הפלות

Neta558

New member
הפלות

מה דעתכם? האם צריך לאשר הפלות? האם צריכות להיות לכך הגבלות מסוימות? האם הפלות קלות מעודדות יחסי מין לא בטוחים? האם איסור על הפלות מונע זאת או מעודד הפלות באופן לא חוקי (ומסוכן)? האם הפלה=רצח?

אני בעד

לא צריכות להיות שום הגבלות. האישה צריכה להחליט אם היא תשמור או תפיל אני לא חושבת שהפלות מעודדות יחסי מין בטוחים. כי מה שיותר מסוכן הם המחלות והאיידס. וכן אסור על הפלות יעודד הפלות בלתי חוקיות. הפלה לא שווה רצח!!! גלית

הממממ..........

לא צריכות להיות שום הגבלות? מה לגבי הפלה בחודש שמיני-תשיעי? שיש תינוק חי שמחכה לצאת? האם גם אז הפלה לא שווה רצח?

המממ אתה צודק.

אני חושבת שמהחודש השביעי כבר יהיה אסור להפיל. נראה לי הגיוני... מה בקשר להפלות בגלל גילוי נכויות ומומים בילודים? גלית

לפי מנשר שקראתי פעם...

של עמותת "לילך" המתנגדת להמון דברים וביניהם גם הפלות, לא ניתן להפיל את התינוק לפני שהוא שוכן 3 חודשים ברחם האם. כשהתינוק (או מה שכבר נוצר מתוכו) בן 3 חודשים, מערכת העצבים שלו מפותחת מספיק כדי להרגיש כאב. על כן, הפלה היא רצח. עם זאת - היא מונעת סבל ופגיעה באם שאין ברצונה לגדל בן, ובילד עצמו שייגדל לאמא שלא מעוניינת בו...

Neta558

New member
חודש שביעי?

אני אציין שישנם מקרים נדירים בהם גם תינוק שנולד בחודש השישי מצליח לשרוד ולחיות... איפה את שמה את הגבול? בחודש שבו התינוק עשוי לשרוד אם יוולד? בשבוע שבו מתפתחת מערכת העצבים? כאשר ניתן לראות בבדיקת אולטרה סאונד אברים אנושיים? קל יותר שלא לראות בעובר יצור חי כאשר הוא לא נראה כיצור חי. הרי כל אדם מתחיל למעשה כצבר תאים, מתי נקבע את הרגע בו הוא עובר להיות אדם אשר אסור להורגו? והערה נוספת, פורסם פעם מחקר אשר הראה תזוזות של העובר ברחם בעת ההפלה. המחקר ניסה להראות כי העובר למעשה סובל מההפלה ולכן שלל אותה החל מזמן מאד מוקדם של ההריון, אני לא זוכרת במדויק אך דובר על שבועות בודדים, יתכן שההריון יזוהה כשכבר אי אפשר יהיה לערוך את ההפלה, על פי גישת מחקר זה. אני מסתייגת מנכונות המחקר מאחר שאין לי פרטים עליו. אולם, מה אם באמת השלב בו מתחיל העובר להרגיש את ההפלה, ולמעשה את מותו, הוא כה מוקדם עד כי קשה יהיה להספיק לערוך הפלה לפניו? האם סבל זה שנגרם לעובר הוא המדד או שהמדד לקיום או אי קיום הפלה לטעמכם הוא אחר? וכמו תמיד - מידע נוסף בנושא יתקבל בברכה.

Aeroguy

New member
לא עושים הפלות בשלב הזה

הפלה אפשר לעשות עד שבוע מסויים- ה- 20 אם אני זוכר נכון (או שזה ה- 22...). לאחר אותו שלב כבר לא עושים הפלה.

אוקיי אז זה אומר משהו

כמו 4-5 חודשים. מספיק זמן בשביל לגלות שאת בהיריון ולהחליט לא?

יובל

קודם כל- לא מוצאת את הקשר בין צמחונות והפלות. שנית- השאלה המרכזית, לדעתי, בכל הנוגע להפלות היא מה יקרה לתינוק שיוולד. על פי תפיסת עולמך הפלה=רצח פיזי, אך מה יקרה לפי דעתך לתינוק שיוולד כילד לא רצוי, שיגדל באווירה כי הוא אינו "שווה"? האם רצח רוחני נפשי שיקרה לילד זה אינו חמור יותר מרמח פיזי של עובר, שאם כל היותו יצור חי אינו בעל מודעות מפותחת לסובבים אותו? האם רצח פיזי של צבר תאים-עובר- חמור יותר מגידולו של ילד באווירה שתגרום לו לחוסר בטחון ואולי (סליחה על ההקצנה) אף לנכות נפשית? רצח עובר (הפלה) הוא אמנם דבר קבוע אך גם מיידי. התעללות נפשית שיעבור אותו ילד לא רצוי שיגדל בסביבה חסרת תנאים יהיה מתמשך וישפיע עליו לשארית חייו. מה מבניהם חמור יותר???!

Neta558

New member
המממ

אני לא יודעת אם לזה התכוון יובל בקישור שעשה לצמחונות, אבל חזרת והדגשת את ענין המודעות שאין לעובר כדבר המאפשר הפלה. ובכן, אחד הטיעונים בצמחונות הוא שהמדד לחייהם של בעלי החיים אינו נמדד במודעות שלהם או בחשיבה רציונאלית אלא ביכולתם לסבול. במקרה שהעובר אכן סובל פיזית מההפלה, האם עדיין תתמכו בכך?

