הפקרת שערי בתי הספר ....

Master Stav

New member
הפקרת שערי בתי הספר ....

משרד החינוך החליט כי אין יותר תקציב למאבטחים בבתי הספר. מהראשון לינואר שערי בתי הספר של ילדנו יישארו פתוחים וכל מי שיחליט להכנס ולצאת יוכל לעשות זאת ללא הפרעה.... רעיונות ? פיתרונים ? הצעות ?

האם השומרים הם מתקציב משרד החינוך?

האם לא מתקציב המועצה? בילדותי גם לא היו שומרים בשכר והתורנות נפלה על ההורים. כילד אני זוכר מאוד לטובה את הימים בהם לאבי היתה תורנות בבית הספר
אבל אני לא משוכנע שהיום פתרון כזה הוא ישים כיוון שמספר רב של הורים לא יטול בו חלק.

klm1357

New member
יש בישוב

מספיק מובטלים שיעשו את העבודה במחיר זהה עם תפוקה גדולה יותר של בעלי עניין , לזרוק את הקבלן ולקחת מובטלים ללילה לשערים לסיור ולגיני ובתי הספר יש קב"ט במשרה מלאה מ"ח ביטחון אפשר לעבור לעבודה ישובית לחסוך לשמור על גאוות יחידה ויפה שעה אחת קודם הגיפים והזרות שלהם לא עושים עבודה טובה יותר יש מובטלים גמלאים ובני נוער לפני גיוס אפשר לקחת את ריכבי המועצה בלילה לא צריך רכבים חדשים , יש אמביציה לתושבי המקום לתת 300 אחוז יותר בשמירה תבדקו ותראו שיש עתיד בעבודה ישובית

Master Stav

New member
../images/Emo45.gif על משקל עיניי עירך קודמים

וביתו של אדם מיבצרו ... אהבתי את הרעיון אנסה לבדוק עם מאיר הקב"ט באם הוא ישים ...

מאיר181

New member
שמירה במוסדות חינוך

א.התקציב מגיע מהמשרד לבטחון פנים לרשויות המקומיות לאחר ביצוע בפועל יש רשויות המקבלות מימון של 100% ןיש רשויות של 66% על פי המיקום של הישוב ב.בכל מקרא לא כל השעות שלומדים בבת הספר ממומנות ואת ההשלמה מתקציב המועצה ג.הנושא עולה לדיון ולא בפעם הראשונה על ידי משרד האוצר ומשרד לבטחון פנים המבקשים כבר מספר שנים לבטל את האבטחה במוסדות חינוך ד.רק לחץ של ועדי ההורים המרכזיים מונע בכל שנה את הגזרה ה. גם כשאני ההיתי ילד הההורים שמרו על פי תורנות כפעם בשנה. ו.כל אדם תושב הישוב המבקש לעבוד באבטחה ועבר שירות צבאי מלא מוזמן לפנות לחברת לביא בטחון 0732632632 ולהציג את מעמדותו לעבודה בישוב אשמח לבחורים צעירים ורציניים המוכנים לעבוד בלילה בין השעות 23:00 ועד 06:00 כשומרים (רובאי 5)בשערים או כסיירים(רובאי 7)בקדימה וצורן .

shavitmass

New member
מאיר עיינים!

מאיר תודה! (מאיר קב"ט המועצה למי שלא מכיר). מסתבר שבסוף נמצא פתרונות גם להתחממות הגלובאלית
תודה רבה שביט

Master Stav

New member
ככל הידוע לי

השכר מתוקצב ממשרד החינוך לגבי תורנות הורים ....מהבנתי רק הורה עם אקדח יכול לשמור אבל אנסה לברר פרטים מדוייקים יותר

מאיר181

New member
שמירת הורים

א.השמירה ממומנת על ידי משרד לבטחון פנים ובאחריות משטרת ישראל. ב.על פי חוק ישן מאד "חוק השמירה"(תקף בישובים חקלאיים כזה היה ועדיין קדימה) .רשאית המועצה לחייב את התושבים לשמור . ג.על פי חישוב קליל ביותר יצא לכל תושב אולי לא בטוח פעם בשנה לבצע משמרת .הרבה פחות ממשמר אזרחי או כל התנדבות אחרת. ד.רק ש אגרת השמירה משנת 99 ביטלה את חוק השמירה והטילה על התושב את אגרת השמירה.ורק כנגד ]פח"ע ולא כולל את אבטחת מוסדות החינוך.

amitrom

New member
תרונות הורים בלתי אפשרית

תרונות הורים בלתי אפשרית פשוט כי אין להם ביטוח ואין אף אחד שאחראי עליהם.

shavitmass

New member
עמית תפסיק לראות שחורות!

