ברק לא "נפל" על ביטחון.
ברק הועף מהשלטון בגלל הויתורים המפליגים שהיה מוכן לבצע כדי לרצות את הטרוריסט. כו-לם יודעים מה הציע שם אהוד ברק ואילו העם היה סבור שזאת היא הדרך, היה מצביע שוב בברק. או... שתוצאות הסקרים שהיו לפני הבחירות לנוכח העובדה שהיו אמורות להיות כלליות, היו מיטיבים עם מפלגות השמאל... אבל התוצאות "שחטו" את השמאל. או... שאפילו בסקרים היה מוביל ברק על נתניהו... אבל לא. תשלים עם העובדה הפשוטה: רובו המכריע של העם אינו סבור שוויתורים מפליגים בנוסח ברק זאת הדרך, בטח שלא הצעות קיצוניות וכנועות יותר. ברק הפסיד את אמון העם בגלל ששינה את עמדותיו המדיניות. אילו היה מתמיד ברעיון ה"הפרדה הפיזית" כפי שהבטיח לציבור לפני הבחירות ובגלל זה הוא זכה, כי אז לא היה מאבד את אמון הציבור. רבין דיבר על הסכמי בניים תוך הצבת תנאי ברורים לפלשתינים. הפלשתינים נטלו עליהם התחיבויות מול רבין - רבין לא היה חותם אילו הפלשתינים לא היו מקבלים את אותן ההתחיבויות. הסכמה על סיום הביכסוך בדרכי שלום, חינוך לשלום, מניעת הסתה, איסוף כלי-נשק בלתי חוקיים, הסגרת מרצחים, מניעת פעילות שלטונית בירושלים ועוד. דווקא נתניהו הוא זה שכיבד את זכרו של רבין כאשר עצד על מילוי ההתחיבויות שנחתמו מול רבין... לעומתו, כל מנהיגי השמאל היו מוכנים ועדיין מוכנים להתעלם מאותן ההסכמות. מי מדבר על פינוי התנחלויות??? על זה אתה חולם בלילה??? אין שום בעיה כי כלל לא דנים בעניין זה! פינוי התנחלויות יתכן אולי אך ורק במסגרת הסכם קבע וזה לבטח יהיה כפוך הטרנספר מקביל של פלשתינים. היום מדברים על הפרדה פיזית! לא הפרדה מהאדמות לא הפרדה של פלשתינים בישע לבין אחיהם בישראל אלא הפרדה פיזית ביננו לבין הפלשתינים, כל הפלשתינים. אנחנו נהיה פה, הפלשתינים יהיו שם. אין חיכוך, אין איבה, יש שלום. ערבים יישארו בישראל, אבל פלשתינים לא. אין לי עניין עם ערבים, יש לי עניין עם פלשתינים. אין כאן שום גזענות כי אנחנו והערבים בני אותו הגזע. אנו זהים בגזענו, אך נבדלים בלאומיותנו. הפלשתינים הם עם אחר - עם עויין. כאשר נפרד מהפלשתינים לשלום, תסתיימנה כל בעיותנו הבטחוניות במרחק הקצר. טרנספר = שלום דו-קיום = חיכוך ואיבה. היות והעם רוצה שלום, העם יבחר בטרנספר! גם הפלשתינים יבינו כי מוטב להם להגיע לכך בהסכם!!! זה לא יהיה קל, בהתחלה ניאלץ להתחיל התהליך בכח, אבל במהרה הם יבינו כי כדאי להם להגיע להסכמה... בבחירות הקרובות אנו נראה כמה תומכים יש בנסיגה אל קווי 67 ... בעצם, אני לא מאמין שחוץ ממר"צ והערבים, לא תהיה מפלגה אחת שבצמעה תצדד היא בנסיגה מהסוג הכנוע הזה.