה כה חשובה ובעלת ערך במדינתנו הקטנה והנתונה למלחמות כאלו או אחרות (והמבין יבין....)

Elishabb

New member
מר שמיר הנכבד.....

שמי אלישע בביוף ואני מנהל מערכת התקשוב "תקשוב דרום" שעל שרתיה מאוכסן ארכיון הקבצים. גב´ אדלר השיבה לך בנימוס על צורת הפניה הגסה והחצופה שלך. במקומה הייתי משתמש בזכותה כמנהלת הפורום ומוחק מידית את ההודעה שלך. להשמצות ופניות מעליבות אן מקום בפורום זה. כמנהל משנה של הפורום, הנני להודיעך שפניות נוספות בסגנון זה ימחקו מידית. תלונות בנושאים שונים הנך מוזמן לעלות בשפה נקיה, תוך ציון מדויק של הנתונים אליהם אתה מתייחס. אלישע

karin a

New member
אלישע והדס - יישר כוח

וחלילה לנו מלהכנס לפניקה מהערה כה לא מובנת !!!!! קארין

היי הדס והיי אלישע

מסתבר שבני נוער מוצלחים מאד בלחשוף את חולשותינו..
לפני דקות מספר הם שלחו אותי מהקול השווה הנה לראות את הדיון הסוער. מרשה לעצמי לפנות אליכם בנימה אישית - אני הרי מכירה את שניכם. הארכיון מעולה אבל טוב עשית הדס שהפנית להודעה של נועה. אין מה לעשות.. זכות היוצרים היא בעיה. אגב לבעל האתר או הרשת אין זכות להתיר העתקה. זכות הקניין הרוחני היא בראש וראשונה של היוצר. המטרה של הארכיון חיובית וחשובה - אישית הייתי שמחה לו אנשים היו בוחרים להעתיק ממני. אולם רצונו של אדם כבודו. ישנו פתרון פשוט למרות שבארה"ב הוא אסור. קישורים במקום העלת קבצים. אלישע, אני סבורה שטעות היא לאיים על האיש במחיקה. נושאים כאלו מוטב שיבוררו.

אירית ../images/Emo24.gif

כמה טוב לראות אותך כאן. אני לא יודעת אם את מעורבת בכל מה שקרה כאן לאחרונה (את רושמת שרק עתה שלחו אותך לעיין בדיון) אז אסביר וארשום שפורום מורים (כפי שאת יודעת) קיים למעלה משנתיים בפורטלים השונים
עד לפני שבועיים לא היתה שום בעיה בפורום, כי כל המורים העלו אך ורק חומרים שהם הכינו. היו מורים שכתבו בקובץ את שמם (או שם בית ספרם) והיו שלא. בשבועיים האחרונים העלתה מישהי לפורום קבצים שלא היא הכינה אלא שליקטה מאתרים אחרים ובעקבות כך החלה הפרשה (או יותר נכון הדיון) על זכויות יוצרים באינטרנט. אם את לא עקבת אחרי הפורום בימים האחרונים, לא ידעת על ה"סערה" אבל כפי שאת מכירה את הפורום מעברך, ידוע לי שאת יודעת שכל הקבצים הם כן פרי עמלם של הכותבים בפורום. לכן הרושם שאולי נוצר אצלך ואצל שאר האנשים שנקלעו לדיון שרוב הקבצים בפורום אינם שייכים למורים שהעלו אותם, הוא פשוט רושם לא נכון, כאמור מדובר על קבצים אחדים בלבד. כמו כן, אם שלמה היה רושם לי מהם הקבצים (שכן איני זוכרת - עד כה הוספתי מאות קבצים לארכיון) הייתי שמחה להוריד אותם מהארכיון. את מוזמנת כמובן להמשיך להיות בפורום. מקווה שהכל טוב אצלך הדס

אני העדה ...../images/Emo150.gif

היי הדס, לא הייתי בענינים אבל אם צריך עדות - אני בהחלט בתור השריך מוכנה להעיד באופן חד משמעי. את מעלה חומרים מעולים והם מזה שנים חומרים שמשתתפי הפורומים שלך ביואל, בוואלה! ובתפוז כותבים. את זאת איש לא יוכל לקחת ממך. עצם העובדה שמישהו העלה חומרים לא לו בסה"כ מספק עילה טובה לדיון מרתק. שלומי טוב..
תודה, תודה.

