הפנטזיה הישנה שלי...

why not me

New member
הפנטזיה הישנה שלי...

לעבור בי"ס. הפנטזיה שלי לפחות מאז כיתה ח'. אני עכשיו בכיתה י"א, וכל יום נוסף שאני עובר בבי"ס מעיק על נשמתי יותר. פשוט רע לי שם. מה אתם אומרים? האם אפשר/שווה/כדאי לעבור בכלל בי"ס בכיתה י"א? והאם בשלב זה של השנה עדיין אפשר לעבור? ואם כן אז לאן? והאם זה לא יהיה קשה מדי להתאקלם במקום חדש בשלב זה? הכי חשוב לאן??

resputin

New member
לעבור תמיד אפשר.

שני ידידים שלי עברו מאינטרני לאקסטרני בי"ב, אז בי"א גם אפשר. בעקרון זה קצת פרובלמטי, כי לא כל התיכונים עושים את אותן הבגרויות באותן השנים, אבל יחסית נזכרת בזמן טוב -תחילת שנה, תקופת החגים, עדיין לא ממש מתחילים ללמד בכל הכח ואם אתה רוצה לעבור ויודע לאן עכשיו זה הזמן לעשות את הצעד, אח"כ זה פשוט יהיה מאוחר מדי והפער בין החומרים שמלמדים בשני בתי הספר יהיה גדול וקשה להשלים. בקשר ללהתאקלם, זה כבר תלוי באישיות שלך, אם אתה מתחבר לאנשים חדשים מהר וכו'. אם אתה סוג אדם שלומד בעקרון לבד, יש להורים שלך אופציה לממן ואתה תרצה- אני אישית הייתי מציע לעבור לאנקורי, אני יודע שזה מה שאני הייתי עושה בזמני אם הייתי רוצה לעבור בית ספר. אם לא תעבור לבית ספר אקסטרני, אני מניח שתצטרך לבחור אחד מבתי הספר בסביבה ההגיונית שלך..

לעבור בי"ס...

אפשר תמיד לעבור בי"ס. הנה כמה דברים שאתה צריך לחשוב עליהם לפני שאתה מחליט לעבור:
יש לך מספיק כסף? אחרי הכל אתה צריך לקנות ספרים חדשים...גם אם תמכור את הישנים, זה לא יכסה הכל...
טוב לך בבי"ס מבחינת הלימודים?
יש אנשים מביה"ס שלך שאתה בכל זאת שומר איתם על קשר? (קשרים בד"כ מתנתקים כשעוברים בית ספר...) אם שום דבר מכאן לא מפריע לך אז שווה לך לעבור בית ספר. ותחילת כיתה י"א זה באמת הזמן לעבור בית ספר. חלק מהאנשים בבית הספר החדש שלך יהיו חדשים גם אחד לשני, וזה יוצא טוב בשבילך. ו...בקשר להתאקלמות...לפי מה שהבנתי המצב שלך יכול רק להשתפר
. ו...למה שלא תתאקלם? ואני לא יכולה להמליץ על בית ספר כי אני לא יודעת איפה אתה גר...

AnnieBanannie

New member
אם ממש רע לך...

בבי"ס שאתה עכשיו אז תעבור ומהר! כי אחר כך באמת יהיה קשה להשלים חומר... באיזה בצפר אתה עכשיו? ואתה גם צריך לחשוב מבחינת מגמות וכל שאר השטויות האלה...

why not me

New member
אני אשתדל לענות על כל השאלות

אני מפ"ת, אבל בעיקרון אני יכול להגיע גם לבתי ספר בר"ג-ת"א והאיזור. בקשר למה שרע לי בבי"ס... אמממ... ניתן לראות פירוט בהודעות הקודמות שלי, אבל בגדול העניין הוא שכולם שם נורא פרמיטיבים והומופובים, וכשאני ה"הומו" של בי"ס זה הרבה יותר קשה. יש לי שלושה חברים קרובים בבי"ס, אבל אחד מהם רוצה לעבור איתי, והשניים האחרים הם חברים מאוד קרובים, אבל אני מאמין שאני אצליח לשמור איתם על קשר גם אם אני אעבור, מדובר בקשר מאוד חזק. מבחינה כספית- המצב הכספי בבית לא מי יודע מה, אבל אני מאמין שאם אני ממש ארצה אז נוכל לעמוד בזה.

AnnieBanannie

New member
דעתי...

אני לומדת בהנדסאים שברמת אביב גם בכיתה י"א ויש לי המון ידידים שנוסעים מפ"ת כל יום כך שמהבחינה הזו לא נדמה לי שיהיו בעיות... מבחינת חברתית..לאנשים לא ממש אכפת אם אתה הומו לסבית דו וכו' פשוט הנושא הזה אף פעם לא עולה... בעיקרון בהנדסאים ממש אחלה
(איזה יחצנות אני עושה לבצפר..חיחיחי)

why not me

New member
נשמע נחמד

אילו מגמות יש בבי"ס? והאם קיימת בכלל אפשרות להרשם אליו בשלב זה של השנה?

