הפסיכומטרי ואני ...

a7919

New member
הפסיכומטרי ואני ...

אולי תעשו טובה ותתנו קצת ייעוץ! אז ככה, אני תלמיד י``א ולקראת חודש אפריל החלטתי לעשות פסיכומטרי... לא נרשמתי לשום קורס, אבל קניתי את הספר של קידום. התכוננתי בערך בעזרת 10 מבחני מתכונת(ממקורות שונים), ופה ושם הצצתי בספר, אך כמעט שלא תרגלתי ממנו (הוא לא משהו), והסתכלתי על המילון ברפרוף פעמיים(בלי לשנן). ניגשתי לבחינה וקיבלתי 733. נכון, רבים רואים בציון כזה ציון מעולה, אבל הבעייה שלי היא שאני רוצה להתקבל לפרוייקט המצוויינים בת``א (חלום חיי), וציון פסיכומטרי כזה אפילו לא מאפשר לי להירשם לשם...(וזאת למרות שציוני הבגרויות שלי מעולים. הבעייה שלי היא, שעכשיו רבים מהשכבה שלי נרשמו לחבת פסיכומטרי, וכולם מתחילים להתכונן לבחינה. ההיגיון שלי אומר לי שאין לי שום סיבה להירשם למכון הדפוק הזה, מכיוון שאם השגתי 733 בלי לקרוא מילונים ולשנן אותם, כנראה שעשיתי במבחן בסביבות ה - 8 טעויות, ושום קורס לא יכול לעזור לי לתקן את הטעויות בפעם הבאה. עוד דבר, הוא שבזמן הבחינה שעשיתי היה לי המון (!) זמן אקסטרא, סיימתי כל פרק ב 2 שלישים מהזמן המוקצב, ולמרות שלא הייתי בטוח בכמה תשובות, לא ידעתי איך לנצל את הזמן שנשאר לי. בקיצור, אם אתם הייתם במקומי עם ציון 733 אבל שואפים להרבה יותר, מה הייתם עושים, ניגשים לקורס, או מתחילים לשנן מילונים. מה יכול להיות הדבר שיוסיף לי נקודות כדי להעלות את הציון? ובאותו הקשר, האם יש סיכוי קטן שהשמועה בנוגע לכך שהציונים במועד אוקטובר יותר נמוכים (אפילו בקצת) מהציונים במועד אפריל לדוגמה, בגלל אופי הנבחנים השונה? ולסיום, אולי מישהו שמתמצא בנושא יכול לתת לי תשובה חד-משמעית - באונ` ת``א ובטכניון תמיד מתייחסים לציון גבוה מבין שני ציוני פסיכומטורי, או לשני מביניהים? תודה רבה על העזרה , מ`

naor77

New member
קצת ייעוץ...

- קודם כל ברכות על ההישג המצויין- 733 עם ההתכוננות המועטה שתיארת היא הוא הישג יפה מאוד. - מועדי אוקטובר אינם נמוכים (אפילו במקצת), מהציונים ממועד אפריל, הציון יחסי וכו וכו ואין זה משנה מתי אתה ניגש.. - בכל מוסד בארץ מסתכלים על הציון הגבוה מבין השניים (אני יכול לחתום לך שזה כך בתל אביב ובטכניון), כך שהסר מליבך כל ספק- גש לבחינה ! - בקשר לשאלתך (וכאן עליי לציין שהנני בסך הכל תלמיד בסוף י``ב)- אל תיקח את הקורס הארור ! אם קיבלת 733 (דרך גב חבל שלא הוספת פירוט של הציון), אין לך ממש שום צורך בקורס, וכל מה שאתה צריך לעשות זה לשפר את אוצר המילים (אנלוגיות ארורות), בעזרת מילון, ולשפר בעיות נקודתיות במתמטיקה (עד היום יש לי בעיות מסויימות עם תרגילי הספק- כי לא למדתי זאת בצורה יסודית). אני מניח שאתה יודע מה הבעיות העיקריות שלך (מתמטיקה), ושם אין זו בעיה לשפר בצורה נקודתית- בעזרת ספר הקורס (שכפי שהבנתי, נמצא ברשותך). לדעתי, קורס לא יוסיף דבר, יבזבז לך זמן רב (על חשבון הבגרויות ! ), ואפילו רק יזיק (אתה תתפתה, למשל, להשתמש בשיטות המגוכחות שהם מלמדים לפתרון בעיות היגיון..). נצל את זמנך, ללא קורס, פתור הרבה סימולציות נוספות, ותשפר את ציונך בלי הרבה בעיות. בהצלחה ~! נ``ב: אתה יכול להסביר לי מה בדיוק לומדים בתכנית הזאת למצטיינים ? כיוון, שאף אחד לא יודע בדיוק מה לומדים שם, ולכן קצת תמוה בעיניי שזה `` חלום שלך `` (?!) ... one1

a7919

New member
תגובה

קודם כל תודה על התגובה הרצינית! פירוט הציון: מילולי - 140 אנגלית - 143 כמותי - 141 1) הבעיות העיקריות שלי היו בקומבינטוריקה במתמטיקה, ובאוצר מילים בעברית. 2) גם אני חושב שהשיטות שהם מלמדים ממש ממש דפוקות, ושימוש בהם גורם לביזבוז מיותר של זמן! 3) בתכנית למצטיינים אפשר ללמוד ישירות לתואר שני (יש איזה כיף!!!), או ללמוד לתואר ראשון מקוצר, ואז לתואר ד``ר (איזה פחד!).

