הפסח הזה

taro

New member
הבדל משמעותי

יהודים הם לא גזע, לפחות לא לפי התפיסה הדתית. גם הארי הנאצי יכול להיות יהודי, וגם ילדיו של החרדים יכולים לצאת מהיהדות.

1337hAx0r

New member
אז הם קוראים לעצמם עם ולא גזע

אותה המשמעות,מילים יפות.

taro

New member
ממש לא

היהדות לא מאמינה בדם, להבדיל מהשיטה הגזענית. לפי תורת הגזע, כל אדם נולד כשיכולתיו וכשרונותיו טבועות בו מראש, ללא יכולת לשנות עצמו. לפיכך, אם עם מסויים לפי התורה הגזענית חולה במחלה מסויימת - למשל, העם היהודי לפי אדולף היטלר או העמים האירופאים לפי פינסקר - הדבר לעולם לא יתשנה, ולכן, במקום מסויים, גם מתיר את דמו (שכן, אם גזע שלם חולה במחלה שלא ניתנת למרפא [כי היא טבועה בדם] והיא עוברת בתורשה [כנ"ל] והיא מהווה סכנה, ויש לך זכות להגן על עצמך...) התפיסה היהודית, לעומת זאת, לא מאמינה בכך.

israelberger

New member
האם עיני משטות בי!?

אולי אני לא רואה טוב אבל יכול להיות שבטעות כתבת הודעה שלמה בלי להשתמש בביטוי הנלוז "חראדים"?

Weird Eyal 21

New member
עכשיו תורי

קראתי כאן נראה לי הודעה של ברגר שהחמץ פוגע בדתיים/חרדים פיזית ונפשית פיזית??? אייך בדיוק פיזית?? הפיתה נותנת לכם נגיחה בראש??? ועוד משהו אתם ישר משווים את זה לסמים מה העניין?.....ככה אתם רואים את זה?.... אז אם אני יהודי בהולנד אז אני יכול לאכול חמץ חופשי כי שם מריחואנה זה חוקי.... לא?? לדעתי כמו שאמר 1337hAx0r איסור החמץ זאת פשוט כפייה רק מה שנקרא בדלת אחורית.... בלי שישימו לב יותר מדיי.... תזמינו פקחיי חמץ לחיפה דחוף כי בפסח אני מסתובב בחוץ עם לאפה ענקית וחמישים פיתות בתיק ואני מת שאיזה דתי/חרדי יעיר לי על זה....

answers

New member
תזמינו פקח

כי אני מסתובב עם ג´וינט בגודל 50 מטר, ו 3 קילו חשיש תורכיח משובח ואני מת שאיזה חילוני פרימיטיב יעיר לי על זה....

israelberger

New member
אני לא כתבתי את זה

בשום פנים ואופן לא כתבתי כזה דבר. אולי תצרף קישור?

ד ו ר י ס

New member
תודה על האישור

"ובקשר לגטאות, נראה לי שאתה לא הראשון שחשב לסגור שם את היהודים." יצא המרצע מן השק!!! סוף סוף!! אז אני לא יהודיה? בגלל שחמץ בפסח לא מפריע לי אלא עושה אותי רעבה, בגלל שאין מצב שאני אעשה לבן שלי ברית מילה, בגלל שאני נוסעת בשבת - אני לא יהודיה? יופי, תודה. חיכיתי שמישהו סוף סוף יתן לי את האישור להתחתן איך שבא לי ולא איך שבא לכם. בנוסף, אם יורשה לי להציע פרשנות משלי לעניין ה"גטאות": מאחר ואנחנו כ"כ פוגעים בכם ומפריעים לכם, למה שלא תסתגרו לכם באמת בערים משלכם, עליהן יגן צבא של בחורי ישיבות, בהן הכבישים ימומנו ממיסים של דתיים, בהן קצבאות ילדים מטורפות ימומנו ממיסים של דתיים וכן הלאה? מה כל כך רע ברעיון הזה? מה הבעיה? ואל תגיד לי "העם היהודי". אתה בעצמך הוצאת אותי לפחות מהכלל הזה. יכול להיות שיותר נוח לדתיים להיות חלק אינטגרלי מהמדינה הזאת, ובה בעת לכופף אותנו כדי שחס וחלילה לא נפגע ברגשותיכם? כי אם כן, אז צר לי, אבל לא מתאים לי.

begone

New member
אין כאן שום פסטיבל

אנחנו חיים את חיינו כרגיל, בלי שום שינוי - מי שייסד את פסטיבל הפיתה הוא הציבור החרדי, במנהגיו חסרי הבינה. אגב - "כל אחד והאמונות שלו". החילונות איננה אמונה, אלא היעדר אמונה. בדיוק כשם שאינני מאמין שיציאת מצרים באמת אירעה, כל עוד אין לי ראיות חותכות לעניין הזה. מכת בכורות? גיב מי א ברייק.

CHOFA

New member
העניין הוא שאם החילונות היא

בס"ד חוסר אמונה בדת, אז היא אמונה בדיוק כמוה-אתה מאמין שיציאת מצריים לא ארעה,אתה מאמין שהקב"ה אינו קיים וכו´. הרעיון שדווקא בתקופת פסח פתאום נזכרים לקנות פיתות היא בדיוק ההוכחה-לו הייתם מתעלמים מהאסור בלי לעשות מזה כזה עניין גדול(וואו,איזה גבר אני-אכלתי חמץ בפסח....) אז זה היה (אולי) העדר אמונה.כרגע זה ממש פיתוח מסורת של דווקא.

