הפקרת המדינה

הפקרת המדינה

באיזו זכות נתנו ליגאל עמיר להביא ילדים לעולם אני בקווה שיבטלו זאת ויטילו וטו על הילד של יגאל עמיר, הברית תהיה ב4.11 יום שבת שישה ימים לאחר הלידה שלו הוכחה לפרובוקציה. בלי קשר לתאריך יגאל עמיר מנע זכויות מרבין בשל דעותיו השונות מדעותיו. יגאל עמיר צריך לסבול בכלא לנתק אותו מהאינטרנט והתחיל להתעלל בו שלטש שנים לאחר מכן עונש מוות כמו שדאגו לעשות לסאדם. . לריסה התנחתנה אתו רק מפני שהוא רצח את רבין. איך יגדל הילד עם אבא טרוריסט ואמא תומכת טרוריסט אסור לעשות לו ברית אסור לטפל בו אם הוא חולה. מבחינתי הרופא שעזר ללריסה עמיר ללדת ואלו שאשרו להם שותפים לפשע. במידה ונמנע מהם לגדל את הילד זה יוריד את המוטיבציה לרצוח פוליטיקאים איומים שאנחנו שומעים גם היום. נמאס מהאדישות הישראלית

n i e m a n d

New member
תום לא כל כך הגזים... באופן אישי? אני מסופק

אם במדינה מתוקת שירותי הרווחה לא היו נכנסים לתמונה, מוציאים את הילד מחזקת ההורים הללו, משנים לו את השם הפרטי ושם המשפחה ולאחר מכן שולחים אותו לאימוץ. זה הפיתרון ההגיוני היחיד בכל הסיפור הזה.

gershon17

New member
אההה, באיזו מדינה מתוקנת זה קורה?

שמוציאים ילד מרשותו של אחד ההורים, כי ההורה השני רוצח? פרט לנישואיה עם יגאל עמיר, לריסה טרימ-מה-שלא-יהיה לא עשתה שום דבר רע. גם לאנשים עם דיעות סהרוריות או קיצוניות מותר לגדל ילדים.

n i e m a n d

New member
ארה"ב למשל

מדינת עולם שלישי ידועה, בה אפילו לסלבריטאים מופרעים אין זכות לגדל ילדיהם ללא פיקוח והשגחה מתאמת. אך כמובן, מי אלה האמריקקים הללו שיערערו על אושיות הדמוקרטיה הנפלאה שלו? אמנם היא מטביעה אותנו בביצה טובענית, אך העיקר שאנחנו מרגישים טוב עם עצמנו, לא? לרוב אני מאוד נהנה לקרוא את דבריףך ושפתך הקולחת והעשירה. עם זאת, אתה מציג כאן גישה שהיא דמוקרטית-דתית, שאין לה מקום בחברה מתוקנת. לעיתים יש ליצור הגבלים, עכבות, אשר יטיבו עם החברה תוך כדי רמיסת כמה מזכויותיהם של אלה שהתנכרו לחובתם האנושית. אם היינו למדים ממדינות אחרות, הבן של יגאל עמיר היה יכול לזכות לחיים טובים יותר וסאמיר קונטר לא היה מוציא תואר בכלא, כשבראשו הוא עדיין מרוצץ גולגלות ילדים.

gershon17

New member
אני לא חושב שהבנת

ברור שיש מקום למדינה להתערב בגידול ילדים במקרים מסויימים. זה גם קורה בארץ. אבל באיזו מדינה מערבית מתוקנת כשהורה אחד בכלא והשני אדם שומר חוק מתערבים בגידול הילד?

"אדם שומר חוק"?

לא ידעתי שאדם שומר חוק הולך ומתחתן עם רוצח ראש הממשלה ואף עושה לו ילדים... כנראה שהפירושים שלך ושלי לגבי אדם שומר חוק רחוקים כמו שמיים מארץ. אך שוב, על אחד כמוך אני לא מתפלא.

dirty boots

New member
יש לך עדויות לגבי פשעים שהיא עשתה?

להתחתן עם רוצח, לאהוב אותו ולעשות איתו ילדים זה פשע? ממתי? יש לך מונפול על את מי אפשר לאהוב ומי לא?

