הפרק הרביעי

ניר4819

New member
הפרק הרביעי

מישהו כבר ראה? מה חשבתם? לצערי, אין לי מחשב עדיין, אז אין לי איך לראות... אני מקווה ששבוע הבא כבר אשיג את המחשב החדש ואז אוכל להשלים פרקים. בינתיים משלים מכם...

tanj

New member
ראיתי עכשיו...

דמויות נוספות עוברות אקספוזיציה ומי שחשש- גוסט פה, וגם העורב התלת עיני. נא להכיר את האחים גלאגן. סר גרגור לא ניראה ענק כמו שמתואר בספר אבל נסלח להם. גנדרי מופיע וניראה מרשים. רוברט מתגלה כבהמה וסמוול טארלי מקבל שחקן המתאים ויזואלית למה שחשבתי על סם. סר אליס ת'ורן הרבה יותר מרושע בספרים מאשר בסידרה עד כה. בקיצור- מתחילים להרגיש את האקשן אבל יותר מדי סצנות קצרות לצרכי אקספוזיציה וגם שוב קטעי הסקס הנועזות בצד של הדותראקים מבזבזות זמן מסך מאירועים שצונזרו. אבל אני נהנה

כריכרכה

New member
רואים שראית בלי תרגום וגם לא קראת

השמות הם קלגאן וג'נדרי ואליסר ת'ורן.

gal06

New member
ראיתי היה נחמד - עם תרגום ... מחכה לאקשן

חסרים לי הכלבים ..חסר לי קצת מוסיקה טובה הסדרה די נמנם אבל סבבה לא מתלוננים :)

tanj

New member
קראתי אבל מזמן ;)

בפרק 4 השם של ממזרו של רוברט בוטא כ גנדרי. וגם איש החומה נקרא בפרק זה סר אליס. קלאגן it is

amberos

New member
התאכזבתי

מה פתאום אצבעון מספר לסאנסה איך גרגור שרף את הפנים של סנדור?? סנדור היה צריך לספר את זה! אבל חוץ מזה פרק בסדר. אהבתי את ההתחלה עם העורב עם השלוש עיניים. הרבה סצנות של מידע, פחות אקשן

is00

New member
הפרק היה...

לא מזמן סיימתי לראות את הפרק ו... הפרק היה אכזבה מוחלטת לטעמי. מישהו יכול להסביר לי את הצורך בסצנה עם ג'יימי בפרק הזה? ומה לגבי הסנה בין אדארד לסרסיי? עוד סצנות מיותרות לחלוטין! בזמן שביזבזו עליהן היה אפשר לתת יותר זמן מסך לטורניר הימין. הטורניר היה פשוט בדיחה מוחלטת! איפה לוראס, למען השם? למה שכתבו את הסצנה בין סאנסה לסנדור והסיבה ל..."פציעה שלו" לסצנה בין סאנסה לפטיר?! מן הראוי לתת לסנדור יותר זמן מסך בסדרה. ככל שהסדרה מתקדמת הוא משחק בה חלק יותר חשוב! בשורה התחתונה - הסדרה היא אכזבה מוחלטת לטעמי! זאת פשוט... התעללות במקור. אני לא מאמין שמרטין באמת מרוצה מהעיבוד של הסדרה.

