הפרד"ס והמאגיה

הפרד"ס והמאגיה

חשבתי לשטוח את ההיבט התיאורתי , כאשר ברמות של האדם מתייחסים מהפנימי העובר דרכו דרך הנמשך בהשתלשלות ועד להחלטות המעשיות מדברים על ה-פשט , כאשר מדברים על שיורד לעומת זאת כאור מקיף המכיל אור מנותב כמרחב - מדברים על הרמז . כאשר מדברים על ההבדלות(טוב ורע אור וחושך טמא טהור וכו') היורדות לתוך המשתלשל הנמשך , מדברים על הדרש . כאשר מדברים על ביטוי כל זה כסובב המתקיים ומכיל הבדלות , מדברים על הסוד . כאשר לעומת כל רמה כזו יש את האור המקיף של האל שבא לתמוך לפעול ולעזור לאדם כאשר הוא יוצא ממצבו הפנימי . וכל ביטוי כזה משולב בכל מה שעושים , וכאן תחום שנפתח לפריטים בודדים לעבוד עם האור המקיף של האל , והוא המאגיה . כאשר אדם רק מכיר את צורת הפרד"ס(פשט רמז דרש סוד) מיתוך לימוד גמרא ומשנה , אין לו מספיק אורות בכלים לתפוס את המאגיה . ובודאי שלא לקבל אורות נוספים מעבר למה שפלפל ולכן הוא לא מקובל והוא רק בהכנה לקבלת תורת ישראל , אני מוצא מגמה מטרידה של כאלה שבאים מרקע פרדסי משנתי גמראתי הפוסלים קבלה ומאגיה וטוענים שדרכם היא היחידה . אז לגל סופר ושאר חכמים , הרשה לי להזכיר את חרם התנאים שדינו כרת , על לימוד משנה וגמרא לפני גיל 35 . לפני שמילא את כירסו בלימוד תורה עד גיל 35 .ואז אחר כך אם אישור כאיזוטריה ללמוד משנה גמרא זוהר . לעניות דעתי שנו את האות ר' (מ-גמרא) ל-יה , ואז זה אותיות מאגיה .ואז זה מלמד על יציאה מהקו הפנימי ,הפילפולי הגמראתי . ובתוכו כניסה לאורות מקיפים ואורות נוספים הקיימים בבריאה שהם בתחום עיסוק המאגיה ואף הקבלה , ואף היבטים מקבילים בחושך ערפל תהו בהו תהום רוח מים , ואף הם קיימים במסורות של תורת ישראל הן בקבלה והן במאגיה . כמו שהסברתי במאמרים קודמים היכן נפגש האור הפנימי עם היבטיו החיצוניים וכיצד עם שאר הטבע והבריאה זה פועל , ומיתוך כך איך מפעילים היבטים רוחנים מטאפיזיים ופיזיים לתוצאות שונות שהם כמו טכניקות של קבלה ומאגיה . המסורה של רוב הישיבות הם בכיוון של ראיה פרדסית הקיימת בעולם הרוחני של המשנה והגמרא , ואסור להפנות את סוג הראיה הזו לתורה עצמה . ישנם עוד חיבורים ומסורות פרדסיות מלבד המשנה גמרא , וצורת הפרדסיות היא לא הדרך היחידה שבא יש מסורות של תורת ישראל וקבלה ומאגיה . קצת להיות יותר סובלנים כלפי דברים שלא מבינים או מכירים . שיהיה המשך יום נפלא דוד

חשבתי שראוי לציין

שהעלתי פה בפורום בשאלת איך ומה להיות מורה , את העניין שבעבור ללמוד מאגיה קבלית צריך להיות בקיא בש"ס ופוסקים . בשביל הייצוב של אורות בכלים . וזה לפני שאני לוקח עלי תלמיד שיתעסק ברמות הרבה יותר גבוהות מזה . ככה אני משתף בפורום אינפורמציה שהיא מאגית על בסיס קבלי . דוד

גל סופר

New member
"חרם התנאים שדינו כרת ,

על לימוד משנה וגמרא לפני גיל 35 " אתה ממשיך להנפיץ באופן בוטה וחסר כל פרופורציה. בוא והראה לנו את החרם שדינו כרת, דוד. בוא ותוכיח לנו. אספר לך סוד- אתה לעולם לא תצליח. פשוט כי לא קיים חרם כזה. בטח לא כזה שדינו כרת. את דברי השטות והבל הרוח שלך אתה יכול למכור למישהו אחר.

חפש תחת הכותרת

חרם תנאים על אמוראים , ואתה מוזמן להעלות לפה את כל רבני ישראל בעניין . דוד

בליעל

New member
איך יכלו להחרים אותם ?

איך יכלו התנאים (שם כולל לקבוצה של אנשים שחלקם מתו לפני שאחרים נולדו) להחרים את האמוראים, שנולדו אחריהם ?

