הפסקה .. :(

הפסקה .. :(

כשזוג של 3 שנים מחליט על הפסקה קצרה.. כדי להחזיר את מה שהיה פעם, כדי להתגעגע ואולי קצת להשתחרר... לא צריך להרגיש מן שחרור שזה הדבר הנכון?
אז למה אני מרגישה מן אבן ענקית שיושבת לי באמצע הגוף?

כי תמיד...

יש את החשש שקיים שלא תחזרו אחרי ההפסקה הקצרה הזו...
כי ברגע שמישהו מוכן לקחת הפסקה לדמיין את החיים שלו בלי האחר זאת אומרת שהוא מוכן לוותר עליו למרות כל האהבה שקיימת...

השאלה הנשאלת היא - האם החזרתם על כמה זמן גם שאת יודעת שזו הפסקה קצרה ?

תשובה..

דיברנו על זה.. אמרנו נפגש עוד כמה ימים כדי לקבוע דברים סופית.
אמרנו בערך חודש חודשיים, כמה שנצטרך, אבל נדבר מידי פעם ואולי פה ושם נפגש..
החלטנו לנסות לא כדי ללכת לנסות דברים חדשים אלא כדי להתגעגע אחד לשני, לזכור מה כלכך אהבנו בהתחלה ולמה אנחנו לא יכולים בלי זה...
אבל עדיין בתוך תוכי.. יש לי מן הרגשה כזאת כאילו לא נחזור אחכ.. אני לא יודעת למה, אני לא מרגישה שיחרור כמו שחשבתי אני ארגיש אם נדבר על דבר כזה, אני מרגישה שאני מאבדת אותו...

אני לא חושבת שאתם יכולים לשחזר....

אתם יכולים ליצור מחדש... כמות הרגשות שמתפתחת תוך כדי זוגיות מונעת את האופציה לשחזר את מה שהיה ... שלא הכרתם בהתחלה...
מצד שני, מה שנוצר תוך כדי זוגיות הוא הרבה יותר טוב , לדעתי לפחות, מאשר תחילת קשר, כי אתה מכיר אחד את השני יודע מה הוא חושב...

אני חושבת שאם את לא מרגישה , ודי ברור שאת לא מרגישה, שזה הדבר הנכון ה"הפסקה הזו" תדברי על זה איתו... תשקלו האם באמת אתם רוצים את זה ... מה המשמעות של זה ?
יש פרק בחברים ששם רייצל ומוניקה לוקחים הפסקה בגלל שהיא מרגישה שהוא חונק אותה.... התוצאה נמשכת רוב הסדרה... בסוף, אגב, הם ביחד... אבל לוקח לזה כמה שנים טובות מההפסקה עד שהם חוזרים להיות ביחד ולא מעט בני זוג תוך כדי...

תשקלי שוב מה זה אומר ... אנחנו בני אדם קשה לשים את עצמנו בצד ו"לשכוח" מהרגשות. אם מישהו כיום יתחיל איתך מה תגידי לו ? אני בזוגיות שכרגע אני לא מדברת עם החבר כי אנחנו צריכים להתגעגע אחד לשני ?

....

כן את צודקת.. מצד אחד אני חושבת שאולי זה כן יכול לעזור שזה יכול לגרום לנו להבין כמה אנחנו באמת רוצים אחד את השני..
אבל מצד שני אני מפחדת שהוא יבין שטוב לו אולי ככה בלעדיי.. הוא בצבא אז סיכמנו על זה לפני יומיים ואתמול הוא נשמע דיי טוב כשדיברנו, יותר מברכ, אני חושבת אולי הוא כן מרגיש הקלה ..
אוף אני לא יודעת

יכול להיות

שהוא יבין שעדיף לו יותר לבד... יכול להיות שאת תחליטי שעדיף לך לבד...
בכל מקרה אם אחד מכם יחליט שעדיף לו להיות לבד אז טוב שזה יגמר... להיות עם בן זוג שמרגיש שעדיף לו לבד זו התעללות בעצמך... כי את כל הזמן צריכה לנסות להוכיח למה טוב לו איתך, כשהוא חושב שיותר טוב לו לבד...

