באמת מגעיל שהיא לא הודיעה על הביטול
זה מעיד שהיא מאוד נמוכה נפשית, רוחנית, אישיותית.
נכון שזה נורא כואב שזו אחותך. אבל איך אמרו לנו בשרשור אחר - נולדנו למשפחות "לא משהו".
השאלה היא אם זו אחותך, למה את רוצה קשר יותר הדוק איתה?
אם זו הרמה שלה, להזמין אותך ולא להודיע על הביטול - למה שתרצי ללכת אליה פעם אחרת? למה שתרצי להיות איתה בקשר מעבר לקצת טלפונים?
גם אחותי לא משהו מבחינת הרמה המוסרית שלה. על כל תכונה חיובית שלה, אני מוצאת 10 שאני לא רוצה להתקרב אליהן. אז אנחנו לא חברות. אנו שומרות על קשר טלפוני, משכילות לדבר רק על הדברים שעליהם יש לנו הסכמה, ובאופן זה להיות באווירה חיובית.
לא רוצה קשר איתה, לא רוצה להיות חברה שלה, לא בדיוק אוהבת אותה.
ועכשיו גם היא שלחה לי (בלי שביקשתי) 3 סיפורים קצרים שהיא כתבה (לא 300 עמוד, ב"ה), שאין לי מושג איך להגיב עליהם. אם לומר את האמת, הם בכלל לא מוצאים חן בעיני, גרועים, ומגעילים אותי בגלל הסגנון גס הרוח שלה. כבר שבועיים מאז ולא הגבתי לה. מה אני אגיד לה, שהם הגעילו אותי?
זה הרגשה קשה, לבחור בין להעליב אותה ע"י חוסר תגובה, או להעליב אותה ע"י תגובה שלילית. לשקר ולהגיד שהם מצאו חן בעיני - אני לא מוכנה. ולהדגיש את המשפט הבודד שכן מצא חן בעיני ומעיד על טיפה כישרון - קשה לי נורא. מינוס שלי, חולשה שלי, אבל עובדה.
אז מה את אומרת, אולי אם תוותרי מרצונך על חברתם ו"הזמנותיהם" של אנשים ברמה כזו, הגם שהם המשפחה שלך, זה קצת יעלה את הערך העצמי שלך, לא תרגישי מסטיק דרוך, ותוכלי לחפש לך חברים שווים יותר?