הפלות

השאלה היא

האם יותר טוב לילד עם תסמונת דאון או לילד שלא קיים בכלל? כי מבחינתם של הילדם האלו זה מצב קיים ובלתי ניתן לשינוי. הם לא מכירים מציאות אחרת. אז מה עדיף? גלית

legerdemain

New member
החלטת האישה

זו זכות האישה להחליט מה יקרה לילד עד יום צאתו מהרחם. אני לא רואה בתינוק בן אדם עד יום הולדתו. ילדים עם דפקציה יש להפיל, חד וחלק. אני רואה את זה כהתעללות להביא בילד לעולם שיש לו מגבלות שהן מעבר לרמה מסויימת. הטיעון שזה זכות הילד לא תופס, אין לו תודעה, וזה שהו לא יודע איך זה בכלל, אם הם לא היו מבאיים אותו הוא גם לא היה יודע. הפלה מבחינתי היא מניעה, בדיוק כמו גלולות או קונדום. מצד שני רוב האנשים צריכים לשאול את עצמם היום, גם לגבי ילד רגיל, האם הם רוצים בכלל להביא ילד לעולם הזה.

גיא17

New member
אני לא מקבל את הטיעון הזה

מכיוון שגם לבעלי חיים אין תודעה, הם לא יודעים שעוד רגע הם ימותו ואז יוגשו על צלחת לבני אדם, אבל הם מרגישים את הכאב. זאת הסיבה שאני צמחוני. אני אישית בעד הפלות [את הסיבות אני כבר אפרט בהודעה נפרדת]

Leee

New member
זה ויכוח אחר, ואתה גם טועה בו

לבע"ח ועוד איך יש תודעה, זו הסיבה שלפני שקושרים אותם לסרט הנע שמחובר למסור חשמלי (אפשר לראות כמה תמונות מלבבות בספר שחרור בע"ח של פיטר סינגר, וגם באתר אנונימוס- ע"פ חוק חייבים לטשטש אותם- זה נעשה במכת חשמל. מכאן הבעייתיות שכבר הוכח שהטישטוש נעשה בצורה לא מאורגנת ולכן לא שווה כלום חוץ מעוד טיפה כאב לבעל החיים הנשחט ולנושא ההפלות של בעלי דפקטים- עם כל הכבוד וכל הקושי המוסרי, אני יודעת שאני לא רוצה לגדל ילד שעד גיל 20 ימות.. אני מכירה מישהי שאחותה מתה מתסמונת דאון לפני שנה. גם לפני המוות המשפחה סבלה מאוד, כי הטיפול בה היה קשה, אבל אחרי המוות המשפחה התפרקה לחלוטין והסיפור נגמר בגירושין ועוד 3 ילדים אומללים שאיבדו את המשפחה ואת האחות ואני יודעת שזה קשה, כי אני מכירה אנשים עם בעיות, והם מקסימים וטובים, אבל אם אני אדע על בעייה מולדת, אני מצהירה כאן ועכשיו שאני אפיל את התינוק - קשה עד כמה שיהיה..

תלוי באיזה שלב של ההריון

אני חושבת שלא צריך לאסור הפלות לפחות לא עד השלב בהריון שבו העובר הוא כבר יצור אנושי שמרגיש וסובל. למרות זאת במקרים של אונס אני לא חושבת שצריך לאסור הפלות בשום שלב של ההריון. הדבר האחרון שמיהשי שנאנסה צריכה זה להתמודד עם ילד מהאנס. לגבי מקרים של מחלות ומוים אני חושבת שההחלטה צריכה לנבוע מטובת הילד ומהשיקול של עד כמה הוא יוכל לקיים חיים נורמאלים באופן יחסי, ומידת הסבל שיגרם לו אם יוולד. לדעתי איסור על הפלות יגביר בהרבה הפלות לא חוקיות ולא יעודד מין בטוח יותר. ושאלה נוספת- מה לגבי המתת חסד? צריך לאשר? באילו מקרים?

^Meri^

New member
הממת חסד

כשמה כן היא. אי אפשר למנוע מבן אדם את הזכות היחידה שלו, בעיקר שברגעים לפני הסוף. להחליט אם הוא רוצה להתקיים או לא. להשאיר בנאדם בחיים כשאין זה מרצונו זה מעבר לכל התעללות שאפשר לתאר. זה שיא האגואיזם של אותה משפחה שלו או כל גוף אחר המעונין להשאירו בחיים. ובאשר להפלות? אני כמו הדעה הרווחת פה(נראה לי...) תומכת בהפלות עד הרגע שהעובר מסוגל להתקיים לבדו ואז הוא בעצם יצור חי...בערך בחודש ה6..