גל סופר

New member
אין דרך להסביר לו

הוא כותב כל כך הרבה שטויות... מאיפה אפשר להתחיל? אני מצדיע לך על האומץ, אבל באמת חושב שזה לא יועיל.

סליחה

הייתי צריך לבדוק את הגיל שלך לפני הדיון איתך , 19 , זהו , ואתה אמור להבין במה בדיוק בגיל הזה . אלא אם אתה טוען שאתה עילוי מאגי או תורני ,ואז היכן פירסומך , ואם אתה בישיבה ספר לי מי הרב שלך , אני בטוח שברגע שנדע אפילו הוא יחרים אותך . לא שאני מזלזל בגיל צעיר נתקלתי כבר בעילויים , אבל הרושם שאתה משאיר הוא לא כזה . דוד

גל סופר

New member
אז ככה אנחנו מסיטים את הדיון, דוד?

זו טכניקה חדשה לגמרי עבורך. ספר לי אתה, מניין אתה מנפיץ את כל ההבלים האלו? אם היה לך מראה מקום אחד, אולי היית זוכה לכבוד שאליו אתה מתחנן כל כך. אבל אפילו את זה אין לך. אבל עכשיו אתה תתעסק הרי בגיל שלי, זה בהחלט עשוי להסיט את הדיון, אה? אתה יכול להירגע. כבר זמן מה שאני לא בישיבה, ודווקא הרב שלי מאוד אהב לשוחח איתי על קבלה-קורדובריאנית. אתה רוצה שנושחח על הרושם שאתה משאיר? ולחשוב שאני נמנעתי מלהיות בוטה.

fire snake

New member
../images/Emo88.gif גל, דבר יפה אל הילדים בגן

לא רוצה לחסום אותך - אל תאלצני

neophile

New member
דווקא אני תומך בגל

הוא לא אומר דברים סתם . כמו כן , אני חושב שעדיף שדוד היחיד יכתוב את רוב הדברים שלו באיזה בלוג כי בכל מקרה זה לא שמתפתחים מהדברים שלו דיונים כי אף אחד לא מבין אותם .

ינוקא1

New member
דבריך לא נכונים.

1. אין בשום מקום דבר כזה : "חרם התנאים שדינו כרת , על לימוד משנה וגמרא לפני גיל 35 . לפני שמילא את כירסו בלימוד תורה עד גיל 35". . כתוב לא להיכנס לתחום ה"סוד" לפני שאדם מילא את כריסו בש"ס ופוסקים , ובצדק. הש"ס והפוסקים בונים לאדם "קרקוע" וחיבור למציאות. מי שנכנס לתחום הסוד בלי קרקוע וחיבור למציאות , סופו שיהיה במצב של אורות ללא כלים , ויפול וישבר. (להבדיל , זה כמו שאצל הסינים בלי תרגולים ארוכים ומפרכים של צ'י גונג , אין מה להתעסק עם אנרגיה. אדם צריך בסיס מקורקע ויציב כדי לעסוק בסוד. מי שאין לו את זה ונכנס - גורם נזק לעצמו. ככל שהאור חזק יותר , צריך כלים חזקים יותר להכיל אותו). 2. הטעות שלך ושל עוד הרבה לומדי "קבלה מודרנית" היא לחשוב שהסוד סותר את הפשט או את הדרש. כפי שהנשמה שלך היא רוחנית , אך היא אינה סותרת את הגוף הגשמי אלא אדרבא מחייה אותו , כך חלק הסוד שהוא נשמת התורה אינו סותר את הפשט או הדרש אלא ההיפך - מחייה אותם. דווקא כאשר לומדים סוד בצורה נכונה מבינים מהן המצוות ומהי מטרתן , ולמה התורה ציוותה את מה שציוותה. 3. המשנה והגמרא הם הבסיס - בעיקר המשנה. יש למשנה כח מאגי עצום , ואני אומר את זה כהילר במקצועי - לא רק כאדם שלומד תורה. אם אנשים משננים משניות , הם מבצעים בתוך עצמם טרנספורמציה אדירה שכל הקשקושים המאגיים לא שווים כלום לעומתה. כנ"ל קיימות שיטות קבליות לא מעטות להתגלויות של מלאכים מתוך שינון המשניות בדווקא. (ההבדל בין הזוהר לבין המשניות הוא שבזוהר האור הרבה יותר "גלוי" , אך יש שם פחות אור. לעומת זאת במשניות יש הרבה יותר אור אך הוא יותר מכוסה). שבת שלום. יוסף.

