הפרדה עכשיו!

גרעאפס

New member
הפרדה עכשיו!

אם נותר דבר מערכי המוסר של הקהילה היהודית העולמית, חייבים לפנות את ההתנחלויות בדרך להפרדה חד-צדדית. בן גוריון אמר ב67: ככל שנחזיק בשטחים הכבושים יותר זמן, ככה נשלם מחיר כבד יותר במרוצת הזמן. זוהי בעיקרון רוח דבריו, אם לא ציטוט מדויק.

resh0

New member
הפרדה - אפשר גם אחרת.

לפנות את כל פלשתינאי ישראל ולרכזם בתחום מוגדר ומגודר. הרי אם הפרדה היא הדרך הנכונה לשלום אמיתי (ואכן זאת דעתי), מה לא נעשה למען השלום??? ולגבי אמירות של זה או אחר... אתה יודע מה כתוב על קברו של היפוכונדר? "אמרתי לכם!"

תזכור מה עשו לעמנו הגויים

לא אהבנו את זאת. מה ששנוא עליך על תעשה לחבריך ואפילו לאויביך.

resh0

New member
איך אתה משווה???

הם רצחו יהודים והעבידו אותם במחנות ריכוז. אני מציע לטרנספר את פלשתינאי ישראל (מקסימום 45 ק"מ), לתת להם איכות חיים גבוהה יותר בצוותא עם אחיהם כדי שיוכלו להקים מדינה עם קיבוץ גלויות לתפארת!!! והכי חשוב: שלום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מה רע????

אלי.

New member
אפשר לרצות את כולם.

אפשר לסגת חד-צדדית לקווי 1967 גם מבלי לפנות את ההתנחלויות. למדינת ישראל לא צריכה להיות שום נגיעה בשטחים שתפנה, ובכלל זה קיומן של ההתנחלויות.

resh0

New member
חפש לך תומכים, לא בהצלחה.

חפש לעצמך מפלגה שתצדד בזה הרעיון ונראה אזרחים ירגישו "מרוצים" מזה הפתרון. חבל על המאמץ.

אלי.

New member
תומכים במה ?

בנסיגה לקווי 1967 ? אני מעריך שיש "קצת" יותר מהתומכים בטרנספר לערביי ישראל. לא הרבה יותר - רק פי כמה וכמה

יחי ההבדל הקטן

נסיגה לקווי 1967 המשופרים, אנו יכולים לבצע מיד ללא כל תנאי ולהערך טוב יותר ולהקנות בטחון משופר לקיים היום. טרנספר זה הליך לא ראלי. למרות שבתאוריה יש לו תומכים רבים (מי לא רוצה ארץ "נקיה" - כבר היה בעבר מי שניסה ל"נקות" את אירופה כולה), הוא אינו ניתן לבצוע. אלא אם יקרה נס והפלסטינאים יסכימו לכך - לא נראה לי שנס כזה יקרה באופק הניראה לעין.

resh0

New member
מה אתה אומר????

יש רוב בכנסת ל"נסיגה לקווי 67 המשופרים"? זרקנו ראש ממשלה מכיוון שהציע את זה ההסדר...שכחת??? אי אפשר לבצע ואין לאף אחד רצון ונכונות לבצע, בטח שלא מיד, נסיגה מסוג זה. שכח מזה, זה לא יקרה!!!!! טרנספר של ערבים/פלשתינים "ריאלי" בדיוק כמו טרנספר ל"ישראלים/יהודים". ההבדל הוא טכני בלבד וניתן להתגבר עליו. הרי מה לא נעשה למען השלום??? אם הפלשתינים יסכימו, מה טוב. אם לא יסכימו, אז נתחיל תהליך זה בכוח ובמהרה יבינו הפלשתינים כי כדאי להם להגיע להסכמה... כך נוהגת מדינה שרוצה בטחון לאזרחיה, מדינה שרוצה ליצור מציאות שתאפשר בבוא היום להגיע גם להסדר שלום, שלום אמיתי.

resh0

New member
מגמות חביבי...