שאלה מעניינת.....

אני שאימא שלי סיפרה פעם, שכאשר דודה שלי סיפרה שהיא בהריון עם הילד השלישי (כאשר השניה נולדה למעשה חודשיים לפני כן), אימא שלי הציעה לה לעשות הפלה, וזה נורא גרם לי לחשוב, למעשה אם היא הייתה מחליטה שכן אז לא היה לי בנ-דוד קטן (הוא הקטן מבין כולם - הוא לא כזה קטן...) עכשיו, כמה מוזר... בכל מקרה, לגבי הפלות, בצורה כללית אני חושב שזה לא מוסרי... אבל העולם הוא אינו שחור ולבן: מה לגבי קורבנות אונס? מה לגבי ילדים שיוולדו חולי איידס או מחלות סופניות? או בעלי מומים גדולים למדי? מה לגבי הריון שמסכן את האימא? מה לגבי הריון אצל בני נוער ממשפחות דתיות או שמרניות שלא יקבלו זאת בעין יפה? אני סבור שהפלות צריכות להיות חוקיות, גם בשביל המקרים הללו, וגם בשביל שלא תתפתח תעשייה של הפלות בלתי-חוקיות, אך, צריך להיות איזשהו גוף שיגדיר באיזה מצבים הפלה היא חוקית, יפקח על הנושא ויאשר/לא יאשר הפלות, זה בעייתי כל הבירוקרטיה הזאת, אבל זה פתרון הביניים הטוב ביותר שאני מוצא. בנוסף צריך להיות חינוך למין בטוח ועל ענייני המצפון בהפלות בבתי ספר...

רעות כ-ץ

New member
על עוברים ואנשים

ובכן. אני מאמינה שהפלות הן רעיון חיובי באופן כללי, כי הן מאפשרות לנשים ולמשפחותיהן לשלוט במהלך החיים שלהן, ומונעות מצב של ילדים לא רצויים, מה שמפחית גם את השפעות הלוואי העתידיות, כמו סבל נפשי, הידרדרות לפשע ולמצוקה, דרות רחוב, רעב, מחלות, עוני וכו´. שאלת הסבל שנגרם לעובר בעת ההפלה לא ממש רלוונטית, כי למיטב ידיעתי הפלה מתאפשרת רק עד שלב מוקדם מאד יחסית (איזור חודש שלישי), שבו (בניגוד למצוין בפרסומים דמגוגיים כאלה ואחרים של ארגונים כמו אפרת), העובר הוא לא אדם שלם ועצמאי בעל תחושות ומודעות אלא יותר כמו גוש תאים נטול מערכת עצבים. עם זאת, נותרות בעינן השאלות הפילוסופיות המעיקות לגבי הפלות בכלל, ומה שיותר מטריד אותי - לגבי המקרה הספציפי של הפלת עובר בעל מום. שהרי, כולנו לוקים בדפקטים שונים ומשונים, בין אם מולדים ובין אם נרכשים; ומה נותן לנו את הזכות להחליט מי דפוק יותר, אדם בעל מום פיזי ועולם רגשי ותודעתי מפותח, או אדם בריא פיזית ונכה נפשית ? ואם כבר החלטנו, האם ראוי שנהנדס את האנושות בצורה כזו שנביא לעולם רק תינוקות מושלמים, עם עינים כחולות ותלתלי זהב, וניצור לנו גזעים רצויים יותר ורצויים פחות? ועוד כהנה וכהנה שאלות בעניני הנדסה גנטית ותכנון הפוריות ודברים.

גיא17

New member
אני חושב שהגזמת קצת

השיקול בהפלת עובר בעל מום הוא העובדה שאותו ילד יצטרך לחיות עם המום הזה כל חייו, בחברה שבה אנו חיים הוא יהיה שונה ויסבול מהפליות, לא יהיו לא תנאי חיים סבירים [בדרך כלל] והוא יחיה חיים קשים [אולי קצת הקצנתי אבל בסך הכל זה נכון]. אי אפשר לחזות בעיות נפשיות לפני לידה [בדרך כלל הן נגרמות מאירועים שונים בחיי האדם]. ברור שכולנו לוקים בדפקטים ומומים אבל הכאשר אותו דפקט או מום עובר שלב מסוים בו הוא מפריע לקיום חיים "נורמלים" וסבירים לאותו אדם זה בעייתי. אני לא חושב שיש קשר להנדסת האנושות, לפי דעתי האלטרנטיבה היא הרבה יותר קשה ולכן כדאי להפיל את העובר. המשפטים האחרונים בהם דיברת על יצירת גזעיים רצויים יותר ופחות והבאת רק תינוקות מושלמים לעולם הם לא העניין, לפי דעתי, זהו נושא שונה לגמרי ובלי קשר.