nathaliesh

New member
דעתי על פרק 4

זוכרים שתהיתי בהתחלה על האיזון בין הקול של הספר לקול העצמאי של הסדרה? שאין לסדרה ערך אם היא שחזור דיאלוגי מדוקדק של הספר (כי אז אפשר פשוט לקרוא את הספר) אבל מצד שני אם היא תופסת עצמאות יתר זה גם בעייתי כי היא מתרחקת מהמקור ותעצבן את כל המערייצים. נו, אז החדשות הטובות הן שהסדרה בהחלט תופסת קול משלה. החדשות הרעות הן שהקול הזה דפוק! על כל דבר קטן טוב שקרה בפרק המעצבן הזה יש חמישה אחרים גרועים; אז קבלנו את הזאבים, גם את סער וגם אוב - באמת תודה שהראתם אותם לעשר שניות. מה, ברצינות התסריטאים לא מבינים כמה הזאבים חשובים? ואגב, דמיינתי או שהעיניים של אוב (גוסט) חומות?? קבלנו סצינה הזוה ומופרכת בין סאנסה לספטה שלה (ותודה לאביר הקרנפים על הספטונים
) שכנראה המטרה שלה היא להעמיק ולהעצים את הדמות של סאנסה, שזה בסדר, רק למה לכיוונים שמרטין אפילו לא חלם עליהם בחלום השכרות הכי מפורך שלו?! סאנסה תוהה וחוששת על מהות המלכה שתהיה, אם יהיו לה רק בנות כולם ישנאו אותה נזכרת בדודה ואחיה שנרצחו באוולם הכס ע"י המלך המטורף אאריז... גיב מי א ברייק! בשלב הראשוני מאוד הזה של הסיפור סאנסה ילדה תמימה, אנוכית בטירוף, מרוכזת בעצמה בלבד. שום סיכוי, שום סיכוי שהדמות הזאת תוהה על הצלחתה כמלכה ועל האם יהיו לה רק בנות או בנים שימשיכו את השושלת ואיך כולם ישנאו אותה... או כמו ש(טיריון?)נאמר - היינו מופתעים פחות אם אאיגון הכובש היה פורץ אל החדר, רכוב על דרקון ומלהטט בעוגות לימון. סצינה נוספת מופרכת שקבלנו היא הסצינה בין ג'ורי לבין ג'יימי. אנחנו באמת צריכים את הסצינה הזאת בשביל להבין שרוברט משפיל את סרסיי ושוכב עם זונות? סצינה שלמה שבאה על חשבון סצינות אחרות חשובות ומהותיות מהספר? מה בדיוק הסצינה הזאת נתנה לנו? אבל זה עוד לא שיא המופרכות, באמת שלא - כי משום מה התסריטאים משוכנעים שצופי הסדרה פשוט מתים, מה מתים, משתגעים, לצפות בוייסריז הדוחה עושה סקס! שלא תבינו אותי לא נכון, סצינות סקס זה סבבה, אבל עם וייסריז? ברצינות? וכל זה בשביל מה? ע"מ שנקבל רשימה של כל הדרקונים המתים. מצטערת, אבל אני לא מבינה למה הרשימה הזאת חשובה כ"כ לעומת דברים אחרים שמושמטים - כמו למשל הקשר עם הזאבים... או יותר מהעורב התלת עיני של בראן, או השקעה מינימלית באחת הדמויות החשובות בסדרה - פטיר! או השקעה בכלל בדמות של סאנדור! או אפילו בניה רצינית יותר של היחסים בין דאני לווייסריז (במקום סצינת הסקס המטומטמת למשל) ע"מ שהסצינה שבה היא מתקוממת נגדו תקבל את המשמעות שיש לה בספר. ברור לי שזאת סדרה ואי אפשר להכניס הכל. ברור לי. אבל דווקא את הרשימה של הדרקונים המתים כן היה להם דחוף להכניס ואת סאנדור לא? ברור לי לשם מה הוכנסה הסצינה בין סרסיי לנד - אבל בחייאת, אנחנו צריכים סצינה שלמה בשביל להבין שסרסיי רואה בו אויב? לא היה עדיף במקום לבטל את הסצינה שבה ג'יימי שומר על הדלת של רוברט, את הסצינה בין סרסיי לנד ובמקומה לתת לנו קצת מסרסיי וג'יימי ובניית היחסים הסופר משמעותיים בינהם? או קצת יותר מהטורניר? או להכיר את לוראס? או (וסליחה על החזרה האובסיסיבית) קצת יותר מסטאנדור והזאבים?? ומה עם רנלי? וואריז? איפה טומן ומירסלה? עוד טיפה מג'ופרי? או מרוב בצפון שלומד להיות לורד? הסצינה היחידה שלא ממניין הספר שהיתה במקום לדעתי היתה הסצינה עם תיאון שהעבירה היטב את הסיפור שלו. למרות שיכלו לגרום לו להיות מעצבן יותר כפי שהוא בספרים, בסה"כ היא הייתה כתובה היטב. בשביל מה, בשביל מה ובשביל מה לבזבז דקות מסך מיותרות עם סצינה מופרכת בדמות המונולוג של סר אליסר, בין הדמויות היותר זניחות בשיר - כל מה שהוא סיפר לנו הרי אנחנו ממילא הולכים לחוות עם משמר הלילה ובזמן אמת. אז בשביל מה ההצצה המוקדמת בגוף הסרט? מה זה נתן לנו? לא היה עדיף במקום לפתח את היחסים בין ג'ון לבין מפקד משמר הלילה? בחייאת, זה לא שחסר מה להכניס בזמן מסך הזה. אכזבות ליהוק ענקיות - זהו גרגור קלאגן האיש המפחיד בווסטרוז? לדעתי השחקן שמשחק את רוברט רחב ממנו והוא גם לא מי יודע מה גבוה. פספוס ענק. הודור - למה לכל הרוחות הודור כזה מבוגר ועם זקן? מישהו יכול להסביר לי? גנדרי - בכלל לא מתקרב אפילו להיות דומה לרוברט והוא אמור. הרי הוא עד כדי כך דומה לרוברט ורנלי הצעירים שבריאן כשהיא רואה אותו לראשונה חושבת שהיא רואה את רוחו של רנלי. עוד אכזבה משמעותית היא הצורה שבונים את הדמות של פטיר או ליתר דיוק - השחקן. לדעתי השחקן ממש לא מצליח לחתפוס ולהביע את רוח הדמות, בטח לא ברמה שהשחקן שמשחק את טיריון מצליח. הוא פשוט לא מעביר את הדמות. נקודות האור של הפרק - סאמוול טראלי. נראה עד כה כליהוק מצויין הן מבחינת מראה והן מבחינת משחק. נראה שהוא תופס את רוח הדמות. קבלנו את העורב התלת עיני. *נושמת לרווחה* קצת על הסצינה שחותמת את הפרק - היו לי צמרמורות כשקייטלין קמה ממקומה, נוקבת בשמות הבתים שנאמנים לריבר ראן ואז אומרת- "האיש הזה הגיע כאורח לביתי וניסה לרצוח את בני, ילד בן עשר". מספר מילים פשוטות שמניעות את העלילה למקומות של חורבן בלתי נתפס. זאת בזמן שבמקביל, בעלה במעלה מלך מבצע כל טעות אפשרית במשחקי הכס ואת הטעויות הראשונות המשמעותיות כבר ראינו בפרק הזה. השחקנית שמשחקת את קייטלין אולי לא מתאימה במראה אבל היא תופסת היטב את הסגנון הממורמר והקשוח, את ההתנשאותד והשאננות במקומה בחיים (אני מעליכם פחות או יותר). במשפט הפשוט הזה שהיא אומרת היא יוצרת אפקט דומינו שיסתיים במותם של בעלה ובנה הבכור ובהפיכתה לקייטלין זומבי. קשה שלא לחוש צמרמורת והסצינה אכן עשויה היטב וראויה לחתום את הפרק. חבל מאוד ששאר הפרק לא השתווה לרמתה.