מספר התומכים לנסיגה אל קווי 67 קטן והוא הולך ופוחת ואילו "הפרדה פיזית" היום הופך ללהיט!!! המרחק בין "הפרדה פיזית" לבין הליך טרנספר, איננו גדול. בעצם מדובר במונחים שאין בינהם הבדל במישור המעשי. זה מה שיש.

אלי.

New member
"מגמות" ../images/Emo35.gif

ראשית, הרשה לי לברכך על רדתך מעץ הנתונים המוחלטים לעץ ה"מגמות". גם זו בשורה
. שנית, אני סומך את ידי על קביעתך בעניין התומכים בהפרדה הפיזית - מספר התומכים בנסיגה לקווי 1967 עלה מאז החל ליישם זאת יצחק רבין, קפץ בעקבות הנסיגה המחד-צדדית המוצלחת מלבנון, וזינק באוקטובר 2000 (או חודש-חודשיים אח"כ). מאז, תומכים רוב הישראלים בהפרדה הפיזית - אנחנו בקו הירוק, וערביי יש"ע מעבר לו.

resh0

New member
ואולי אני לא זוכר טוב...

תכניתו של ברק היתה קווי 67 בתוספת 4% "גושי התישבויות" בתמורה שטח בחולות חלוצה ובכפוף לחלוקתה של ירושלים. נכון??? בעבור תכנית זאת ביקש ברק "מנדט מחודש" מהעם. נכון? ועת אתה טוען כי אותו העם שדחה בצורה כה ברורה את התכנית הזאת, כעת מצדד בתכנית קיצונית יותר עם וויתורים גדולים יותר??? תזכיר לי מתי רבין דיבר על קווי 67 ??? לא מתאים לך כך לזייף... לידיעתך: "הפרדה פיזית" היא לא הפרדה בין פלשתינאי יש"ע לבין פלשתינאי ישראל באמצעות גבול כשהוא. "הפרדה פיזית" משמעותה הפרדה בין הישראלים/יהודים לבין הפלשתינים ערבים. מדוע אתה כל-כך רוצה להפריד בין אחים??? למה ליצור בינהם חומות? מדוע להמשיך את החיכוך והאיבה? מדוע שירגישו מופלים?? לא עדיף שנאחד בינהם? שניתן להם תנאי רווחה טובים? שיבנו את מדינתם עם קיבוץ גלויות לתפארת? אה... אני מבין... ה"גוש החוסם" חשוב מכל אלו.... טובת המפלגה חשובה מטובת המדינה...

אלי.

New member
לא שאתה לא זוכר - אתה פשוט לא יודע

אתה כנראה לא יודע שבממשלה יש עוד כמה תיקים מעבר לתיק הבטחון, ושמכהנים בה עוד 20 ומשהו שרים, ולכן ממילא לא תוכל להבין ולקבל את העובדה הפשוטה - ברק הפסיד את הבחירות כבר אחרי 3 חודשים של כהונה. מי אמר שרבין דיבר על קווי 1967 ? רבין דיבר על הסכמי ביניים, בדרך להסדר קבע. בכל מקרה, מה זה משנה על מה דיבר רבין, אם אתה ממילא גם את הסדרי הביניים לא קיבלת ככתבם ("אל תתנו להם רובים") ? מה שאני אמרתי הוא דבר פשוט מאד - בעת שרבין היה בשלטון, אחוז קטן תמך בחזרה לקווי 1967, ועכשיו האחוז גדל מאד. בתוספת אלה שאדישים לעניין - מדובר ברוב העם, שאין לו שום בעיה לחזור לקווי 1967. בעניין הההפרדה, לי אין שום בעיה לפנות התנחלויות, אבל כמו שאני לא עומד בדרכו של אף יורד מהארץ - גם לא אעמוד בדרכו של אף מתיישב שיחליט שהוא מעדיף להמשיך לחיות בביתו, תחת שלטון אחר. ברגע שנסגור את הבעיה הזו, וכל אחד יבחר את מדינתו, אכן תיפסק האפליה, ואף אחד לא יוכל להגיד שהוא מרגיש כ"ברווז במטווח"
. אה, כן ... אפרופו טובת המפלגה: ומה אתה תעשה ללא הערבים
איך תחיה בלי גזענות
אל תגיד לי שכבר דאגת לקבל "ויזה" לאוסטריה
...

resh0

New member
ברק לא "נפל" על ביטחון.

