הפעילו את היצירתיות

tiptipiti

New member
הפעילו את היצירתיות

שלום לכולם אני מלמדת כלכלה בבית ספר יסודי, ורציתי לשלב פעילות לפורים שתתקשר לכלכלה אם למישהו יש רעיון אשמח שישתף תודה

רעיון שקפץ לי...

להעביר משחק פשוט במסחר. לתת לכל ילד אוזן המן ושש סוכריות, ולומר להם שהם רשאים להחליף את אשר ברשותם עם כל אחד מהנוכחים בכיתה בפרק זמן קצוב (שאת תחליטי) רק תודיעי להם כמה זמן נשאר למשחק בכדי לגרום ל"לחוצים" להעלות מחיר עבור הסחורה שהם רוצים לקנות. מי שאוהב אוזני המן ירצה להחליף את הסוכריות בתמורה לעוד אוזני המן, ומי שאוהב סוכריות יחליף את האוזן המן בעוד סוכריות. חשוב להזכיר להם שבסוף המשחק יהיה בידם רק אחד משני המוצרים, וכמה שיותר זה יותר טוב. לבסוף, אפשר להראות להם כמה כל אחד שילם על המוצרים שיש לו, כלומר אם לתלמיד מסויים יש בסוף המשחק 3 אוזני המן אז הוא שילם 3 סוכריות לאוזן המן,ותלמיד אחר יתכן ושילם 5 סוכריות לאוזן המן אחת. סביר להניח שהמחיר בכיתה יהיה אחיד בגלל האינטרקציה השיתופית של ילדים, בכל מקרה, בסוף יקבע מחיר וזה השיעור שלהם! (ושלך..) זה יכול להתאים לך?

tiptipiti

New member
../images/Emo194.gif../images/Emo26.gif

א. תודה זה באמת נשמע מדליק ביותר, ונלקח לתשומת ליבי אבל...זה המון המון ילדים ולא אוכל להשיג כמות מספיקה של סופגניות/סוכריות
אם יהיו עוד רעיונות אני אשמח.

למעלה