psymaster

New member
היי

שלום, ברצוני להוסיף כי אם בעיותיך מתרכזות בעיקר בתחומים המדוברים באמת אין סיבה מיוחדת לקחת קורס אלא להתמקד בתחומים אלו (אפילו מכמה ספרים). בנושא אוצר מילים - ידועה הבעייה להשלים בזמן קצר את פער אוצר המילים ולכן כדי להגיע לשיפור יש הממליצים על שינון מילונים במשך 4-5 חודשים! (אני אישית חסיד שיטת קריאת ספרים במשך השנים) אך אם באמת קיימת בעייה בתחום זה אולי כדאי לשנס מתניים ולשנן (למרות שהסיכויים להופעת הרבה מילים הם לא בשמיים) בכל אופן באמת כל הכבוד על הציון - תוך מעט השקעה, והערה קטנה - השיטות שהמכונים מלמדים לא מיועדות לכל האנשים - בד``כ אנשים בעלי ``גישה פסיכומטרית`` מפתחים במהלך השנים שיטות משלהם - אין זה אומר שצריך לזלזל בשיטות שטובות להמון אנשים אחרים.

בןלי

New member
תגובה

קודם כל מזל טוב על הציון דבר שני השמועה ממש לא נכונה מכיוון שהציון הוא יחסי לכל הנבחנים מכל השנים ולא רק לאלה שנבחנים איתך. אני לקחתי את הקורס בשחר וקיבלתי 718. האמת היא שהקורס לא עד כדי כך עזר. מה שכן עזר הוא שעשיתי בבית בערך 10 מבחנים. לדעתי זה הדבר הכי חשוב בהכנה לפסיכומטרי. חבל שקיבלת "רק" 141 במתמטיקה. לפי מה שהתרשמתי ממך אתה בקלות יכול לקבל 144-145 וזה מה שישפר את הציון שלך בצורה המשמעותית ביותר. האמת היא שדיי חרשתי את המילונים וזה לא מי יודע מה עזר לי בבחינה עצמה ולא היתי ממליץ לך לעשות את אותו הדבר. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה.

harisson

New member
לך תצטיין! (ולא עם קידום!)

היי! נראה לי שדי ענו על השאלות שלך. לא כדאי לך לעשות את הקורס, כי אתה אדם עם חשיבה פסיכומטרית. כל הטריקים המפגרים שלהם הם בעצם פיתוח קלוקל של חשיבה פסיכומטרית (הגיון צרוף בעצם). חוץ מזה, אל תרגיש שלא בנוח עם זה שבא לך לעשות שוב אפילו שיש לך ציון מעולה, אתה בדרגים הגבוהים ושם יש מלחמת קיום אחרות (רק אל תזכיר את זה ליד חברים שקיבלו ציון יותר נמוך, נראה שזה לא כ"כ נעים להם לשמוע על הצרות של ה"עשירים" בציונים... חברה שלי כמעט הרגה אותי כשבטעות אמרתי לה שהיה לי מגן 100 ב-5 יחידות מתמטיקה ומהתרגשות פישלתי בדברים קטנים ובסוף יצא לי ציון סופי 93 ולכן אני רוצה לעשות שוב כי בטכניון מתמ´ זה עשר יחידות ואני רוצה ללכת לתוכנית למצטיינים... לא שחברה שלי לא חכמה :) היא כן! זה רק מעצבן ללמוד לבגרות ולשמוע מישהו מספר לך את זה ) תקרא הרבה ספרים באנגלית. מניסיון אני יודע שלמרות שאני קורא המון ספרים באנגלית ומבין הכל קיבלתי 144 באנגלית ולא 150. זה נובע מכך שהחלק הראשון דורש לא רק הבנה של המשפט (לדעת איזה מילה בעברית צריך להכניס) אלא צריך לדעת בדיוק איזה מילה זו באנגלית. ויש הבדל. בכל פרק הייתה שאלה שלא ידדעתי את המילים למרות שם המשפט היה מופיע בספר הייתי מבין מה המשפט אומר בדיוק וממשיך הלאה ולא בודק במילון. לכן אם אתה רוצה 150 באנגלית אז כדאי לך לסמן את המילים בספר שתקרא ואח"כ לבדוק את המשמעות שלהם במילון. (אני לא עשיתי את זה מעולם כי זה הורס את הקריאה, וקראתי בשביל הכיף...). בחלקים השני והשלישי מספיק להבין את המשמעות של המילים כדי לא לטעות בכלום. בהצלחה

למעלה