ברק הועף מהשלטון בגלל הויתורים המפליגים שהיה מוכן לבצע כדי לרצות את הטרוריסט. כו-לם יודעים מה הציע שם אהוד ברק ואילו העם היה סבור שזאת היא הדרך, היה מצביע שוב בברק. או... שתוצאות הסקרים שהיו לפני הבחירות לנוכח העובדה שהיו אמורות להיות כלליות, היו מיטיבים עם מפלגות השמאל... אבל התוצאות "שחטו" את השמאל. או... שאפילו בסקרים היה מוביל ברק על נתניהו... אבל לא. תשלים עם העובדה הפשוטה: רובו המכריע של העם אינו סבור שוויתורים מפליגים בנוסח ברק זאת הדרך, בטח שלא הצעות קיצוניות וכנועות יותר. ברק הפסיד את אמון העם בגלל ששינה את עמדותיו המדיניות. אילו היה מתמיד ברעיון ה"הפרדה הפיזית" כפי שהבטיח לציבור לפני הבחירות ובגלל זה הוא זכה, כי אז לא היה מאבד את אמון הציבור. רבין דיבר על הסכמי בניים תוך הצבת תנאי ברורים לפלשתינים. הפלשתינים נטלו עליהם התחיבויות מול רבין - רבין לא היה חותם אילו הפלשתינים לא היו מקבלים את אותן ההתחיבויות. הסכמה על סיום הביכסוך בדרכי שלום, חינוך לשלום, מניעת הסתה, איסוף כלי-נשק בלתי חוקיים, הסגרת מרצחים, מניעת פעילות שלטונית בירושלים ועוד. דווקא נתניהו הוא זה שכיבד את זכרו של רבין כאשר עצד על מילוי ההתחיבויות שנחתמו מול רבין... לעומתו, כל מנהיגי השמאל היו מוכנים ועדיין מוכנים להתעלם מאותן ההסכמות. מי מדבר על פינוי התנחלויות??? על זה אתה חולם בלילה??? אין שום בעיה כי כלל לא דנים בעניין זה! פינוי התנחלויות יתכן אולי אך ורק במסגרת הסכם קבע וזה לבטח יהיה כפוך הטרנספר מקביל של פלשתינים. היום מדברים על הפרדה פיזית! לא הפרדה מהאדמות לא הפרדה של פלשתינים בישע לבין אחיהם בישראל אלא הפרדה פיזית ביננו לבין הפלשתינים, כל הפלשתינים. אנחנו נהיה פה, הפלשתינים יהיו שם. אין חיכוך, אין איבה, יש שלום. ערבים יישארו בישראל, אבל פלשתינים לא. אין לי עניין עם ערבים, יש לי עניין עם פלשתינים. אין כאן שום גזענות כי אנחנו והערבים בני אותו הגזע. אנו זהים בגזענו, אך נבדלים בלאומיותנו. הפלשתינים הם עם אחר - עם עויין. כאשר נפרד מהפלשתינים לשלום, תסתיימנה כל בעיותנו הבטחוניות במרחק הקצר. טרנספר = שלום דו-קיום = חיכוך ואיבה. היות והעם רוצה שלום, העם יבחר בטרנספר! גם הפלשתינים יבינו כי מוטב להם להגיע לכך בהסכם!!! זה לא יהיה קל, בהתחלה ניאלץ להתחיל התהליך בכח, אבל במהרה הם יבינו כי כדאי להם להגיע להסכמה... בבחירות הקרובות אנו נראה כמה תומכים יש בנסיגה אל קווי 67 ... בעצם, אני לא מאמין שחוץ ממר"צ והערבים, לא תהיה מפלגה אחת שבצמעה תצדד היא בנסיגה מהסוג הכנוע הזה.