אנחנו צריכים להתחיל לראות את הפרקים יחד

מישהו צריך לשלוח פתק לתסריטאים: סטארק = זאבים. ג'ון ורוב הם מנהיגים. הזאבים הם המפחידים. לאן שהם הולכים יש זאב! מסכים לקבל סאנסה. כל מילה נוספת מיותרת. הסצינה בין ג'ורי לג'יים שימשה לדעתי דווקא למה שיבוא בהמשך - כשהלניסטרים יחסלו את סטארק. כך גם הסצינה בין תיאון לטיריון. מסכים גם על אליסר. למה כל הדמויות מספרות לנו על כמה קשה למשמר הלילה חוץ מהדמות שתקח את ג'ון תחת כנפיה ותביא אותו להיות מפקד המשמר? עד שאריה לא רואה את הגולגולות במחסן, למי אכפת איך קוראים לדרקונים? וגם אז - למי אכפת משלדים? שפכו על וייסריז את כתר הזהב שלו וקדימה... מעניין איך הם הולכים לגרום לעורב לדבר? וזה רק אני או שהודור אמור להיות בחור צעיר?!? ומה עם הקרב רב בטורניר? מופיעים בו כל-כך הרבה דמויות חשובות להמשך? איפה הם? ולמרות כל זה, הסוף של הפרק היה גדול. כאילו מישהו נזכר למה אנחנו פה ועל מה כל הסיפור והמאבק בין הבתים.

