הפליה של מועמד דתי

shark45

New member
הפליה של מועמד דתי

עד כמה נפוצה הפליית מועמדים חובשי כיפה בתהליכי קבלה לחברות הייטק? לא מדבר על פסילה של מועמד אלא על מתן נקודות שליליות שעלול להשפיע על קבלתו? למשל ראש צוות שמתלבט בין שני מועמדים שווים ומעדיף את זה שאינו חובש כיפה כדי שיוכל להמשיך לאכול עם הצוות שלו במסעדה האהובה עליהם שאינה כשרה?
או סתם דעות קדומות שיש למראיין ומשפיעות על הרושם הראשוני שלו מהמועמד, מה שעלול להשפיע על המשך הראיון.

Lhuna1

New member
כנראה שלא תמצא סקר סטטיסטי עם התשובה לזה

וגם אם היית עושה סקר כזה, ספק כמה מהמגייסים היו מודים (בפני עצמם אפילו, או כלפי חוץ) שנתנו נקודות שליליות על זה למועמד.
&nbsp
כל מה שתוכל למצוא פה זה כנראה אנקדוטות שלא אומרות הרבה.
אני יכולה להגיד לך שהכרתי חברה קטנה אחת שבה היתה לזה השפעה על הגיוס.
ומצד שני הכרתי וראיתי סביבי בהייטק חובשי כיפות (וכמובן שומרי כשרות) ברוב החברות.
&nbsp

גרי רשף

New member
קשה לענות

אני מעריך באופטימיות שאין הרבה מקרים של אפלייה בסגנון של "אני לא אקבל את הדוס הזה אבל אתרץ את זה כך שזה יראה מסיבות ענייניות",
אבל אולי יש יותר אפליות שנובעות מ-"הוא לא מרגיש לי מתאים", בעיקר אם המראיין חילוני והמרואיין חרדי או ערבי או מבוגר או מקועקע וכו'. קשה מאוד לאתר מקרים כאלו, כי המראיין אינו מודע לכך שמה שהפריע לו זו השונות.
אני יכול לנחם אותך שיש כיום נוכחות בולטת של כיפות סרוגות בהייטק, ומי יודע - אולי גם מועמדים חילונים צריכים להתחיל לחשוש ממראיינים דתיים..

אני חילוני, במהלך 12 השנים האחרונות היו לי מספר מנהלים ישירים דתיים, ובשני מקרים הם אלו שראיינו וקיבלו אותי.

wolik

New member
כולם מפלים את כולם

ולרוב זה קורה באופן לא מודע.
המראיין/מגייס מרגיש שאדם "לא מתאים" כי הוא שונה ממנו.

user32

Well-known member
מנהל
בדרך כלל הרושם המקצועי הוא הבולט. לפחות במשרות הפיתוח

יש שונות מאוד גבוהה בין המרואיינים. אתה מראיין 10 מועמדים, חלקם הגדול על הפנים, כמה מהם בינוניים ומעט ממש טובים. במצב כזה, וזה המצב הנפוץ אתה תקח את מי שהיה טוב בראיון וכל הדברים האחרים לא מעניינים.
כשמגיעים למצב שצריך לבחור בין כמה מועמדים טובים אז יש יתרון לאלה שבתת מודע מרגישים יותר מתאימים. לכן למשל תמיד לאנשים נאים יש יתרון בחיים החל מראיון עבודה ועד למועמדות לראשות הממשלה. אבל שוב, זה לא מונע מהאחרים להצליח, היתרון הוא קל וכל עוד זה כך הוא נסבל לפחות בעיניי.

למעלה