אשתדל לענות
1. לגבי איבחון פרטי. כשאני גיליתי לגמרי במקרה שלשי יש טוראט, מיד קבעתי תור לרופא המשפחה ע"מ שיתן לי תור לנוירולוג ילדים. בינתיים יצרתי קשר עם בת שבע גרניט הנהדרת, יו"ר העמותה, שהקשיבה לי בסבלנות, ונתנה לי מידע, אבל לא יותר מדי, כדי שלא אתקשה להתמודד מיד בהתחלה, ובעיקר ציידה אותי בהמון עיצות טובות. העיקרית שבהן היתה לקבוע תור לאיבחון לא אצל הנוירולוגית מהקופה (מה שהתברר כהמלצה מ-ע-ו-ל-ה!!!! כי הנוירולוגית מהקופה לא הכירה בכלל טוראט, ומאוחר יותר כשהגענו אליה היא אמרה לי דברים כ"כ לא נכונים שמזל שכבר ידעתי טוב מהו טוראט....), אלא אצל פרופסור אפטר. היא אמרה שיתנו לי תור לעוד הרבה חודשים אבל לא להתיאש, "לשבת" על הטלפון, הרבה פעמים מתבטל תור ואפשר להיכנס קודם. וכך לאחר שבועיים הגעתי לאפטר, ע"ח משרד הבריאות, מבלי שנאלצתי להפרד ממאות שקלים. בפועל האיבחון כולל שאילת שאלות אותנו ואת הילד, צפיה בו, ולבסוף אישור מה שכבר ידענו. מבחינתינו לא היה צורך בהמשך שכן החלטנו להימנע ככל שנוכל מתרופות ולא היה צורך בטיפול פסיכולוגי. המלצתי--- אני מעבירה לך את המלצתה המעולה של בת שבע ומוסיפה - כדאי לבוא מוכנים לאיבחון, כלומר עם רישום של מה היה ,ומה יש כרגע. מיפוי של טיקים, התנהגויות וכו' תשובה ל-2+3 אנחנו טיפלנו בשי בעיקר באומגה 3. על היתרונות של זה תוכלי לקרוא באתר. בפועל זה הרגיע לנו את הילד. ממש "החזיר לנו אותו" למצב שממנו יכולנו לדבר, לחנך, להסביר, להשקיע בו את אהבתינו. לפני כן, עם התפרצות הטוראט שי החל לסבול מהתקפי זעם קשים שהפכו את הבית לגיהנום. האומגה 3, ובפירוש האומגה 3 העלים את התקפי הזעם אבל לא כ"כ עזר לטיקים. (למרות שאין לדעת אולי אם לא היינו לוקחים מצב הטיקים שלו היה גרוע יותר....) כיום שי מטופל באומגה 3+ מולטי ויטמין של בוני גרימלדי בשם TS+ והוא במצב טוב. ילד שמח מאוד, מוקף בחברים, תלמיד מצטיין וספורטאי מעולה.