ellendili

New member
../images/Emo58.gif

קשה. באמת קשה. מצד אחד אני מאוד מאוד רוצה לאהוב את הסדרה ולהתלהב ממנה כמו מהספר. ובאמת יש הרבה דברים טובים בסדרה. טיריון לדוגמא. ונד. ודני מתחילה להיות נסבלת. ואריה.. ואפילו סרסיי וג'ופרי. ואני לא מדברת בכלל על התפאורה והתלבושות המושלמים. אבל. משהו חסר. אולי זה אלמנט המתח וההפתעה... ואולי זה פשוט מתקדם לאט מדי...אין את ההסחפות הזאת אחרי העלילה שגורמת לך לחכות לפרק הבא בקוצר רוח. ואני לא מדברת רק על עצמי (כי אחמנט המתח באמת קריטי כאן). גם אנשים שלא קראו את הספרים- הם אוהבים את הסדרה, אבל לא מתלהבים עד אבדן חושים. המילה שאני שומעת מהם הכי הרבה זה: "נחמד, מאוד נחמד". מרטין לא נחמד!!! משחקי הכס זה לא נחמד! מישהו מבין על מה אני מדברת?

ניר4819

New member
התגובות של רוב האנשים פה לפרק ולסדרה

מעלות שאלה מעניינת - האם הייתם מתייחסים לסדרה אחרת אם לא הייתם קוראים את הספר? כלומר, האם האכזבה שלכם גדולה כל כך דווקא כי אתם מכירים את הספר? הייתי רוצה שתנסו לרגע להסתכל על הסדרה כאילו היא חדשה לכם, ולא קראתם עוד את הספרים. האם הייתם מתייחסים אליה אחרת במקרה כזה, או שהיא בעייתית בלי קשר להכרת הספר או חוסר ההכרה שלו?

ellendili

New member
חשבתי על זה...

נראה לי שרובנו קראנו את הספרים יותר מפעם אחת.אני אישית, נהנתי מהפעם השנייה והשלישית, לא פחות מהראשונה. מה שאומר שאלמנט המתח (שכבר לא היה קיים) הוא כנראה לא העיקר. ואם זה ככה, כנראה שיש עוד משהו שחסר לסדרה. גם אם אני מנסה להתנתק מהספר ולראות בה יצירה עצמאית. משהו שאני לא מצליחה להצבעי עליו, אבל הוא שם. או יותר נכון, לא שם. בתור אילוסטרציה: תגובה של חבר'ה שלא קראו את הספר- "סדרה סבבה לגמרי". (!). אז כמו שאמרתי, משהו חסר. ואגב, אם אני לוקחת כהשוואה את שה"ט, אז הסרט עמד בפני עצמו לחלוטין והיה ליצירת מופת גם בלי קשר לספר. לדעתי זה לא קורה עם משחקי הכס. אבל אולי עוד יקרה? התקווה מתה אחרונה.

is00

New member
בכנות...

אני מכיר את עצמי ואת הטעם שלי ו... אם לא הייתי קורא את הסדרה... לטעמי אחרי הפרק האחרון ששודר כנראה הייתי שוקל ברצינות לוותר על הסדרה לגמרי, כי... בכנות היא מעיקה. יש יותר מדי דיאלוגים ואין כמעט רגע אחד של שקט בין דיאלוג אחד למשנהו ו...זה פשוט מעיק וזה לא ממש הטעם שלי.

Indego

New member
../images/Emo58.gifפרק5../images/Emo58.gif

וואוו סדרה מדהימה, אני מאוד מופתע ממנה לטובה. בתור מישהו שדיי הוקסם משרה"ט, שיר של אש וקרח מענינת לא פחות. יש לי מספר שאלות: 1. כשאשתו של נד סטארק (שכחתי את השם שלה), הולכת לקן הנץ, איפה שהטירה של אחותה, למה אחותה עדיין מניקה את הבן שלה? הרי הוא בן איזה 6\7 שם, זה קצת פסיכי לא? האמתי שזה פחות או יותר. אגב, משחקי הכס מתייחס רק לממלכה בזמן הנוכחי, ובעונה הבאה השם יהיה אחר? או שימשיכו את העלילה איכשהוא?

ellendili

New member
התשובה בגוף השלה ../images/Emo13.gif

זה אכן פסיכי. וזו בדיוק המילה שמגדירה את ליסה הכי טוב. אתה עוד תראה דברים גרועים יותר.

ניר4819

New member
ברוך הבא לפורום ולשיר של אש וקרח

ליסה ארין היא אישה חולה, מופרעת ופסיכית. כמו שאמרו לך, הנקת הבן שלה בגיל 6-7 זה עוד אחד מהדברים הפחות מופרעים שהיא תעשה במהלך הסדרה. ואני לא בטוח שהבנתי את השאלה השניה שלך. תסביר למה אתה מתכוון.

למעלה