אלי.

New member
גם אני אומר זאת:

אהוד ברק לא נפל בגלל שום דבר חיצוני (שלום/בטחון) - הוא נפל ברגע שהקים ממשלה בת 24 שרים, ש-23 מהם מיותרים מבחינתו. את ה"סלאלומים" שבאו אח"כ, בכדי לרצות את מר"צ-ש"ס-מר"צ-ש"ס-מר"צ, צריך לתרגל במסלולי החלקה למקצוענים, וגם הם - אין בטחון שיצאו שלמים מהם. גם בקביעתך לגבי מוכנות העם (אז) לויתורים מיידיים אתה צודק: לא היה רוב בעם לויתורים מיידיים. העם היה מוכן שיוותרו 5 אחוזים פה, 2 אחוזים שם - גם אם בסופו של דבר יגיעו ל-100%. היום, אחרי אינתיפאדת אל-אקצה, אחרי שיותר מ-200 איש הזדכו אצל גבריאל, המצב הכלכלי על הפנים, ושטחים אולי יש אבל מים בכנרת אין - השטחים ויושביהם הפכו לעניין משני, ולעם אין שום עניין בהם, וממילא אין להם בעיה להחזיר הכל, עד לסנטימטר האחרון. על פינוי התנחלויות אני לא חולם בשום מקרה - הן מעניינות אותי כקליפת השום, בין אם יפונו או לא. את ההחלטה על פינוי השטחים יעשה העם, ואת ההחלטה על פינוי ההתנחלויות יעשה הימין. מבחינתי, אם ישארו ההתנחלויות על כנן ויושביהן גם לאחר הנסיגה - זהו רווח נקי לעם ישראל. על הפרדה פיזית של אזרחי ישראל אף אחד לא מדבר, לבד מפלג קטן וגזעני בימין הקיצוני, שגם הוא, מתחילתו ועד אחריתו, מונה בסה"כ 4 מנדטים (לקולא). ובבחירות הבאות ? לא הייתי מציע לך לבנות עליהן ... אף אחד (למעט אלה שציינת) אכן לא יצהיר ולא יצדד בנסיגה חד-צדדית, אבל אף אחד, למעט 4 המנדטים (בשאיפה) של הימין הקיצוני גם לא יצהיר שהוא נגד. כשיגיע הרגע, יחליטו כולם את ההחלטה הנכונה - חיסול השטחים ותקציביהם העצומים, לטובת עניינים בוערים.

אלוני.

New member
הסטרזיס

עובדים עכשיו על הצעת חוק שקול ימני ייחשב כפול מקול שמאלי, זה יילך כך: אחרי שייסגרו הקלפיות ויספרו אותן יתברר שמליון שש מאות אלף הצביעו לימין ומליון לשמאל. התוצאות המעודכנות תהיינה 3.2 מליון לימין ומליון לשמאל...... בשיטה הזו נגיע לארבעה מנדטים לטרנספר ובתור בונוס המתים לא יצטרכו להצביע

אלי.

New member
שלא תהיה חקיקה פרטית, כי יקפיאו ../images/Emo13.gif

מכיר את התוכנות שאומרות לך "הקלק על הכפתור", ובכל פעם שאתה מתקרב עם העכבר, הכפתור מתרחק ? עכשיו עובדים על אבטיפוס של קלפי ממוחשבת כזו, שבה שמות מפלגות השמאל יכתבו על כפתורים כאלה ...

resh0

New member
איזו היתממות....

