הפרדות שרירי בטן

vinegar

New member
הפרדות שרירי בטן

שלום,

בעקבות הריון, יש לי הפרדות שרירי בטן - 3 אצבעות והרניה ממש קטנה - קצה האצבע. אני מחפשת קצת אינפורמציה אמינה על הניתוח ועל הסיכון הכרוך בו. גלשתי קצת באינטרנט, אבל מעדיפה המלצה.

בנוסף הייתי רוצה לדעת אם אפשר לבצע את הפרוצדורות, השונות בעקרון, בניתוח אחד? כי נראה לי שזה נופל תחת התחום של רופאים שונים, אבל לא הייתי רוצה לעבור הרדמה פעמיים.

תודה

הפרדות שרירי בטן

שלום,

התופעות שאת מתארת נפוצוצת מאוד לאחר הריונות. "היפרדות שרירי בטן" זה שם מפחיד לתופעה כמעט טבעית. דופן הבטן הקדמית מורכבת משני שרירים אורכיים (שרירי הרקטוס אבדומיניס = ה"קוביות") המחוברים זה לזה בקו אמצע הבטן ברקמה גידית. רקמה זו נמתחת מאוד בהריון והשרירים מתרחקים זה מזה. לאחר ההריון, כתלות באיכויות האלסטיות של הרקמה, השרירים עשויים להתקרב מחדש או להישאר מרוחקים. זה לרוב אינו מצב מסוכן ובעיקר מפריע מבחינה אסתטית, כי הוא מתבטא בבטן בולטת ו"נפוחה". למעשה, תופעה זו היא ביטוי פנימי למה שרואים על העור והשומן החיצוניים בבטן התחתונה, לאחר שנמתחו בהריון ונשארו רפויים וצנוחים.
גם הרניות קטנות נפוצות לאחר הריונות. מעניין איך איבחנו את זה והאם בעקבות סימפטומים ותלונות, כי אז ייתכן ויש התוויה ממשית לתיקון. אחרת, לא תמיד חובה לתקן מייד.

ברמה האופרטיבית, את צריכה להבין מה מפריע לך. אם אין הכרח רפואי לנתח, האם רפיון ובלט הבטן מפריעים ברמה האסתטית? אם כן, כי אז כדאי לשקול ניתוח מתיחת בטן מלא, שכולל הסרת עודפי עור משיפולי הבטן והידוק פנימי של דופן הבטן ע"י תפירת / הידוק השרירים זה לזה. התוצאות דרמטיות. מומלץ לבצע את זה בשלב שאין תכניות להריונות נוספים. לגבי ההרניה, את צריכה להיבדק ע"י כירורג פלסטי ו / או כירורג כללי. אם את עוברת ניתוח מתיחה, הכירורג הפלסטי יכול להעריך את גודל ההרניה, ולהחליט אם מסוגל לתקנה לבד (אם קטנה אז לעיתים קרובות ניתן) או לזמן כירורג כללי לסייע בשלב זה של הניתוח. ייתכן ותידרשי לבצע CT בטן קדם ניתוחי להעריך זאת. בכל מקרה, אפשרי מאוד לבצע בניתוח אחד.

בהצלחה

ד"ר אודי ארד

למעלה