הפרעות אכילה

L i n e t

New member
הפרעות אכילה ../images/Emo20.gif

רציתי להזמין אותכם לקומונה חדשה בנושא הפרעות אכילה, אתם פורום דוגמנות ובוודאי יש לכם הרבה מה להגיד בנושא כמו כן אשמח בקרוב לראיין כמה אנשי מקצוע שגולשים פה לכתבה שתפורסם בנענע בפינה הקבועה שלי בנושא. אשמח אם תוכלו לתרום את חלקכם, דיעות מכל סוג יתקבלו (מלבד תמיכה בהפרעות אכילה). http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommuna.asp?Communaid=23949 שמי לינט ואני עוסקת בתחום, לא מקצועית אלא התנדבותית בלבד, עד היום הפעלתי בלוג בנושא: http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=251048 שזכה לחשיפה לא רעה מכמה עיתונאים נחמדים, טלוויזיה וכמה אנשים שעובדים עם עדי ברקן בנושא ההפרעות אכילה. האמת שכמות האנשים שפנו אליי והאשימו את החלום לדגמן היא כמות ממש מזערית, רובם לא חשבו אפילו על קריירה בנושא אבל העובדה שאנורקסיה מייצגת "סטייל" ו"אופנה" על המסלול היא הסיבה הכמעט ישירה של רוב האנשים. וכמובן שאשמח לתרום את חלקי בפורום שלכם. יום טוב וחג שמח!

L i n e t

New member
"אני הייתי שם" (דוגמנית לשעבר)

זה קטע שפורסם אתמול בנענע בפינה הקבועה שלי בנושא ההפרעות אכילה בנענע אקטואליה. מישהי שעסקה בתחום (אני לא מפרסמת שמות) הדוגמנות בחרה לשתף אותי. לכתבה. מה דעתכם? האם בעיניכם הדרישות בנושא המשקל בתחום הדוגמנות הן מחמירות או אפשר להתמודד איתן? שווה לוותר על הבריאות שלך ולרקום נזקים לתווך הארוך בשביל החלום להיות דוגמנית? או אולי יום אחד כן נצליח לשנות את האימאג' שדוגמנית צריכה להיות 40 קילו על 170? ומה דעתכם, האם דוגמנית יכולה להצליח אם היא לא שמנה ולא אנורקסית אלא איפושהו באמצע?

מה זה השטות הזאת?

על סמך מה קבעת שדוגמנית בגובה 170 צריכה לשקול 40 קילו? זה תת משקל וכשמגיעה מישהי כזאת אנחנו אומרים לה להעלות במשקל. את לא מבינה שום דבר בתחום, ואותה דוגמנית מהכתבה אומרת בעצמה ואני מצטט "במקום לעשות בחכמה, עשיתי את הדבר הכי קל. פשוט הפסקתי לאכול." אז בבקשה אל תבלבלי את השכל ואל תדברי בססמאות ותציירי כאן תמונה מאוד רחוקה מהמציאות.

L i n e t

New member
אלו לא שטויות

בתור אחת שמתעסקת בנושא אני מבינה לפחות קצת ואם היית טורח לבדוק את הנתונים של אותן הדוגמניות שמתו בחודש האחרון מאנורקסיה היית נחשף לנתונים יותר מזעזעים ביניהם דוגמנית 175 על 39 קילו, הסיבה היחידה שהחשיפה ניתנה רק לאותן הדוגמניות שהלכו לעולמן על המסלול בחודש האחרון לא מעידה על כך שאין עוד דוגמניות עם אותם הנתונים, העובדה שהן מרעיבות את עצמן שבועות לפני כל תצוגה לא מתפרסמת יותר מדיי מכיוון שזה לא יוצר רעש תקשורתי כמו שהוא נוצר כאשר אחת מהן מתה. ובכללי הכוונה שלי היתה לאמריקה ואירופה, בישראל המצב הרבה פחות חמור ועוד ניתן לראות דוגמניות שמכבדות את עצמן ולא נמצאות במשקל נוצה. אין לי שום דבר נגד תחום הדוגמנות אבל יש לי הרבה מאוד טענות נגד דרישות מוגזמות ובלתי אנושיות, העובדה שהדוגמנית ציינה שהיא הרעיבה את עצמה במקום לעשות בחוכמה זה מכיוון שהדרישות לרוב הן לא אנושיות ואדם ממוצע לא יכול להגיע לדרישות הללו באמצעים אנושיים ואת זה אתה יכול לשאול כל תזונאי וכל מאמן ספורט (ראיתי שיש אחד כזה בפורום), הם יגידו לך שלא כל אדם יכול להיות 90 60 90 או לשקול 48 על 175 כי זה פשוט לא מבנה הגוף שלו לכן האמצעי היחיד שניתן לנקוט בו זוהי אותה הנפילה הטיפשית לדבר שנקרא הפרעות אכילה. כמו כן אני לא מאשימה אף סוכן ואף מעצב, כל אדם אחראי לעצמו ואם מישהי בוחרת למות זוהי הבחירה שלה ואף אחד לא הצמיד לה אקדח לרכה- הדבר היחיד שאני מנסה להגיד זה שהדרישות לרוב הן מוגזמות ולא אנושיות.