אבל, ייתכן גם שיתקיים אצלכם משפט אחר - אם אתה אוהב מישהו תשחרר אותו, אם הוא חוזר אליך הוא אוהב אותך בחזרה...
ואז האהבה תפרח... מאוד...

אל תשכחי שבצבא עם כל הלחץ לא ממש מספיקים באמת להתעסק בחיים האזרחיים...

שלום לך

אני חושבת שכשלוקחים הפסקה מקשר בכדי לבחון את הממשך.צריך ניתוק טוטאלי לא אסמס.לא דיבור בפון.כי אז לא ממש מרגישים תמציאות של ההפסקה ואז קשה יותר לקבל החלטה,יש תחושה באסמס ובדיבור בפון שזה לא הפסקה ואז קשה לדעת איך זה יהיה.

זה טבעי

את אוהבת אותו ולכן רוצה להיות אתו בקשר. לא צריך להכריז על הפסקה מוחלטת ומלאכותית, אלא צריך לתת יותר חופש זה לזה ופחות ליצור קשר.

מצטערת לבאס...

אישית אני לא מאמינה בהפסקות.
הגיוני מאד שבקשר ארוך, תהיה מן ירידה ברמת הריגוש , הלהבה והתשוקה.
אבל מה שעושים במקרה כזה, הוא לנסות לחשוב יחד, איך מחזירים אותה, בין אם זה סתם משהו נחמד שעושים יחד כתהליך של יציאה מהשגרה ,
בין אם זה איזה צימר, טיול, משהו מקורי אחר - צניחה חופשית משותפת, כל רעיון יכול להיות נהדר.
אני לא מאמינה שבשביל להתגעגע לאדם, צריך להחליט על פרידה ממנו, גם לא זמנית.

אני מניחה שיש כאלה שזה באמת עזר להם להבין עד כמה האדם השני חשוב להם, מקווה שזה יהיה אצלך המקרה גם.
כי בעיקרון בעיני זה סבל נוראי, והמצב היחיד בו היית מרגישה שחרור, זה אם באמת האדם השני מעיק עלייך ואת לא אוהבת אותו, כך שלגיטימי ונורמלי לחלוטין שאת מרגישה רע עם זה.

הפסקה צריכה להיות מתוזמנת.
בכל מקרה אחר, היא פשוט תירוץ של צד אחד לצאת עם אחרים כשהוא בעצם עדיין בזוגיות , האם החלטתם על זמן מסויים? ( קצרה, שבוע ? )

תשובה

כן באיזשהו מקום אני לגמרי מסכימה... ולא נתנו זמן מדוייק אמרנו משו כמו חודש, והמטרה היא לא ללכת להכיר אנשים אלא פשוט להתגעגע ולהזכר במה ככ התאהבנו וכמה קשה לנו בלי אחד השני

ואם הוא יכיר מחר מישהי אחרת , האם יש לו את החופש לצאת איתה כדי לבחון אם הוא אוהב ומתגעגע?
או שאתם בעצם בהפסקה של אחד מהשני, אבל גם לא מכירים אחרים?

אני גם מסכימה איתך

לא מאמינה בהפסקות..
אלו היו חיים יפים מאוד אם היינו יכולים לקחת הפסקה מכל דבר! אבל זה לא החיים, וכמו שנשארים יחד בכייף, אז צריכים לדעת ללמוד להיות ביחד גם כאשר המצב לא משהו, לא מרגש ולא WOW. מכאן לומדים להיות ביחד.

Megie

New member
היי...