אהוד ברק "נפל" גם עקב "התקפים סכיזופרנים"... אבל ברור לכו-לם כי לא היתה זאת הסיבה העיקרית. שס´ , ישראל בעליה, מפד"ל, היו מוכנות להיות חלק בכל הזיגזוגים!! אבל ברגע שהנושא המדיני התדרדר לאן שברק הביא אותו, למרות מנעמי השלטון הקורצים, בזה לא יכלו לעמוד אותן המפלגות. ברק "נפל" בעיקר על הנושא המדיני. העם אכן לא מוכן לויתורים, לא מידיים ולא עתידיים. גם הכנסת לא מוכנה! ברק ניסה למצוא 61 אצבעות כאלו, הוא אפילו פתח בנדיבות את ארנקה של המדינה...כו-לם יודעים!!!! למרות הפיתוי הגדול, ברק כנראה שהגזים בוויתורים. אין ספק כי "שלום" הוא בונוס גדול!!! החשוב יותר הוא הביטחון. היום ברור מתמיד שאין קשר בין 2 הנושאים. הסיבה בגללה העם לא מוכן בשלב זה להגיע לוויתורים היא די פשוטה: כל אחד מאיתנו עושה עיסקאות מדי-יום. אנו רואים את הסחורה, בודקים את התאמתה לצרכינו, הסוחר מציג לנו מחיר שהוא מקסימלי (מחיר סופי שניתן להתמקח עליו למטה), מוצגות הערבויות להבטחת קיומה של העיסקה, אפילו "פרצופו" של הסוחר משפיע... ואז שוקלים!!! לעיתים מחליטים כי הסחורה כלל לא מתאימה לצרכינו ומוותרים על העיסקה. לעיתים מחליטים על כניסה למו"ם, כאשר ישנו מחיר מקסימילי שאותו מוכנים לשלם בעבור זאת הסחורה. לעיתים מבקשים מהסוחר יותר סחורה בעבור אותו התשלום. אני משוכנע כי כך אתה נוהג בחייך הפרטיים. אבל... שים לב לעיסקה הבאה: - טיב הסחורה אינו ידוע. - התשלום נדרש מראש, המחיר גבוה ואינו מחיר סופי. - הסוחר מפוקפק וזה כבר רימה אותנו בעבר. האם בחייך הפרטיים תיכנס לעיסקה כזאת????? אני משוכנע שלא. כך גם העם לא מוכן להכנס לעיסקה מדינית שנראית כך בדיוק. כל אחד הרי יודע כי מוטב שלא לעשות עסקים כלל, מאשר לעשות עסק גרוע. אם ברור שלא נכנסים לעיסקה מהסוג הזה, אז... הרני לברך אותך על כניסתך למועדון "נוטשי הזיות השלום"!!! פשוט מאוד! כך לא מנהלים מו"ם וכך לעולם לא יהיה הסכם שלום, בטח שלא אחד שיביא לתוצאות אמיתיות בשטח. אז אתה טוען כי יש לסגת אל קווי 67 (דווקא אלו) כדי להביא ביטחון לאזרחי ישראל...אז הרשה לי לברך אותך שוב!!! "מזל טוב על הצטרפותך אל המועדון היוקרתי בהם מינויים אלו הסבורים כי "בטחון" הוא העיקר ולא סתם "הסכם שלום" יביא את הביטחון". במילים אחרות: "הכל למען הביטחון". ואכן כך!!! הבטחון הוא החשוב. וכעת תשאל השאלה: האם נסיגה אל קווי 67 היא הדרך הטובה ביותר להשיג בטחון לאזרחי ישראל??? ישנם כאלו הסבורים כי טרנספר ישיג את היעד בצורה טובה יותר. ישנם כאלו הסבורים שהרחבה מאסיבית של ההתישבויות, ישיגו את היעד. ישנם כאלו הסבורים כי "זכות השיבה", היא זאת שתשיג את היעד... אני סבור שבטחון, זה יהיה נושא הבחירות הבאות!!! נושא זה הוא בעל חשיבות עליונה אצל כו-לם. לדעתי המפלגות יצטרכו ליישר קו עם אחת מ 2 הגישות: "טרנספר" או "נסיגה". ואם זה לא יהיה בבחירות הבאות, זה יהיה בעוד 20 שנה!!! אבל בסוף, כך יהיה. כל מפלגה ש"תקשקש" משהו באמצע, תראה לא רצינית ולא מעשית. אני אכן מקווה שכך יהיה ושהעם יכריע!!! כמו-כן אני תקווה כי נשכיל לממש את שהעם הכריע!!!!