הכל ניתן לפתרון ! תתחיל קצת להיות פוזיטיבי...! בחייך
ניתן היה לכתוב את אותו הדבר בצורה פוזיטיבית: " לדעתי הרעיון יפה, יש בעיה שאולי לא חשבתם עליה והיא ...הביטוח להורים ששומרים. כיצד נפתור את הבעיה הזו...?" ואז התשובה היתה כנראה: עמית ידידי, נקודה מעניינית, לדעתי כפי שמשרד החינוך והמועצה ותנועות הנוער דואגות לכיסוי ביטוחי להורים מלווים כך גם ניתן לעשות ביטוח להורים שישמרו על מוסדות החינוך. (ובא לציון גואל) שביט

amitrom

New member
שביט תפסיק להיות נאיבי...

לא רואה שחורות, לא פוזיטיבי ולא פוזיטיזי.... בדקתי את העניין בעבר בימי הפיגועים הקשים עם ארגון ההורים הארצי והמשרד לבטחון פנים ונאמר לי במפורש כי תורנויות הורים נפסלו כי: 1. עלות הביטוח גבוהה כמעט כמו עלות העסקת השומרים 2. אין דרך לאכוף את התורנות על הורים שלא מגיעים. מה תעשה אם לא מגיע הורה, לא תפתח את ביה"ס? 3. שומר עם נשק מהווה הרתעה (מסויימת) סבתא עם מקל הליכה לא... 4. אין דרך להעביר את כל ההורים או מי מטעמם בדיקה של תעודת יושר (עברינית, פסיכופטים, חולי מין - כן יש גם הורים כאלו) 5. אין גוף שהסכים לקחת אחריות על ההורים לא משרד החינוך ולא משרד לבטחון פנים. אז אשמח אם תצליח במשימה אבל לפני שאתה רץ לתת ציונים תזכור שאתה לא האדם הרציני היחידי פה... בידידות, עמית רומנו

klm1357

New member
יש משהו בדברי חבר המועצה

בלי ראיה לעתיד שום דבר לא יקרה וצודק שביט בכמה דברים כלכליים אפשר לפתור כול דבר כשמדובר בכסף ולא ניכנס לחישוב של ניצול אגרת השמירה שלצערי נאספת יחד עם הארנונה דבר נתעב כי הכסף הנאסף ממש לא מנוצל עד תום מחוסר יכולת לדעת כמה על מה ואיך הוא מנוווט לצרכי שמירה בלבד. כמו כן הסיירים בישוב יכולים בלילה וביום לנסוע עם ריכבי מועצה כולל רכב ראש המועצה בתורנות . שמירת מוסדות החינוך יכולה להיעשות או ע"י הורים או ע"י אנשי הישוב המובטלים גימלאים ומתנדבים גם , בהסברה נכונה אפשר להרים פרוייקט חינוכי ממדרגה ראשונה בשיתוף ילדים הורים כולל מודעות ביטחון בלילות של ילדי הישוב הבוגרים לשמירה בלילות ויכולים גם במסגרת המשמר האזרחי עם נשק ילדים מעל גיל 17 והמועצה יכולה גם לשלם להם שכר שעות דבר שישמר את העבודה הישובית עם הגברת התחושה של השייכות והאמביציה להגן על רכוש התושבים עם אגו גדול יותר. לא צריך גוף שיקח אחריות צריך אדם רציני שיפקח מטעם הישוב על הקורה כול יום כול היום במוסדות החינוך והשמירה הישובית , ולהציע מודל למשרד החינוך האוצר ושאר השותפים להיות מודל חיסכון ובנייה של הליך כזה ןהכי חשוב לא לפחד משינו מרענן דווקא שיכול לתת לנו אולי אזושהיא גאווה ישובית מעבר לרטינות הרגילות שלנו אני דווקא בדעתו של שביט ומי שלא קופץ לבריכה לא יודע אם יש מים והאם הם קרים חמים ומה העומק קדימה לדרך ומדיבורים אין עיבורים חביבי לספר כמה לא וכמה כן לא יביא לנו את הנסיון שאין לאף אחד בשטח

