הפרדוקס של זמננו..

שׁזִיף

New member
הפרדוקס של זמננו..

הפרדוקס של זמננו הוא שיש לנו בנייינים יותר גבוהים, אך אופי קצר רוח. כבישים מהירים יותר ורחבים, אך נקודות מבט צרות יותר. אנו מבזבזים יותר רך יש לנו פחות, קונים יותר אך נהנים פחות. יש לנו בתים גדולים יותר, אך משפחות קטנות, יותר מחויבות ופחות זמן. יש לנו תארים אך פחות שכל ישר, יותר ידע ןפחות שיקולי דעת, יותר מומחים אך יותר בעיות, יותר תרופות ופחות בריאות. הכלפנו את רוכשנו,אך צמצמנו את ערכינו. אנחנו מדברים הרבה, אוהבים פחות ושונאים יותר מידיי. למדנו לבנות חיים לעצמנו אך איננו חיים אותם במלואם. הגענו לריח, חזרנו ממנו ואיננו סובלניים כלפי הזולת. הקפנו את החלל החיצון אך לא את הפנימי. ניקנו את האוויר אך זיהמנו את הנפש שלנו. אנו בעלי הכנסות גבוהות אך לא מוסר. הגברנו את הכמות וצמצמנו באיכות. אלו שמנים של אנשים יותר גבוהים עם אופי יותר חלש. כם יותר דרור אך פחות מאושרים. עם יותר אוכל ופחות תזונה. אלה ימים ששתי משכורות נכנסות הביתה אך ישנם יותר גירושין. אלו זמנים של בתים יותר יפים עם משפחות מופרדות. זהו זמן שמבלים מול חלון ראווה ופחות מאחורי דלת. וזו העת שבה הטכנולוגיה יכולה לקרב אליך מסר זה ובאותו זמן הנך יכול להחליט לשנות. "אל תשמור שום דבר לאירוע מיוחד, כל יום שאתה חי הינו אירוע מיוחד לכן..." קרא יותר ונקה פחות - שב במרפסת, תהנה מהנוף מבלי להתסכל אך ורק בעשבים השוטים. בלה יתר זמן עם משפחתך וחבריך ופחות זמן בעבודה. החיים הם רצף של חוויות, להנות מהן ולא רק על מנת לשרוד. השתמש בכלים חדשים, לבש את בגדיך החדשים בשביל ללכת לסופרמרקטץ אל תשמור את הבושם היקר למסיבה מיוחדת, השתמש בו כל פעם שמתחשק לך. אם יש דבר ששווה לעשותו, הקשיב אליו, להתבונן בו - הזמן הוא עכשיו. אם היינו יודעים כמה זמן חיים נותר לנו, בטוח שהינו רוצים לבלות עם האוהבים עלינו, מבלים במסעדות ומברים במקומות היפים לנו כל כך. מעט דברים היו מכעיסים אותנו לו ידענו כמה החיים קצרים. היינו מחדשים קשרים עם חברים שמזמן לא פגשנו. היינו כותבים אותם מכתבים שתמיד רצינו. היינו חוזרים ואומרים להורינו, משפחה ולחברים עד כמה אנו אוהבים אותם. לכן אל תנסה לעצור, לעכב או לשמור שום דבר שיכול להוסיף חיוך ואושר לחייך כל יום, שעה דקה ושבוע. זה משהו מיוחד.

sarah

New member
אהבתי את החצי הראשון

הוא באמת מאיר עיינים, למרות שהוא לא נראה לי כמו פרדוקס אלא יותר כמו תהליך טבעי המממ
או פשוט תהליך...אממ... מסויים
:)) *שומעת פינק פלוייד* *נמסה*

LeeCooper69

New member
האופטימיות גילתה לי את זה כבר...

אבל אהבתי את צורת הכתיבה...

hatul

New member
זה נשמע כמו שילוב של שני קטעים

אולי אני קפדן, אך גובה הבניינים לא קשור לאופי, ורוחב הכבישים לא קשור לנקודת המבט. כן, לעיתים יש לי הרגשה שכמו שהאנושות צועדת קדימה כך היא גם פוסעת לאחור - כמו שהמדע מתפתח כך גם הבורות והפחד, כמו שהרוחניות מתפתחת, מתפתחים גם השרלטנות והאמונות הטפלות... אני מקווה שבקרוב נוכל להגיע לאיזון, ואף לצעוד קדימה מבלי לפחד, מבלי שהקידמה תהיה חשאית או שייכת לסוג מסויים של אנשים... אכן, כדאי לחיות כל יום מחדש, כיוון שכל יום הוא אכן חדש. לא להצטער על העבר, אלא לראות מה ניתן ללמוד ממנו, לא לתלות מעשים בעתיד מעורפל כמו "כשיקרה הדבר הזה, אז אני...", אלא לראות זאת כ"כשאהיה מוכן, אז אני ...", שזה דבר שתלוי בך. מאמר מקסים, בכל אופן :)

LeeCooper69

New member
Man זה עם A....

כשאתה מדבר על גבר אחד וזה, אגב, מה שהתכוונת אליו....
גברים ברבים זה Men ככה שאין לך ממש טעות...
ואני מקווה שזה הדבר היחידי שעומד לך על קצה הלשון D-:

למעלה