אני לא מאמינה בהפסקות, יכול להיות אפקט דומה אם פשוט מתרחקים לתקופה קצרה ומתנתקים טיפה אבל נשארים מחוייבים כזוג רגיל.
החזרה אח"כ יכולה לגרום להרבה מתח, הפחד שהצד השני התנסה ויצא עם אחרים רק יכול לפגוע בעיני.
ההרגשה שלך הגיונית ונובעת מאי ודאות, את לא יודעת מה איתו ואיך הוא ועם מי ומפה ההרגשה...
ההרגל של הביחד ל'לחוד' הפתאומי בהחלט עושה את שלו.
בעיני ייתכן וההחלטה הזאת לא אידיאלית ובמקום לפתור דברים באמצעות התרחקות אחד מהשני, אתם צריכים לפתור אותם בהתקרבות שתחייה את הקשר יותר-ולא תהרוג אותו סופית.

עונה לכולם.

קודם כל אתם ממש עוזרים לי !
אני כבר קצת יותר שקטה עם ההחלטות שלאט לאט עולות לי בראש.
אני אסביר.. בעקרון אמרנו נפגש בראשון ושם נחליט בדיוק מה עושים.
עלה לנו רעיון של הפסקה של בערך חודש של מידי פעם להתעדכן אחד בשני, המטרה היא לא ללכת להתנסות אלא קצת לשחרר במטרה להבין כמה אנחנו חסרים אחד לשני וכמה אנחנו מתגעגעים.
עכשיו.. אנחנו מודעים תמיד לאפשרות שיכול לקרות שנבין שטוב לנו לחוד ומי יודע אולי נכיר אחרים....וזה באמת כמו שרבים אמרו פה לא כלכך פשוט הפסקה, כי מצד אחד אנחנו לא יחד מצד שני גם לא לחוד, וכל אחד מתחיל לחשוב מה השני עושה, ולצפות לגעגועים וזה באמת יכול להביא לעוד קשיים שבכלל לא היו!!!
אבל אני אמרתי שמההתחלה אני לא שלמה בכלל בקשר להפסקה! אבל, אני חושבת שאיזשהו תהליך של שחרור יכול לעשות טוב.
לכן, אני בראשון רוצה להציע לו משהו - תנו את דעתכם:
שנתחיל מן תהליך של תקופה חודש, חודש וחצי... שנתחיל באמת במן התנתקות כזאת, של שחרור אחד מהשני.. הוא בצבא חוזר פעם בשבוע\שבועיים... לכן תחילה לא נדבר כל יום בטלפון לא נספר הכל, ככה קצת שבאמת תהיה בסוף השבוע הרגשה שיש על מה לספר ומה לשתף.
ואולי בהתחלה לא נפגש כל הסופש אלא נתחיל בסתפ לצאת לסרט (כמו בדייטים ראשונים).
וככה לאט לאט נתחיל לעשות דברים חדשים, אני מקווה שזה יעזור ונתחיל שוב להתגעגע לדברים האלו ונדע לנצל אותם, בלי לחץ ודאגות של - הוא יוצא עכשיו עם מישהי? הוא נהנה בלעדיי?
פשוט זמן לכל אחד לחשוב!

אני מאוד מקווה שהוא יסכים כי הוא הציע את ההפסקה למרות שהוא הבהיר לי שזה רק במטרה של לתת לי את הכי טוב, כדי להחזיר אותי אליו בלי שאני אסבול אלא כדי ששנינו נרגע ונחזור...אבל אולי באמת מה שאני מציעה זה לא כלכך רחוק מהפסקה, פשוט זה בלי את המחוייבות הזוגית .. פשוט להוריד ציפיות לתקופה!

Megie

New member
תראי,

אני מאמינה הוא יסכים לזה, בסה"כ הפתרון ריך להתקבל על שניכם ואם אתם אוהבים אז אז צריך "התחייבות" כדי לא להיות עם9 אחרים, אם הבנתי נכון את רוצה שההפסקה תמשיך להיות תחת התחייבות אבל כן יהיה השקט זה מזו, לא צריכה להיות סיבהשהוא יסרב אלא אם המטרה מבחינתו בהפסקה היא כן להיות עם אחרים כדי לבדוק ולוודא שהוא לא רוצה אף אחת וכנ"ל לגבייך.. תדברי איתו ותחזרי עם תשובה

מקווה שזה באמת יעזור לפתור דברים ולא יסבך אותם עוד יותר..

למעלה