גל סופר

New member
בעניין מילוי הכרס בש"ס ופוסקים

ראה את דבריו של המהרח"ו בהקדמה לעץ חיים. ומלבד זאת, הנה קטעים שבחרתי מהחיבור שכתב הרב ישעיה אשר מרגליות ("קול אמר קרא- על לימוד הקבלה"): 1. "ומה שכתבו בשם חכמי האמת שלא ללמוד קבלה קודם שיהא בן ארבעים לבינה וכו', הנה ראה מה שכתב רבינו [הכוונה למהרח"ו] שספרי הקבלה של אחר הרמב"ן ז"ל, אל תשלח ידך אליהם... ואין ללמוד בשום ספרי מקובלים ואין לסמוך כלל, רק בעץ חיים ובשמונה שערים [כתבי האר"י]... ועיין מה שכתב שם בשם האר"י החוב הקדוש ללמוד חכמת הקבלה, ורבינו שם אינו נותן זמן ושיעור וקצבה לשנים [היינו, האר"י לא התנה את לימוד הקבלה בגיל בשום מצב]. 2. "ומה שמובא שלא ללמוד קבלה עד שימלא כרסו בש"ס ופוסקים, הנה אמר על זה תשובה נצחת האדמו"ר הגאון מהרי"א מזידיטשוב זצוק"ל, לעולם ישלש אדם שנותיו- שליש במקרא, שליש במשנה ושליש בתלמוד. והקשה שם בג'- 'וכי ידע איניש כמה חיי?' [האם האדם יכול לדעת כמה זמן יחיה, כדי לחלק לעצמו את החיים ללימוד?]. ובתוספות שם כתבו דלא נהירא דאכתי איכא למיפרך מי ידע כמה חיי, ולכן נראה לו לפרש ליומי [ז"א, מכיוון שבלתי אפשרי לדעת כמה חיים יחיה האדם, הרי שאנחנו מוכרחים להבין זאת כדבר יומי- בכל יום לחלק את היום לשלוש חלקים, והם לימוד המקרא, המשנה והתלמוד]. וכך אנחנו נוהגים בלימוד הקבלה שבכל יום ויום אנו ממלאים כרסנו בש"ס ופוסקים ואח"כ אנו עוסקים בקבלה, כי להמתין עד שימלא אדם כרסו בש"ס ופוסקים- מי יודע כמה חיי?, ועל כרחך הכוונה בכל יום בפרטות [ז"א, אכן מדובר בדבר יומי]. 3. "והלמוד זקן בסודות... דומה לדיו כתובה על נייר מחוק שאינו נחקק כ"כ במוחו ומחשבתו ויכול לטעות בהם הרבה, כי נמחק חוזר כותב ונמחק. לכן יש הרבה שוטים שבורחים מללמוד רזין של מרן האר"י וספר הזוהר אשר הם חיינו... [וע"י לימוד חכמת הקבלה] היו ממשיכין שפע ואור על כל העולמות... חיות אדם הישראלי תלוי בספר הוזהר ובכתבי מרן [האר"י]...ולו עמי שומע לי בדור הרע הזה שהמינות גובר, היו למדין עם תינוק בן תשעה שנים ספר הזוהר והתיקונים ליהגות בה והיה יראת חטאו קודמת לחכמתו ותתקיים [יש חשיבות ללמידה מגיל צעיר, כדי שיראת החטא תהא קודמת לחכמה, ולכן החכמה בגיל מבוגר יותר תתקיים]". ומלבד זאת מומלץ לעיין בדברי הרב יהודה פתיה בהקדמתו לפירוש "בית לחם יהודה" לעץ חיים.

ינוקא1

New member
אתה צודק כמובן

ואני כתבתי את הדברים כי להגיד "לא ללמוד קבלה עד שלומדים ש"ס ופוסקים" יש מקור ויש אמירה כזאת. הרמ"ק אמר בספר "אור נערב" שכאשר יש לאדם שיעור קבוע בהלכה \ גמרא וכו' זה מספיק , ועל זה סומכים היום. בפרט בימינו כאשר יש קבלה המוסברת בצורה יותר פשוטה , כמו ספר דרך ה' לרמח"ל או ספרי חסידות שונים , ניתן להקל בזה.

דווקא כן נכונים

1)יש חרם תנאים על אמוראים שדינו כרת על מי שלומד איזוטריה כמו המשנה הגמרא והזוהר לפני גיל 35 . וכבר שהעירו את עיני הרבנים לכך שכולם בשגגה , הם אפילו העלו פר לכפר על העניין של השגגה , זה שהם ממשיכים , כאילו עולם כמנהגו נוהג והכשרנו את השרץ , זו טעות , שיש עליה מחיר כרת . הפר שהועלה כקורבן לכפר , האל לא שעה אליו ,כי אתם כאילו עם הכשר כשאתם לא . ולך תבדוק עם מקובליך ורבניך את העניין 2)אני לא לומד קבלה מודרנית , ואני לא חושב את מה שאתה טוען . 3)יופי לך . 4)ועוד קטנה לימוד משנה בחדר בו אין לומד תורה מספר תורה שכתב סופר סתם , לא נחשב כניסת אורות בכלים בלימוד המשנה והגמרא בלבד .ואז זה כמו שקראת סתם ספר חול . וכאילו פול גז בניוטראל . ואתה הרי מקובל ומבין בעניינים . דוד

למעלה