הפרדה גיאוגרפית???

chan

New member
תשובה

מה ש - The mighty perr אמר שבדיעבד אם אין ברירה ניתן לקנות בחנות הפתוחה בשבת, זה לא אומר שצריך שהמצה הזה צריך להתקיים.

מסכים

אני כמובן מדבר על מצב שבו שני הצדדים יהיו מרוצים, יכולו לחיות חיים לא-חסרים.

אלדד27

New member
אין מצב כזה.

כלכלית אין זה משתלם לעשות העתקים כמו שהצעת, ולכן המיעוט יצטרך להתפשר. לא נורא. הוא יכול לחיות עם זה. אין הבדל בין תל אביב לבין מנהטן. שיגורו איפה שבא להם, שלא ייכנסו לי לנשמה. הוא לא רוצה לקנות בחנות שפתוחה בשבת? בעיה שלו. אגב, כל הקונספט הוא קצת אידיוטי. בוא נראה. שמעון פתח חנות שמוכרת רק חלב. שמעון קונה חלב מתנובה. החלב ששמעון קונה מתנובה הוא לחם מחייתו, וכך מפרנס אותו. שמעון החליט לפתוח את החנות בשבת. יוסף, שהוא דתי, לא רוצה לפרנס את שמעון, אז הוא הלך לדוד. דוד גם כן פתח חנות שמוכרת רק חלב. נחשו איזה חלב קונה דוד? נכון! חלב תנובה. אבל יש בעיה! שמעון ממשיך למכור חלב של תנובה, ומרוויח מצוין. אם כן, מי מפרנס את שמעון? כל האנשים שקונים משמעון, וגם, כמובן, תנובה. אם כן - הרי שתנובה מפרנסת חוטא. ולכן יוסף, שקונה מדוד, מפרנס את תנובה, שמפרנסת את שמעון. ולכן יוסף מפרנס חוטא. רחמנא ליצלן! ייסקל יוסף לאלתר
בקיצור, כל החוקים הפנאטיים והאידיוטיים של הדתיים לא מחזיקים מים. ברגע שהם קונים איפשהו, הם מפרנסים חוטאים. ישירות, בעקיפין - זה לא ממש מעניין את אלוהים. מסקנה: הדתיים צריכים להסתגר להם בתוך עצמם ולהקים לעצמם מערכת כללית שתהיה כשרה לחלוטין מכל כיוון אפשרי. ובדרך, בבקשה, שיעזבו אותנו בשקט. תודה.

לא נראה לי שיש לדתיים בפורום

בעיה עם באנרים של פורנו ואני בטוח שהם נתקלו בהם ובתמונות "חושפניות" אחרות...

yaakovc

New member
ניסינו, זה לא עבד

העם בישראל כבר עבר כמה הפרדות גאוגרפיות בימי בית ראשון ושני. לא ממש עבד. בכל אופן, אין שום איסור ב"דת היהודית" לקנות מחנות שפתוחה בשבת. הרבנות בארץ לא תיתן כשרות למסעדה הפתוחה בשבת מתוך טענה שאינה יכולה לפקח על הכשרות ביום זה, אבל גם על זה כבר יש קולות נגד. אין שום בעיה ללכת לבנק שפתוח בשבת. כמובן, דתי יכול להעדיף חנות שסגורה בשבת מטעמים דתיים ואחרים.

אמיר.

New member
אינג´ - יש לך טעויות בסיסיות.

זה לא כל כך פשוט לומר שאסור לקנות מחנות של מחלל שבת (במקרה של מסעדה יש בעיה). מה שיוצר בשבת עבורי כצרכן - אסור בקניה. אבל לא לקנות בסופר מחלל שבת זה ענין ציבורי ולא דתי. אישית אני לא הולך לקולנוע מחלל שבת ומשתדל לא לקנות דלק בתחנות שפתוחות בשבת (כי לא תמיד אני יודע מי פתוח בשבת).

begone

New member
רק שניה, מר אמיר

אתה יודע שאתה מתכתב עם מחלל שבת מקצועי? פוי! אתה מזוהם עכשיו....פיכס....אתה גולש באתר שמחלל שבת, מתדיין עם מחללי שבת שקונים בחנויות שמחללות שבת...... אתה מחולל לגמרי!

אמיר.

New member
מחללי שבת לא יודעים לקרוא ??

הרי גם מה שטענתי הוא שיש בעיה מוסרית לתמוך כלכלית או אידאית במחללי שבת. זה לא אומר שאתה, אישית, מוקצה מחמת מיאוס. אדרבא.

begone

New member
יודעים גם יודעים

"שיש בעיה מוסרית לתמוך כלכלית או אידאית במחללי שבת" הבעיה המוסרית הזו איננה קיימת במציאות. היא רק פרי שיקול דעתך האישי, בתור בן-אדם עם עקרונות מופשטים. עד כמה שאני יודע, אריות צדים בשבת, ציפורים נודדות בשבת וכל הטבע מתנהל כרגיל בשבת. רק חבורה של כמה עסקני דת שיכורי-כוח החליטה להמציא בעיות מוסריות שאין בהן שום תועלת. "זה לא אומר שאתה, אישית, מוקצה מחמת מיאוס. אדרבא" באמת תודה רבה לך! אנחת רווחה ממלאת את כל ישותי.

אני חושב שזה הרבה יותר פשוט

החרדים לא יכריחו אותי לעשות ככה ולי לא יפריע שהם עושים אחרת ולצורך הדוגמה שלך כן צריך להיות סופרמרקט שני בכל דבר כמעט לדעתי כיוון שאדם צריך להיות חופשי בהחלטות שהוא עושה ואם הוא מחליט לא לותר על שביעית (ערך ארבעה עשרה אחוז) מההכנסה שלו זו החלטה שלו ומלבד זה הבעיה היא של הדתיים להם זה מפריע וישקולים כלכליים כמו סופר מרקט או חברת טיסה או בנק הם בכיף יכולים להקים לעצמם, ולא תיהיה עם זה בעיה לאף אחד יותר.

great one

New member
החמרה בארץ הקודש...

בשנים האחרונות אנו עדים להחמרה של הרבנים בפסקי ההלכה שלהם ובחוקים האנטי חילוניים שמתקבלים בכנסת. שיטה חדשה של הסיעות החרדיות וההנהגה החרדית להפוך אט אט את מדינת ישראל למדינה יהודית כשרה (איראן יהודית). קו המחשבה הוא שאם יעבירו בבת אחת חוקים אנטי חילוניים זה יגרום לציבור להתמרמר ולזעוק נגד הפגיעה המכוונת,אבל כשזה קורה טיפין טיפין בתוך הכאוס הכלכלי-מלחמתי שבו אנו נמצאים לציבור החילוני שעסוק בטרדות היום (עבודה,פרנסה,ילדים,מילואים וכו´)לא שם לב לאיראניזציה של מדינת ישראל. הציבור החילוני מוכיח את הפתגם "פראירים לא מתים הם רק מתחלפים".

איילת1974

New member
אתה צודק 100%

וזאת בדיוק המטרה של חופש- למנוע החזרה בתשוהנ על-ידי שכנוע אנשים לא ללכת לסמינרים, עזרה לאנשים שחוזרים בשאלה על-ידי גופים כמו הל"ל שעוזרים להם בהשלמת השכלה וכד´. אבל עיקר הפעילות היא להכניס את העניין למודעות הציבור.

למעלה