ברור מבחינה חברתית../images/Emo70.gif

הרי על מה הוא כותב לך ? הוא כותב לך שהוא סובל בבצפר כי יש שם הומופובים ! גם בבצפר אצלי צוחקים עלי .. יש בתי ספר שלא אכפת .. ככה שמעתי .. אבל גמני ההומו היחיד בבצפר - זאת אומרת , אם המניטין (פופלרי) הכי גבוה , הכי מוכר ועם השם ה . . . אני יושב בחדר אוכל ובעצם כל שכבה י' מדברים עלי ובשולחן ממולי צוחקים עלי ובכל מקום ... אני כ"כ מקובל - אבל לא תמיד זה טוב .. בטח לא כשצוחקים עליך כי יום אחד זה נכנס בך חזק שצוחקים בך וזה הרגשה לא טובה .. לא שעכשיו זו הרגשה מצוינת פשוט אלו מי' חמודים שהם צוחקים עלי הם מחייכים וכל זה .. הם לא יבואו ויתנו לי מכות או משהו - אבל גם זה חלילה יכול להגיע .. בכלל כל הזמן שאני עובר וצוחקים עלי שאני הומו זה הרגשה לא נעימה .. בלי קשר שיש כאלו שנותנים לי צ'יפים של מה נשמע וכל זה - שזה גם כדי לצחוק עלי - מה נשמע , הומו ?? - חח לא מצחיק . מחכה לתגובה שלך - AnnieBanannie . וכל מי שרוצה להגיב . . .

AnnieBanannie

New member
מה?

(אוף רשמתי הודעה כזאת ארוכה ומשום מה היא לא נשלחה...ועכשיו אני לא זוכרת מה כתבתי) לא הבנתי את התגובה שלך לשלי...תהרוג אותי לא הבנתי וקראתי כמה פעמים!! אני מבינה שלהיות הומו זה לא כזה קל כי יש הרבה שלא מקבלים ואני מבינה שלהיות הומו בבצפר שיורדים עליך וצוחקים עליך זה עוד יותר לא קל אבל הדרך היחידה לעבור את זה היא פשוט ל-ה-ת-ע-ל-ם!!!! ברגע שלא תתייחס למה שאומרים לך במיוחד אנשים שלא קרובים אליך ושפשוט לא יהיה לך אכפת מה הם פולטים מהפה שלהם יהיה לך הרבה יותר קל לעבור את זה... ואני מבינה מה זאת ההרגשה שצוחקים עליך בתור בן אדם שירדו עליך בגן, ביסודי ובחטיבה אני מבינה!! אבל למדתי לא להתייחס ולהבליג ופשוט לדעת שאני יותר גדולה מהם ויותר חכמה שהם עושים את זה כדי להצחיק ולהיות מאאאגניב ליד החבר'ה או פשוט שהם מאוימים מפניך.. ועכשיו בחטיבה החיים שלי הרבהה יותר יפים יש לי את החברים הקרובים אליי שאיתם אני מבלה ואיתם אני צוחקת ופשוט לא אכפת לי מה אנשים אחרים חושבים עליי...שיחשבו מה אכפת לי? לאאאאא!!! כל עוד אני יודעת שיש לי אנשים שאוהבים אותי אז אנשים אחרים פשוט לא מעניינים... שיגידו, שיהנו, שיצחקו..

aliasBOY

New member
לפי דעתי

בשביל השנה וקצת שנשאר... תנסה לשרוד... תראה שממש קשה תעבור...

aliasBOY

New member
לא

ממש לא כדאי וגם הרבה בתי ספר מפסיקים לקבל תלמידים מעל כיתה י` חוץ ממקרים חריגים... לא כדאי אלא אם כן אתה ממש סובל

הצעה שלי...

אל תצא מהארון לפני הכיתה החדשה שלך. פשוט לא...גם אם היא נראית הכיתה הכי ליברלית...גם אם השכבה נראית השכבה הכי ליברלית...גם אם כל בי"ס נראה בית הספר הכי ליברלי, פשוט לא. אני לא חושבת שתהיה לך בעיית התאקלמות, במיוחד לא אם חבר שלך עובר איתך. זה יתרון גדול. זה גם יתרון מסויים שאתם חדשים, אנשים חדשים תמיד מקבלים הרבה תשומת הלב כמה ימים אחרי שהם עוברים בית ספר (אז תדאג לעשות רושם ראשוני טוב
) אתה צריך עכשיו לשכוח מכל מה שעברת בבית הספר הישן ומהתדמית שיצאה לך שם. כאן זה בית ספר חדש- תדמית חדשה. מאוד חשוב שתבוא עם גישה חיובית שאתה תצליח להתאקלם, ואתה שווה לא פחות מכל אחד אחר בבי"ס החדש שלך. בהצלחה

optimisticguy

New member
oh well

גם אני לא ממש אוהב את הביצפר שלי, ואני בכיתה יב'. אבל הביצפר הוא לא חייב להיות מרכז החיים שלך. אני חושב שאתה צריך לנסות להתגבר ולהוכיח לעצמך ולכולם שאתה יכול להצליח בכל מה שבראש שלך, בכל מקום. התאקלמות בביצפר חדש גם לא תהיה פשוטה וגם לא חייבת להיות בהכרח יותר טובה מהיכן שאתה נמצא עכשיו. תנסה למצוא מעגל חברתי מחוץ לביצפר ואולי תמצא את מה שאתה מחפש. אסור לברוח מבעיות, צריך להתמודד איתן. לילה טוף ובהצלחה !

why not me

New member
זה מה שגם אני חשבתי...

אבל איך מוצאים מעגלים חברתיים מחוץ לבי"ס??? ניסיתי קורס אחה"צ וזה לא ממש עבד... מה אתה מציע?

optimisticguy

New member
תשמע...

זה תלוי בבן אדם, אופציה נחמדה לדוגמא באינטרנט (כמובן שצריך להיזהר), פורמים כמו זה, קבוצות של אנשים בעלי עיניינים דומים, זמרת אהובה, שחקן/ית שאתה מחבב וכאלו, והרבה נושאים שעשויים לעניין אותך. משם זה מתפתח לאט לאט, כמובן שדברים כאלו לוקחים זמן עד שאתה מוצא את האנשים הנכונים. תהיה זהיר ובוחן, ותראה שבסוף תמצא. בהצלחה :)

למעלה