אלוני.

New member
resh

ברק הלך למהלך ה"גדול" שלו עם פחות משלושים חברי כנסת בקואליציה שלו, והממשלה הזו החזיקה חצי שנה נוספת כך. להזכירך לאותה ממשלה התחנן אריאל שרון להיכנס כאשר ברק "מבריז" לו בשידור חי ושרון הודיע שהוא עדיין מוכן להיכנס. אריק שרון יהיה כפי הנראה ראש הממשלה שייתן את החותמת הרשמית למדינה פלשתינאית, מה שמעיד שהקב"ה ניחן בחוש הומור לא רע. ולגבי אמירות המפלגות לקראת הבחירות, אתה עד כדי כך נאיבי לחשוב שמישהו בכלל מאמין לדברים ? הרי שרון אמר דברים ברורים והציבור החליט שהוא אומר א´ ומתכוון לב´, ושרון ידע ויודע שבתור ראש ממשלה מתנהגים אחרת... בעצם גם שאר ה"חבר´ה" יודעים זאת (ע"ע לנדאו-ליבנת-הנגבי ושות´) הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל, מי

resh0

New member
הממשלה אכן "החזיקה"...

נכון! היא החזיקה באמצעות המצלצלים!!! שלי ושלך. ומתי הממשלה הזאת התפרקה סופית? נכון! כאשר הסכים ברק לוותר על 96% מאדמות יש"ע, כולל חלוקתה של ירושלים. נכון ששרון התחנן לנכנס לממשלה ואפילו היה הסכם מגובש!!! הסעיף המהותי (פרט לציוות שרים שזאת שטות) היה אחד: מתן ווטו בנושא המדיני לאריאל שרון. ברק העדיף להמשיך בתשלומיו המיוחדים לשס´ ואז כאשר הלך לכיוון הכניעה המדינית, אז כל הכספים כבר לא הספיקו כדי לקנות את תמיכת שס´. כך בדיוק נפל ברק וכך בדיוק יפול שרון אם וכאשר יילך למהלך מדיני בזה הסגנון. הרי הכנסת היא אותה הכנסת, רק שהיא ימנית יחסית לקודמתה לנוכח חילופי הח"כים. "אריק שרון יהיה כפי הנראה ראש הממשלה שייתן את החותמת הרשמית למדינה פלשתינאית": דומה הדבר לאחד כמוני שנכנס אל תצוגת מכוניות ומצהיר: "כנראה שאני רכוש את המרצדס הנוצצת הזאת! אני רק צריך לשאול את מנהל הבנק..." - כדי שתקום מדינה פלשתינית בהסכם, צריך שיתקיים מו"ם. - ההסכם שיגובש (אם יגובש), צריך להיות כזה שיהיה מקובל לפחות על 61 ח"כים. עמדתך די ברורה: אתה טוען כי בזה הרגע מצוי שרון באימונים מפרכים כדי להוריד משקל ולהגיע לפיגורה. קרחת זאת בדיוק בעיה, אפשר לשאול את הבן איך עושים את זה. ובסופו של תהליך: ייראה, ישמע וידבר שרון בדיוק כמו יוסי שריד... זה יקרה מהר מאוד!!!! אח"כ יבוא שרון המחודש ויכנע בהסכם לכל כל כל כל כל דרישותיו של הטרוריסט. אח"כ הוא בכלל לא יתקשה למצוא 61 אצבעות שתונפנה בעד הסכם הכניעה... ואז יבוא השלום עלינו ועל כל עם ישראל! שים לב לעצמך!!!! וכעת שאל: מי נאיבי????

למעלה