הפרעת טיקים?

השגיא

New member
תגובה לא טובה

זה פשוט יצא כמו שזה נכנס. הוא היה מרגיש שהוא צריך לשירותים, וזה היה יוצא החוצה עם וגם בלי צואה. אין לך סיבה לדאגה כיוון שאומגה 3 זה תוסף מזון. חישבי עליו כמו על דבש. אם את לוקחת כפית אחת או 9 אין לזה השפעה מזיקה במובן התרופתי. מה שכן, אם הילד לוקח 9 כמוסות ביום אני מקוה שאת נותנת לו גם ויטמין E, לספיגה. ובכל מקרה אני ממליצה להתיעץ עם גיא. לגבי התוסף של בוני, אם הוא עוזר, אנחנו לא מספיק זמן נוטלים אותו בשביל לדעת.... ועוד דבר, אם את מוטרדת, תעשי לבן שלך בדיקות. אני עושה לשי מדי כמה חודשים בדיקות דם רגילות + בדיקת תפקודי כבד, כליות... גלית

alon20052005

New member
שלום לך

שאלתי שהילד הובחן שזה תסמונת טוראט ע"י הרופא מה הוא נתן לילד איזה כדורים? והאם זה עוזר? ואיך הילד היום . בני בן 9.5 יש לו טיקים מעל שנתים אני מוזמנת לבית חולים איכלוב למחלקה לתנועות

yakovs

New member
ההבדל בין הפרעת טיקים לטוראט...

כמו שאני מבין אותו, הוא כדלהלן: "סתם טיקים": אתה עושה אותם אבל זה לא מכריח אותך לשנות את המבט שלך על חייך, על יחסיך לסובבים אותך, על תפקודך היומיומי, על הדרך שבה אתה מתמודד עם עצמך. טוראט: אתה מוכרח לעשות דברים באופנים מסויימים, כפויים, מלווים בטיקים אבל גם בהתנהגויות ובטקסים, שמאלצים אותך לעשות את הדברים אחרת. אתה מוצא את עצמך ממציא בלי סוף דרכים בשביל לעקוף בעיות, חברתיות ואחרות, שההתנהגות הכפויה מפילה עליך. זה ליגה אחרת. בשביל זה צריכים להיות ממש מקצוענים.

אכן.

מידיי שבוע בערך יוצא לי להיתקל בטוראטניקים, אבל בשבוע שעבר ראיתי לראשונה מישהו עם הפרעת טיקים, שהיה לי ברור שאינה טוראט. כלומר, זה לא שאני נוהגת לשאול אנשים מה בדיוק איבחנו אצלם, אבל כטוראטניקית קל לי מאוד לקלוט את זה על אחרים. ואותו בחור שראיתי... ובכן... פשוט "לא היה לו את זה". הוא סתם טיקטק.

yakovs

New member
איריס, מה את שחה?

כל שבוע את נתקלת בטוראטניקים? חדשים? אני המום. אני כל הזמן מחפש אותם ולא מוצא. כלומר, לאחרונה פגשתי כמה כאלה, אבל להפגש זה לא כמו להיתקל.

אני אכן נתקלת בהם כל הזמן,

ולצערי אין לי את הביטחון לדבר איתם על זה. וזה חבל, כי אני, לדוגמא, גיליתי שאני טוראטניקית רק בזכות אותו בחור שפגש אותי במקרה בעבודה ודיבר איתי על זה. ומידיי פעם, כשאני נתקלת בעוד טוראטניק, אני משתוקקת שיהיה לי האומץ לדבר איתו (כמו שאותו בחור דיבר איתי), אבל אז אני עוצרת את עצמי כדי לא להיכנס לו לפרטיות...

yakovs

New member
איריס, כמוני כמוך. כלומר,

איך באמת ניגשים סתם כך לאדם שלא מכירים, ומנסים לגעת במשהו מאד מאד אישי? הרי אין לדעת איך יפרש את הפנייה אליו, ומה יכולה להיות התגובה. בעייה. אבל הפיספוס...החמצת ההזדמנות להכיר עוד עולם קטן של מישהו שאולי יש לו את אותן ההתמודדויות... צריך קורס מיוחד לעניין הזה.

ש ל י ק

New member
לי היה את האומץ ללכת ולשאול

מישהו שאני בטוחה שהוא לוקה, אבל בעלי עצר אותי וציין שזה משהו אישי ופרטי וזה לא לעניין שאתערב ואחטט... אבל בינינו אני מאמינה שעוד יצא לי לשאול את אותו אדם.....

למעלה