הפרק של הערב

danielhope

New member
הפרק של הערב

על הבחורה שנחטפה ו"אולצה" כביכול לבצע רציחות. אני חושב שאדם חייבת להיות האחריות - גם תוך סיכון חייו - להימנע מלהרוג אחרים (בבחינת "יהרג ובל יעבור") ולכן היו חייבים להרשיע אותה. מה דעתכם?

danielhope

New member
בכל מקרה אם מישהו יצטרף לדיון

לא אוכל לענות כי אני נוסע לשנטיפי
נתראה ביום רביעי בלילה

Aussie Girl

New member
במה נגמר הפרק?

לא ראיתי איך התנהל החלק המשפטי. (הלכתי להתכונן להסטוריה...)

היא דחתה עיסקה..

והמושבעים הרשיעו אותה ביותר שנים,אני מוצאת אותה לא אשמה בעובדה שהיו לה הורים דפוקים או שהיא נחטפה אלא בזה שהיא לא עשתה שום מאמץ להמלט ממנו או לפנות למישטרה. שלכם חנה גונן

Aussie Girl

New member
הגיעה לה שהרשיעו אותה

אני בטוחה שהיו לה אלפי הזדמנויות בחצי שנה הזה לברוח.

tomersde

New member
היא אשמה

וגם זה די מוזר שג'ק לא הזכיר שהיה אקדח טעון וירתה בו באוויר והיא היתה יכולה להוריד את היד ולירות במי שחטף אותה.

../images/Emo58.gif דווקא בדברים שלה

בסוף בינה לבין אמה , הראו כמה היא לא אשמה. זה היה רגע שהראה מה באמת קרה.

danielhope

New member
אבל תראי...

לאדם בחברה צריכה להיות אחראיות.. גם אם הוא לא תמיד מבין אותה.. ולכל אדם יש אחראיות לא להרוג אדם אחר... גם אם מכריחים אותו.. ומקרה שלה היו לה "חלונות" לבריחה ואני לא רואה שום מקום להקל בעונש שלה.. מבחינתי היה צריך להוציא אותה להורג או אולי מאסר עולם. לא פחות.

Nimst

New member
צריך להתחשב גם במניעים הפסיכולוגיים

נכון שאם בוחנים את המצב מבחינה רציונלית, ממרחק של זמן ומקום, אז היו לה הזדמנויות לברוח (וגם להרוג, כמו שמישהו כאן ציין). אבל הדברים לא כ"כ פשוטים, בוודאי לא כשמדובר בחיים של אדם ("היא הייתה יכולה לירות בו"). היה פרק אחד, למשל, שבו הוזכר (הוזכר, אני מדגישה. אין פה ספוילרים) מקרה של קבוצה של אנשים שנלקחו בשבי ולאחר מכן לא היו מוכנים להעיד נגד השובה. הרי המצב הזה נוגד כל התנהגות רציונלית. הפסיכולוג התורן (או שזו הייתה פסיכולוגית, בעצם?) אמר שזה אפילו לא מצב שקשה ליצור - מספיק להתאכזר בצורה קשה למישהו, ואז ברנדומליות להראות חסד, וזהו. לא הייתי ממהרת לשפוט מה עבר על מישהי שהייתה בשבי כך וכך שנים, ומה היא הייתה ולא הייתה מסוגלת לעשות. ואם היא בכלל הייתה במצב שבו היא מסוגלת לקחת אחריות.

צר לי,

אבל את מי היא בדיוק הרגה? לא זכור לי מהתוכנית אם היא הרגה בעצמה מישהו. עד כמה שזכור לי היא לא הצליחה לירות באף אחד. לכל אחד יש אחריות לא להרוג גם אם מכריחים אותו אז 1. כמו שאמרתי, לא זכור לי שהיא עצמה הרגה מישהו. 2. עם כל הכבוד לאחריות, אף אחד לא יכול להכנס לראש של מישהו שעבר דבר כזה בלי להיות שם בעצמו. אדם כזה כבר לא חושב באופן ריאלי והגיוני.

ודווקא בגלל

היותך תלמיד למשפטים(כמו שהבנתי, אם לא התבלבלתי עם מישהו אחר) חשוב לי שתקרא את זה ו(ואולי גם,אני אשמח מאוד אם) תבין.

Nimst

New member
הוא התקבל ללימודי משפטים

אם אני לא טועה, הוא עדיין לא התחיל את לימודיו.

danielhope

New member
יש עניין שנקרא מחדל

ופה אמנם זה לא מחדל כי לא היה בתפקידה להציל את אותם אנשים.. אבל כמובן יש דבר שנקרא סיוע וכו' ואם את עוזרת לרוצח ואת מסייעת לו באופן ישיר אז את גם רוצחת.. וזה לא משנה אם את לא לחצת על ההדק.

סיוע

אבל תחת השפעה של פחד , לא מרצון. זה לא אותו דבר. ושוב, קל לדבר, אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו. (הערת סוגריים: ביקורת בונה: בדיונים כאלה, עדיף להשתמש בגוף שלישי ולא לפנות זה לזה בגוף שני.דהיינו: טוב יותר לומר: אם מישהו ולא "את". תקרא את זה כאילו זה נאמר אליך ואולי תוכל לשמוע כמה זה מאיים, הסגנון הזה, למרות שאני בטוחה שלא התכוונת להשמע כך)

Nimst

New member
בנוגע להערת הסוגריים

לאו דווקא. לפעמים דווקא מתאים להגיד את זה בצורה הזו, כדי להכניס את האדם השני לנעליים מסויימות. ואפילו בדיון הזה, מהצד שלך - "תאר לעצמך שאותך לקחו בשבי לכמה שנים והתעללו בך וכו'". האפקט שונה לחלוטין מ"תאר לך שלקחו מישהו ו.." זה לא תמיד מתאים, אבל גם לא תמיד לא.

זה אומרים

או שמדברים בכעס או שהבנאדם סתום במיוחד. ומבחינתי לא נראה לי שזה המקרה שלי... בכל אופן, רק על עצמי לספר ידעתי, ונוסחים כאלה רק מבריחים אותי מפורומים. אז אם לא כבקשה כללית, כבקשה אישית.

למעלה