תותח9

New member
אני מקווה שזו עז

ששותלים לפני התקציב, כדי שמישהו ייבהל וימצא כסף

shavitmass

New member
../images/Emo188.gifשמירת הורים

לפני שכולם קופצים עלי אז אני אומר שאני הולך לכתוב משהו לא פופולארי (על דעתי האישית וללא התיעצות עם יועצי תדמית ואו יועצים אחרים , פשוט דיעה פרטית לחלוטין מהבטן) : שמירה במוסדות חינוך: כשאני הייתי ילד (ומי שלא מאמין נשארתי קצת כזה
) ההורים עשו תורנות שמירה במוסדות החינוך....ואפילו היה לנו נחמד שאמא ואו אבא באו לשמור עלינו ...ולא שלא היו אז פחות סיבות למה לשמור עם אקדח.... בבית ספר שיש X00 תלמידים ...ניתן למצוא לפחות הורה אחד ביום ואו אפילו שנים לשמירה פעם בחצי יום במשך שנת הלימודים ....!! הורה שלא יכול לשמור שימצא לעצמו מחליף/מחליפה. מראש לדעתי השמירה במוסדות החינוך עם שומר בשכר ,הינה בזבוז כספי ציבור! לדעתי השומרים עם הנשק...לא יועילו במקרה חירום יותר מהורה עם מקל (שהילד שלו בבית הספר....!!)כשהוא עומד בשער בית הספר (ובו לא נכנס לנושא של מי מנקה לנו את בית הספר והאם הם עברו סיווג בטחוני ...עוד נקודה למחשבה). לא כל דבר שהוא פופוליסטי גם הגיוני... עכשיו קדימה להסתער עלי
שביט

shavitmass

New member
למה מתנדבים...??

זו צריכה לדעתי להיות חובה! (לא זכור לי שפעם זה היה בהתנדבות...)לשמור על הילדים שלנו! בכל מקרה השם שלך שמור במערכת תפוז כמתנדב. שביט

לא מסתער - מסכים

ואפילו בעניין האקדח. חיבור חירום ישיר לכריזת ביה"ס אפילו יותר אפקטיבי.

Master Stav

New member
מסכים איתך ...למה ישר מכות ?

ככה אתה תמיד מתגונן ? אני אשמח לשמור יום או אפילו יומיים בשנה ( יש לי 2 ילדים במערכת ) ואני מאין שגם אחרים ....

מאיר181

New member
שמירת הורים

כל המנקים בבתי בספר על פי חוק מביאים אישור ממשטרת ישראל על העדר רישופ פלילי והעדר עבירות בנושא מין כמו כל מבוגר העובד כיום במוסדות חינוך .וכולם עם תעודות זהות ישראליות .

motisisr

New member
גם אני בעד

קודם כול כי אני תורם לחברה שאני עובד בה כל שנה מעל 10 ימי חופשה אז בכיף מוכן לבזבז אחד לטובת המטרה הזו שנית גם בזמני ההורים שמרו בשער הכניסה, ממש לא צריך להיות קרבי השביל לדאוג שהשער נעול ולבקר את כל מי שיוצא וניכנס אם תשאלו את דעתי אני הייתי מעדיף להעביר את תקציב השמירה בביתי הספר (שתעשה ע"י ההורים) לטובת שיפור השמירה בישוב. אגב שמירה מישהו מעודכן מה קורה עם המשמר האזרחי? בזמנו אייל אלבלק שלח מייל בנושא בבקשה לפנות אליו החזרתי לו תשובה ומאז שקט... ולצערי מחקתי את המייל

למעלה