זה ממש לא נכון

כי ה"אמונה" הזאת כפי שאת קוראת לה מבוססת על ממצאים שלפי דעת חילונים רבים0ולפי המדע) מפריכה את הטענות שלך

CHOFA

New member
איך בדיוק יכולים להתקיים ממצאים

בס"ד שסותרים את יציאת מצריים??מה אמור היה להשאר מהיציאה? ואגב -ליציאת מצריים ולעשרת המכות יש דווקא סמוכין ארכיאולוגים,מכל מיני תעודות של עמים אחרים(למרות שאם אתה לא מאמין לדת שלך למה שתאמין לאלו של עמים אחרים?),אבל זה לא משנה-ארכיאולוגיה היא מדע מדויק בערך כמו "מדעי המדינה"(ואני לא מדברת על תארוך בפחמן וכאלו,אלא על מציאת לוח חרס שבו כתוב-"אני XYZ עשיתי ככה וככה" וכו´).

אם יש תוכיחי

אבל לא תוכלי כי אין. ואל תבקשי ממני הוכחות כי אני לא יכול להוכיח חוסר של דבר מסוים אני פשוט מסתמך על דברי ארכיאולוגים וחוסר ממצאים ,אם מצאו איזה כד שלדעתך מוכיח את זה אני אשמח לאיזו קישורית נחמדה

CHOFA

New member
עכשיו-זה הולך להשמע

בס"ד כמו התחמקות אבל אני יודעת שמצאו טקסט שמספר על נהרות שהפכו לדם ,על מכת ברד ועל יציאת מצריים ,אבל קישור? אני אשתדל למצוא קישור לזה. ונניח שאני אמצא ת´קישור ואביא לך אותו-תפסיק לאכול חמץ בפסח?

ד ו ר י ס

New member
נניח שתמצאי אותו

אז אני אסביר לך שמה שאת קוראת לו "נהרות שהפכו לדם", כל ילד בן 5 יכול להסביר לך כסחף טבעי של אדמה שגוונה הוא אדום, וגורם למים לקבל גוון אדום. בצפון הארץ, למשל, זה קורה בכל שנה בתחילת האביב כשהשלגים בחרמון נמסים, ועדיין, לא זכור לי שמישהו אמר שה"נהרות הפכו לדם". זה בדיוק ההבדל בינינו. אפילו את תאלצי לקבל את העובדה שנחל שזורם במלוא העוצמה יסחוף איתו אדמה, שאם תהיה בגוון אדום, תגרום למים לקבל את הגוון האדום. עכשיו נראה אותך גורמת לי לקבל את האפשרות שמים הפכו לדם....

CHOFA

New member
כן,ובזמן קריעת ים סוף היה שפל

בס"ד והוא נמשך כ"כ הרבה זמן שיותר מ600000 אנשים הצליחו לעבור בו ת´ים ואז בדיוק כשמצריים נכנסו התחילה הגאות.... אלוהים משתמש בטבע למטרות שלו,לכן גם אם לדעתך מכת דם היא סחף של אדמה אדומה בכמויות,מה ההסתברות שזה יקרה בדיוק ביום ושעה שמשה יבוא לפני פרעה ויאמר לו שזה יקרה??

ד ו ר י ס

New member
אין לי בעיה עם רעיון השפל

אני פשוט לא מקבלת את האגדה על כל אנשים שעברו בים בזמן ההוא. כנ"ל לגבי ה"דם" - אני פשוט לא מקבל את האגדה על משה. בסופו של דבר, לכל תופעת טבע אפשר להדביק איזה אגדה שלא קשורה לכלום. הודעתי היתה בסה"כ תגובה לטענה כאילו סחף אדמה (סליחה, סליחה, מקווה שלא פגעתי ברגשות של אפף אחד - "דם") הוא הוכחה למשהו פרט לעובדה שהיה סחף אדמה. מה שאני רציתי לשמוע ממך זה הוכחה לקיומו של משה, לא לאפשרות של שפל. את העובדות המדעיות אני כבר יודעת, אני חיפשתי סיפור טוב ללפני השינה, ומאחר ואת היפיפייה הנדמת מיצית מזמן, חיפשתי לי משהו חדש. להזכירך - הוכחות לקיומם של משה ויציאת מצרים, לא הוכחות ל"מכות" לכאורה. רוצה לספר לי?

CHOFA

New member
למה להמציא את משה?

בס"ד אדם מגמגם,לא כריזמטי במיוחד,שלא רפא חולים,החיה מתים וכל אלו למה אם כבר לא להמציא דמות כמו ישו? מה יוצא למי שלא יהיה שהמציא את התורה מההמצאה שלה?

ד ו ר י ס

New member
בבקשה, תמשיכו לא לענות לשאלות

שלי!!! זה כל כך עוזר לי להבין כמה אין לכם מושג! ושוב: תוכיחי לי בבקשה את קיומו!!! מה יוצא למי שהמציא את התורה אני לא יודעת, אבל מה יוצא למי שמשמר אותה, זה כן: ים של כסף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ה"זכות" למרר לאנשים כמוני את החיים!!!!!!!!!!!!!! טונות של כסף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ה"זכות" לחיות במדינה הזאת שחברים שלי עושים בה צבא ומילואים!!!!!!!! המון כסף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ה"זכות" למנוע ממני את החופש שלי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כסף, כבר אמרתי?!?!?!?!?! נו, אפשר כבר הוכחות? אם לא אני עפה לישון, כי באמת שיש לי דברים יותר טובים לעשות בחיים מאשר לנהל וויכוח עם מישהו שלא מסוגל לענות לאף שאלה שלי.

CHOFA

New member
דוריס

בס"ד איזו סוג של הוכחה את רוצה? למה את מאמינה לדוג´ שחניבעל היה קיים ומלכות בית חשמונאיהתקיימו אבל משה לא?

למעלה