הפעם אחותי

אלישבע24

New member
תושי יקרה,

כל הכבוד לך שיצלחת להיתגבר
על חינוכה הפוגעני של אמך
ועל יחסה של אחותך,
מאחלת לך למצוא אנשים שיעריכו ויתנו לך חום.
לא הבנתי,על מה מנהלת הפורום כתבהשפירסמת את עסקך?

תושי18

New member
לא הצלחתי להתגבר על התנהגותן של אימי

ואחותי הקטנה, לכן אני פה ולכן אני רוצה
להקים קבוצת תמיכה לחברים - שקרובי משפחתם
התעללו בהם בילדותם.

אופירA

New member
מנהל
באמת מגעיל שהיא לא הודיעה על הביטול

זה מעיד שהיא מאוד נמוכה נפשית, רוחנית, אישיותית.
נכון שזה נורא כואב שזו אחותך. אבל איך אמרו לנו בשרשור אחר - נולדנו למשפחות "לא משהו".

השאלה היא אם זו אחותך, למה את רוצה קשר יותר הדוק איתה?
אם זו הרמה שלה, להזמין אותך ולא להודיע על הביטול - למה שתרצי ללכת אליה פעם אחרת? למה שתרצי להיות איתה בקשר מעבר לקצת טלפונים?

גם אחותי לא משהו מבחינת הרמה המוסרית שלה. על כל תכונה חיובית שלה, אני מוצאת 10 שאני לא רוצה להתקרב אליהן. אז אנחנו לא חברות. אנו שומרות על קשר טלפוני, משכילות לדבר רק על הדברים שעליהם יש לנו הסכמה, ובאופן זה להיות באווירה חיובית.
לא רוצה קשר איתה, לא רוצה להיות חברה שלה, לא בדיוק אוהבת אותה.

ועכשיו גם היא שלחה לי (בלי שביקשתי) 3 סיפורים קצרים שהיא כתבה (לא 300 עמוד, ב"ה), שאין לי מושג איך להגיב עליהם. אם לומר את האמת, הם בכלל לא מוצאים חן בעיני, גרועים, ומגעילים אותי בגלל הסגנון גס הרוח שלה. כבר שבועיים מאז ולא הגבתי לה. מה אני אגיד לה, שהם הגעילו אותי?
זה הרגשה קשה, לבחור בין להעליב אותה ע"י חוסר תגובה, או להעליב אותה ע"י תגובה שלילית. לשקר ולהגיד שהם מצאו חן בעיני - אני לא מוכנה. ולהדגיש את המשפט הבודד שכן מצא חן בעיני ומעיד על טיפה כישרון - קשה לי נורא. מינוס שלי, חולשה שלי, אבל עובדה.

אז מה את אומרת, אולי אם תוותרי מרצונך על חברתם ו"הזמנותיהם" של אנשים ברמה כזו, הגם שהם המשפחה שלך, זה קצת יעלה את הערך העצמי שלך, לא תרגישי מסטיק דרוך, ותוכלי לחפש לך חברים שווים יותר?

אופירה לדעתי

תגידי לאחותך כך: תודה ששלחת לי את הסיפורים אני פשוט פחות מתחברת לסגנון הזה(כי הוא מיני מידי, שפה סלנגית מידי בעוד את מעדיפה שפה גבוהה או כל דבר אחר), ולכן קשה לי לשפוט אותו. את גם לא חייבת לציין את הסיבה ולהסתפק באמירה שזה סגנון שפחות מדבר אלייך וזהו

בדיוק כמו עם בגדים

אופירA

New member
מנהל
אתן צודקות. וזה עדיין קשה לי

גם כשאני יודעת מה המטרה ומה הנכון לעשות, זה קשה.
ואני לא מתעלמת מהקושי, גם כשאני מייעצת לאחרים מה המטרה ומה צריך לעשות. פשוט לפעמים בן אדם לא יודע מה המטרה מרוב הקושי. אז קודם צריך לדעת.
אבל אח"כ גם צריך לטפל בקושי.