גיא17

New member
הפלות, עוברים ושאר ירקות

אני חושב שכולם כאן מסכימים על כך שהריונות כתוצאה מאונס מחייבים אישור להפלה. אני חושב שצריך לאשר הפלה [ועם זאת לאפשר/לעודד הוראה לאירגונים שמתנגדים לכך] ממספר סיבות שכבר צוינו, גם בגלל שאיסור הפלות יגרום למחתרת של הפלות לא חוקיות ומסוכנות או יאפשר רק לבעלי אמצעים לעבור הפלה. אומנם המחשבה על כך שרק בגלל שעובר לא מתקיים כתינוק ואדם עצמאי יכול לאפשר לנו לנטרל אותו מזעזעת אך בואו נחשוב על האלטרנטיבה, התינוק יוולד למשפחה [במקרה הטוב] או אישה/נערה [במקרה הרע] שאין להם את האמצעיים [הפיזים או הנפשיים, אני חושב שבגידול ילד שניהם חשובים מאוד] לגדלו, אם יהיה לו מזל התינוק ימסר לאימוץ ויגיע למשפחה טובה כך שגם הוא וגם הוריו יהיו מאושרים יחדיו [ברוב המקרים האם תעבור יסורים אך נתעלם מכך] אך במקרים רבים התינוק יגדל במשפחה או אצל אישה בהם הוא יהיה מוזנח ולא יקבל מספיק תשומת לב מה שיגרום לחוסר בטחון, דכאונות, וכמו שמישהו/מישהי אמרו כאן- נכות נפשית. ומה אם האם היא בסך הכל נערה בת 15, הרי אין באפשרותה לגדל ילד, האם גם היא וגם התינוק צריכים לסבול כל חייהם בגלל הטעות המטומטמת של האמא? ובקיצור, מהי האלטרנטיבה בשביל אותו תינוק [והאמת, גם בשביל האם, בסך הכל גם היא בנאדם ולמרות שאולי זה מגיע מאיזשהו אגואיזם נראה לי שצריך להתחשב במה שהבאמת ילד לעולם יגרום לה ולחייה]? אני לא חושב שהפלות מעודדות יחסי מין לא בטוחים, ההפלה בסך הכל היא לא החוויה המהנה ביותר בשביל אישה [מבחינה פיזית ונפשית] ואולי הסכנה העיקרית בקיום יחסי מין לא בטוחים הם מחלות מין [כמובן שבלי שום קשר להפלות יש להגביר את המודעות לאמצעי מניעה, כלומר הרצאות בבתי ספר, עלונים שונים...]. ולסיכום, הפלה לפי דעתי לא שווה לרצח כי מדובר במקרים שונים ומורכבים [במיוחד כאשר ההפלה נעשית בעובר ללא מערכת עצבים ולכם הוא לא חש בשום כאב או סבל, לא בדקתי את הנושא לעומק אבל נדמה לי שגם בחודשים המאוחרים העובר לא חש בכאב].

Leee

New member
צריך לעודד הסברה לא מצונזרת

על אמצעי מניעה, בלי לחשוב שזה יגביר את החשיפה למין צריך לעודד הסברה על הפלות- סכנות ויתרונות צריך שאנשים יבינו שהפלה היא לא רצח אלא שאיבה של 16 תאים זהים (או שאולי זה טיפה יותר מ16, אבל לא רצח, כי עוד לא מדובר בשומדהר חוץ מגוש תאים שבדיוק כמו גידול סרטני עסוק רק בלהשתכפל יש כל כך הרבה ילדים מוחרמים ע"י לשכות רווחה, יש כל כך הרבה ילדים חסרי בית, למה לקרוא למסירה לאימוץ? למה לאלץ מישהי לגדל ילד לא רצוי? בפלות הן עניין חשוב, כי עדיף לרד קצת תאים מהרחם ולא להביא לעולם חיים ללא תכלית- הלוואי והיו הורים מאמצים לכל הילדים הנטושים בעולם

למעלה