ran refael

New member
170 על 40 זאת אנורסקיה מוגזמת

משקל ממוצע לדוגמנית בגובה 170 הוא 52-56 קילו דוגמנית צריכה לעמוד בסטנדרטים הנורמטיבים לא אני ולא את יקבעו מה יהיו הסטנדרטים אותה שאלה יכולה להשאל בכל תחום האם טכנאי מחשבים צריך להבין במחשבים בשביל להיות טכנאי? אולי מספיק שהוא יודע איך נראה מחשב ואז יוכל לעבוד בתחום? דוגמנות זו עבודה לכל דבר רק שכאן מתרכזים בעיקר במראה ולא בהשכלה דוגמנית שבוחרת להיות אנורסקית או בולמית, עושה זאת מרצונה, אף אחד לא אומר לדוגמנית לעשות דיאטת רעב ואפילו להפך רוב הסוכנויות הגדולות משקיעות כסף בלשלוח דוגמנים למכון כושר עם מאמן כושר פרטי זו עבודה דרשנית לא קלה, לכן היא לא מתאימה לכל בחורה! אני בדיעה של עדי ברקן, לא הייתי מסכים לקבל לסוכנות בחורה עם BMI מתחת ל 18 אפשר לזהות בעיות אכילה אצל בחורה לפי סימנים מובהקים בעיניים ובנשירת השיער. כמו כן קיימת גם האופנה המלאה ושם תמצאי דוגמניות ממידה 40 ועד 44 מן הסתם עכשיו יקפצו החכמים שיגידו שמידה 44 זה רזה.

L i n e t

New member
אכן

להציב BMI שלא יורד מתחת ל-18 זאת הצעה מעולה בעיניי, אני נגד עידוד תופעת ההפרעות אכילה שנגרמת עקב הצבת סטנדרטים לא אנושיים וכמו שציינתי ההתייחסות היתה בעיקר לאירופה ואמריקה שמהיכרות עם כמה דוגמניות סיפרו לי שגערו בהן כשלא הספיקו לרוקן את המים שהן שתו לפני התצוגה, בישראל המצב הוא שונה לטובה אבל עם זאת צריך לצמצם עוד יותר את העידוד של אנורקסיה.

elina002

New member
היו ימים שבהן הדוגמניות לא היו כאלה

רזות... סינדי קרופרד היא דוגמה מובהקת כי היא דוגמנית העל היחידה במידה 38 שזה מאוד מוגזם בימינו אפילו נראה לי ש36 זה כבר לא קיים... אפילו הייתה כתבה שקלאודיה שיפרד יצאה בהתרסה נגד הדוגמניות הרזות של ימינו ככל שהזמן עובר ככה הדוגמניות רק יותר ויותר רזות (אחת מהסיבות שאני אוהבות דוגמניות "ישנות" יותר)

עוד משהו שקשור לנושא-מה אתם חושבים?

אתמול,בחדשות של חמישה ל-5 בערוץ 10, הייתה כתבה על הצעת חוק באיטליה. ההצעה היא שבנות מתחת לגיל 16 לא ידגמנו בגלל תופעת האנורקסיה,והיה גם דיון על זה עם דוגמנית ישראלית שמדגמנת מגיל 10. אני חושבת שהצעת החוק הזאת,גם אם היא תתקבל,לא תשפיע במיוחד על תופעת האנורקסיה בגלל שאחוז החולות באנורקסיה גדול יותר בטווח הגילאים של 15 ומעלה,וכיום יש בנות בגילאים 20 ומעלה עם תופעת אנורקסיה. מה אתם חושבים?

למעלה