המממממ

כאשר ההתלבטות היא בין סבל פיזי- ולו הנורא ביותר- הנמשך זמן קצר, ובין סבל נפשי שיהווה תוצאה כמעט בטוחה של הריון לא רצוי (אגב מחקרים- בארה"ב גילו כי 47% מהילדים שנולדו כתוצאה מאי הפלה התגלגלו לפשע, עבררינות וסמים כתוצאה ממחסור תמידי באהבת הוריהםומתנאי גידול נאותים)שיימשך חיים שלמים וישפיע על כל הסובבים אותו, אני חושבת שהאפשרות הראשונה תהיה טובה יותר. זה לא שאני בעד רצח, ואני אפילו צמחונית מתוך אידיאולוגיה של מניעת סבל לבע"ח, אבל אני חושבת שהשלכותיה של התעללות נפשית הן גרועות פי כמה וכמה מהפלה. מה דעתך, נטע?

Neta558

New member
ומה לגבי אימוץ?

מפליא שהנושא עדיין לא עלה בדיון הזה... מה לגבי מסירת ילד לא רצוי לאימוץ במקום הפלתו מראש? ובענין זה שוב חוזרת הסוגיה של ילד עם פגם מולד, כמה אנשים באמת ירצו לאמץ ילד שכזה כשיוכלו לאמץ ילד "נורמלי"? מספר הילדים שמחכים לאימוץ הוא בשמיים ביחס לכמות המשפחות המעונינות לאמץ, ובדר"כ מוכנים לאמץ רק תינוקות... ומה אתם חושבים צריכה להיות מדיניות האימוץ בארץ? מה אתם חושבים על אימוץ ילדים מחו"ל? באילו קריטריונים צריכים המאמצים לעמוד על מנת לקבל אישור לאימוץ? האם צריך לתת גם לאנשים בודדים לאמץ או רק לזוגות? מה לגבי זוגות חד-מיניים?

Leee

New member
בהפלה לא מדובר בעובר!!!!!!

הפלה מתבצעת עד החודש השלישי להריון כשאז מדובר רק בכמה תאים משוכפלים זהים! גוש ברחם! זהו! עוד אין שום איבר או תחילה של הווצרות של איבר משום סוג!!!!!!!! חבל שלא יודעים את זה!

טל קר

New member
קודם כל הפלות לא מעודדות יחסי

מין לא בטוחים, כי זה תהליך גם כואב, גם לא סימפטי, וגם יכול לגרום לעקרות לשארית החיים. שנית, יש מקרים שלדעתי צריכים להיות מעבר לויכוח, כמו זכות האישה להפלה במקרה של אונס או של מומים בעובר. למשל אני מכירה מישהי שאביה אנס אותה והכניס אותה להריון. האם צריכה היתה להשאיר את הילד? במקרים שהם כן לויכוח, דעתי היא שזכות האישה על גופה כל עוד העובר לא יכול לחיות מחוץ לרחם בעצמו (כלומר עד גיל שישה שבעה חודשים). כלומר כל עוד הוא חלק מהאישה והאישה היא זו שצריכה לשאת אותו, זו זכות האישה מה לעשות עם ההחלטה הזו. איסור הפלות מעודד הפלות באופן לא חוקי, או נדידה למקום שבו זה כן חוקי - כלומר הפלות רק לבעלות אמצעים, כמו נשים באירלנד שצריכות לנדוד לארצות אירופה אחרות כדי לבצע שם את ההפלה. מי שאין לה כסף תלך לסימטה אחורית ותמות מאיבוד דם או משהו כזה. הפלה =/= רצח כי לדעתי עד שזה לא יכול לחיות בנפרד מהאם זה לא אדם נפרד.

lionalx

New member
הפלה זה מעשה הומני

לדעתי צריך לאשר הפלות, במיוחד כי איסורם יפתח תעשייה מחתרתית ומסוכנת. לדעתי יותר הומני להפיל ילד, אם ידוע לאם שהיא לא יכולה לספק לו רמת חיים נורמלית, וסיכוי לעתיד. חוץ מזה תחשבו על אולוסיית עולם הולכת וגודלת...

טל קר

New member
יש לציין שהאגודה הזו לא אוביקטיבית

היא מתנגדת להפלות ומוכנה להשתמש בכל טריק ושטיק כדי לעשות זאת. אז לקרוא את מה שיש שם בערבון מוגבל.

alfi

New member
טובת הילד

אני מציע לכם כאן מודל שאולי יאפשר לצאת מכל הסבך הזה. הפתרון הוא טובת הילד. נניח שיש לנו אישה שמסיבה כלשהי רוצה להפסיק הריון. כלומר, היא לא מעוניינת לטפל/לדאוג/להיות אימא לילד מסיבה כלשהי. אז עכשיו, אם לא נאפשר לה לבצע הפלה, יוולד ילד לא רצוי, שאימו לא מעוניינת בו ולא מעוניינת לטפל בו. במקרים אחרים נולד ילד שהוא עם תסמונת דאון או עם פגמים גופניים חמורים. האם החיים של הילדים האלה יהיו טובים? האם זה יהיה לטובתם? לסיכום, להלן עקרונות המודל: 1. האישה מחליטה באופן חד משמעי מה היא רוצה לעשות 2. תמיד מכריעה טובת הילד

למעלה