Paranoid Eyes

New member
עד כמה שידוע לי

היא לא הכירה אותו בכלל עד הרצח.. אז כן, זה אומנם לא פשע, אבל זה חולני. למה שבנאדם שפוי יחשוב בכלל לכיוון של רוצח... להתאהב בו בידיעה שהוא רצח. בכלל לרצות להכיר אותו בגלל ובעיקר בגלל זה. תשובה : סביר להניח שגם היא לא הכי שפויה.

dirty boots

New member
סביר להניח שלא

אין לי גם חיבה רבה אליה, אם זה מה שאתם שואלים, אני פשוט לא חושב שהיא פשעה במשהו. זכותה להתאהב ברוצח.

Paranoid Eyes

New member
בפועל היא לא פשעה, ויש לה אולי עבר פלילי נקי

אבל אתה יודע, רק פסיכית כמוה תרצה מרצון להכיר רוצח.

מעניין מה אדם הזוי כמוך חושב על אווה בראון...

אם אתה מצדיק את טרימבובלר, אז למה שלא תצדיק כבר גם את אווה בראון?

dirty boots

New member
אני לא מצדיק את טרימבובלר

כבר ציינתי - אני חושב שהיא אישה קצת חולה אם היא מסוגלת להתחתן עם רוצח, ועוד בלי שהיא שמעה עליו לפני הרצח (אם מה שכתוב פה נכון). מצד שני, זה לא אומר שהיא פושעת, בגלל שאי אפשר להעמיד אותה לדין על כלום (מה ההאשמה? חיבת רוצחים?). אותו דבר גם על אווה בראון, אתה בטח נהנה להקצין ולהסית מהדיון, אבל אם אתה נהנה אז בבקשה.

n i e m a n d

New member
הבנתי הכל נכונה

בארה"ב בוחנים גם את מצב המשפחה - אין צורך להרחיב על ביתה של הפסיכוטית גאולה עמיר, ועל האווירה שהילוד צפוי לגדול בה. מצבם של שני ההורים בלבד, נבחן רק במידה ואין שארי בשר אחרים החיים גם כן. בארץ לעומת זאת, היבטים אלה לא נלקחים בחשבון כלל ועיקר - לא במקרה של יגאל עמיר, ולא במקרים בהם רוצחים אחרים מולידים ילדים.

gershon17

New member
האמא של הילד גידלה 3 או 4 ילדים

לא הגיוני להוציא מחזקתה ילד אחד אבל לא את האחרים, נכון? אם היא אמא גרועה, היא גרועה לכל ילדיה, לא רק לצעיר שבהם. אתה באמת מדמיין מצב בו בארצות הברית היו לוקחים לה את כל הילדים?

n i e m a n d

New member
יש לבחון את המקרה בהתאם לנסיבות

החינוך שהילד יקבל, בהתחשב בשנאה הציבורית כלפיו העלולה להיות מתורגמת לפגיעה פיזית או לכל הפחות מילולית [ומכאן פגיעה נפשית בהמשך חייו], בהתחשב באביו ומעשיו ותוך כדי שקלול כלל הסביבה בה יחיה. אני לא שולל אפשרות בה במדינה מתוקנת הייתה מתכנסת ועדה בה פסיכולוגים, פסיכיאטרים ושאר בעלי מקצוע אשר הייתה מחליטה אם השארתו של הילד בידי משפחתו הייתה הפיתרון המתאים בעבורו שמא הסביבה בה עתיד יהיה לגדול הינה בבחינת קרקע חולה.

gershon17

New member
זה יפה שאתה לא שולל את האפשרות

מעבר לאי-שלילה, אתה מכיר איזשהו מקרה בו דבר כזה באמת קרה? שאם כשירה לחלוטין לגדל כמה ילדים, אבל לא ילד אחד נוסף כי אביו רוצח? זה לא שהילד חולה, זה לא שהוא דורש טיפול מיוחד, אלא שאביו פושע שהרבה מאד אנשים מתעבים. זה לא קורה.

n i e m a n d

New member
אני מניח שהיו תקדימים בעולם, בעיקר במצבים כאל

ה בהם לא מדובר בסתם אם של ילד שאביו הוא רוצח שאינו פופולרי. מדובר ברוצח פוליטי אשר הרצח פגע בכלל הציבור השפוי במדינת ישראל, ומדובר בסביבה שאינה בקו הבריאות הנפשית הראוי לסביבה בה יגדלו ילדים קל וחומר ילדיהם של רוצחי ראשי ממשלה. כאמור, המציאות מורכבת בהרבה מזו שאתה מתאר. כאשר אדם נוטל חייו של אדם אחר, קל וחומר ראש ממשלה אשר מייצג ציבורים שלמים במדינה, נדרשת מחשבה מעמיקה לעתיד בנו שהמדינה אפשרה לו להביא לאוויר העולם.

למעלה