Elishabb

New member
בלבול תחומים

שלום אירית- שמח לראות אותך בפורום. אני מאוד מוקיר את העשיה שלך בפורומים השונים ובמיוחד ברשת "הקול השווה". יחד עם זאת נראה לי שהפעם ערבת שני נושאים שאינם קשורים אחד בשני. בפניתי לשלמה לא התיחסתי לתוכן דבריו, אלא בצורה בה כתב את הדברים. זכות הבעת הדעה בפורום שמורה לכל אחד, גם אם אינך חושב כמוהו, אבל חובה על כולם, כולל משתתפים חדשים, לנסח את הדברים ללא שימוש במילים בוטות ולהתיחס בפרוט לנתונים במידה ומובאות האשמות. כללים אלמנטרים אלה חייבים להשמר בקפדנות כדי לשמור על רמת הדיון. במקרים כאלה זכותו - אם לא חובתו - של מנהל הפורום למחוק הודעות לאחר התראה מתאימה. אלישע

גלפין

New member
כל הכבוד אלישע. אכן פנייתו של מר

שמיר נעשתה בצורה מעליבה, פוגעת ומזלזלת. אין לאף גולש המפנה דבריו בצורה כזו מקום בפורום שלנו ואני מקווה כי בהתאם לעזות המצח תבוא גם ההתנצלות על צורת הכתיבה.... (אני מקווה שעוד חושבים כמוני)

mml

New member
חזקו ואמצו מנהלי הפורום הדס ואלישע.

כך צריך להתייחס לכל משתלח. אפשר לחשוב לאיזה צרכים משתמשים בחומרים שמועלים לפורום! הרי זה משרת אוכלוסיית מורים גדולה וכולו - מטרתו לקדם את החינוך והלמידה של תלמידינו, שלא להתעלם מהקידום המקצועי שחומרים אלו תורמים למורים. מורים רבים נכנסים לפורום, אמנם על תקן של מקבלים אבל יוצאים נשכרים. קבלתי תגובות נלהבות של מורים, שלפני המפגש עם הפורום לא היה להם שום קשר לאינטרנט. הפורום הזה בהחלט יכול לשמש מודל לפורומים אחרים, גם פורומים של מורים ותלמידים, המתקיימים במקביל לשיעורים בבתה"ס. ושוב, אני רוצה להודות מקרב לב לכל מי שתורם לפורום ולערכים הבאים לידי ביטוי בפורום כמו נתינה, נדיבות, תמיכה ותקצר היריעה. ולוואי שפורום זה ישקף את החברה הישראלית כולה.

זה מוזר שדווקא אני כותבת את זה- אבל

בלי קשר לעובדה שהדברים של שלמה נאמרו בצורה פוגעת (יש דרך להגיד ולבקש להוריד את הקבצים ובטח לא באיומים בעד נקיטת צעדים נגדי), אבל בלי להתייחס לדרך כאמור- לדעתי כן יש לשים לב למהות. אני באמת ובתמים חושבת שצריך לשים דגש על זכויות יוצרים- גם אם זה ברשת. הנושא עלה בפורום מספר פעמים בהקשרים שונים. שרי (הדוגמא הכי חדה שעולה לי בראש) כתבה מספר פעמים שהיא אוהבת לתת ולשתף אבל הבקשה היחידה שלה זה ששמה ישאר על הקבצים. האם באמת לקיחת קבצים מאתר אחר - הורדתם למחשב האישי וצירופם שוב לפורום ולארכיון לא מהווה פגיעה בזכויות היוצרים? לדעתי שווה להשקיע בזה עוד מחשבה..

הדס השאלה מזכירה את בעיית הדפים

המשוכפלים בבתי הספר. עד היום בתי הספר מצלמים עמודים מספרים. המטרה חיובית הכוונה רצויה והחוק אוסר זאת. את צודקת זו בעיה קשה. יש יאמרו שמרגע שאדם העלה קבציו לרשת ולא ציין במפורש כי אין להשתמש בחומר ללא רשותו הרי נידב את החומר לכל. כלומר מי שאינו מעונין בהיתר חייב לציין זאת. נשמע הגיוני הבעיה היא שהחוק אומר בדיוק ההיפך. אין להעתיק ללא אישור מפורש. מה עושים? אין לי מושג. אני מניחה שצריך לבקש אישור מפורש לגבי כל קובץ וקובץ. האם מישהו מבצע זאת? בוודאי שלא..
מי אומר תמיד תודה, בבקשה וסליחה?

אני מסכימה איתך חלקית,

א. נכון שדומה הדבר לדפים המשוכפלים בבית הספר, יש חוק- אין אכיפה של החוק. ב. עד כמה שהבנתי - האינטרנט הוא כמו הספר, אסור להעתיק או להפיץ את החומר ללא אישור - ורצוי שהאישור יהיה בכתב. נעה סיפרה שעד היום יש לה פורמט קבוע של מכתב שכשהיא מבקשת להעתיק מאמר היא שולחת את המכתב לכותב ומבקשת שיחזיר לה אותו חתום עם שם המאמר וההסכמה העקרונית שלו להוספת המאמר לפורום שלה. הדס

../images/Emo13.gif לא צריך להיסחף...

להתחיל לבקש מכל אחד אישור זה מוגזם. עקרונית היית עלולה להגיע למצב שמישהו כל כך יתרשם מאיזו בדיחה ש תספרי..(בטח לא בדיחה שאני אספר.. כידוע לכל מוקירי) ויחזור על הבדיחה וכבר תוכלי לתבוע אותו. גם על ההודעות שלנו חלים לפי החוק היבש זכויות יוצרים. אני חושבת שהדרך מספיק למצוא את דרך האמצע הסבירה. אגב אני מצהירה בזאת שמותר לצטט מתוך הודעתי זו מעתה ועד עולם.

למעלה