והקושי שלי הוא שגם אני, כמו מישהי1632, רוצה שאחותי היחידה תהיה דמות יותר חיובית עבורי, ולא עלובה כל כך. אבל אני נזכרת שהיא תמיד היתה עלובה מאוד, גם היא הבת של ההורים שלי, לא פחות ממני.
רק שהיא ספגה אליה את הערכים שלהם, ואת ה"פוזה" של ה"נורמטיבית". וכשהיא כמעט איבדה את הקשר עם שני בניה, אני זו שהטחתי בפניה את האמת של האחריות שלה להתנהגות שלה ולקשר ביניהם, ולמזלה היא לא שחצנית אז היא הבינה היטב את המסר הלא נעים, תפסה את עצמה ולקחה אחריות ברגע האחרון.
(כך שאגב, אני לא מטומטמת ואכזרית כל כך כשאני מעמידה בפני אנשים את מראת האמת. אני יודעת שזה מביא המון תועלת לאנשים מסוימים, שאני יודעת לזהות שהם צריכים את זה!)

אבל אני כועסת עליה, כמו על כל אדם במשפחה שלי שאני צריכה לטפל ברגשות שלו. ואני צריכה לעבד בתוך עצמי את ההכרה שבני המשפחה שלי לא אמורים להיות החברים שלי, שאיתם יש לי קליק טוב וחיבור.
וגם שלעזור לזולת להגיע למודעות זה לא בהכרח לטפל ברגשות שלו, אלא זו אינטרקציה בין אנשים, שאני יכולה ללמוד לשחרר אותה מכעס.

אלישבע24

New member
מישהי יקרה,

תחושת הדחייה קשה מאוד,
אין אפשרות שתסבירי לאחותך
מה את מרגישה?
אולי היא עושה זאת בלי להיות
מודעת לכך שהיא פוגעת בך?

לא נעים...

יכול להיות שאחותך רתה בהזמה עניין לא סגור שצריך להתקשר ולדבר שנית כדי "לסגור" אותו? היו לי הרבה אי-הבנות כאלה אם אנשים, כי עכשיו בעידן התקשורת המיידית,אנשים חושבים שאם לא יצרת קשר סמוך למועד המפגש (שנקבע אפילו שבוע אחד מראש) - זה כבר אומר שאת לא מתכוונת להגיע. או שהם חושבים שתביני לבד שאם הם לא יצרו קשר שנית - סימן שהם מבטלים. ומופתעים שאת התיייחסת ברצינות ליום ולשעה למרות שהם לא אישרו סופית.
אולי זה מה שקרה שם, שאת חשבת שזה סגור והיא לא?

בכל אופן, הפרשנות שאחותך ובעלה מזלזלים בך כיוון שאינך "מוצלחת" דייך, היא פרשנות שלך, ויכול להיות שאינה נכונה. עדיף שתקחי אותה (את הפרשנות הזאת) עם קורטוב ספקנות בריאה בפעם הבאה שההיא צצה, כי תזכרי שיש לך נטיה לפרש דברים באופן הזה והיא (הנטיה) עלולה לצבוע לך את תמונת המציאות.

מישהי1632

New member
תודה רבה על התגובות,

שלחתי לאחותי ווטספ בנושא אחר, ועל הדרך היא התנצלה. לומר ששכחתי? לא ממש, אבל חבל על האנרגיה שלי.
אני לא תכננתי לשאול על שבת, זו הבת ששאלה. יש אנשים שיש להם תוכניות בסופ"ש והם צריכים לדעת. ומדכא אותי שהילדים שלי נפגעים.
אלומה ומילקי - זה לא נכון שאם אמא שלכן לא סבלה אתכן אתן לא ראויות! עצוב לי ומקומם לקרוא את זה.
באופן פרדוכסלי, מי שרוצה לאמץ ילד, עובר מבחני התאמה לאורך ולרוחב, אבל כול אחד יכול ללדת ילדים, וישנם כאלה שלא מתאימים לתפקיד כלל וכלל...

למעלה