הפינה של טוהר

io4minyan

New member
לפעמים אני תוהה לגבי המשמעות העמוקה

של השם שבחרת להתקרא בו
כמה נפלא שיש רבנים שבמפגשים מצומצמים מגלים הבנה. מה אני אמור לעשות עם זה ? להדפיס חולצת טריקו עם הכיתוב "הרב --- אישר לי שאני עדיין יהודי" ? להדביק סטיקר על התיק: "הרב --- מזדהה אתי, כי אסור לשפוט אדם על פגמיו" ? לרקום על כובע טמבל את המלים "זכיתי למחילה בחדר הסגור" ?

יום.

New member
אח אח טוהר

"הרגשתי כאילו אני מצליח לשמוע דרכו מילים מדברות... טוב...מה אני מבלבל לכם ת'ראש עם רגשות... " נדמה לי שבלי להתכוון בכלל אתה מצליח להוציא משפטים שמקורם בגאונות. מצטרפת לתגובה של רעות

מנסון1

New member
ההתבדחות

הזו בפני הרבים על הומואים (ואפילו לא על החטא אלא על עצם הנטייה) והצחוק ההמוני וחסר הרגישות, הוא דבר בלתי ייסלח. הכאב שזה גורם לנער צעיר ששומע זאת הוא גדול ויכול להפיל אותו לגמרי. איפה הוא ואיפה רבנים גדולים שהייתי אצלם והם היו חרדים וגדולים הימנו, שלמרות שלא העלו בדעתם להתיר משהו, אבל הכאב נגע לליבם, והם נאנחו אנחה גדולה וראו את השתתפותם בצער.

../images/Emo10.gif גם אותי זה קורע

תמיד קופץ לי לראש איזה יהודי בגרמניה נאלץ להתפקע מצחוק כשמתבדחים על היהודי המסריחים. ואיפה, איפה הרבנים הטובים שפגשת? למה לא נשמע קולם ברמה? אני מאמין שמי שיעז יקנה את עולמו.

וגם אותי

וזה מחזיר אותי לתגובה הקודמת להודעתך. מצד אחד "יקוב הדין את ההר" והמצעד צעוד יצעד על אפם וחמתם של הרבנים ושל הדתיים ומצד שני אתה מתפ]לא על עמדתם. אני מזמין אותך בזאת לקרוא את מכתבו של זאבי'ק (קישור מצורף להודעתו לעיל) ולשמוע לרחשי הלב של איש מקצוע, שאיננו חשוד ב"אנטי". עליך להבין, שבדרך של פרובוקציות א6תה עלול למצוא רק פרובוקציות נגד ולאחר מכן בכה תבכה, היכן הרבנים, שצחקו ולעגו לנער ההומו.

אכן יקוב הדין את ההר

וזה בכלל לא חשוב מה חושב רב על רצונותיו ובחירותיו של אדם - הוא מחויב בכבודו, ואם אינו עושה זאת הוא חרא של רב, חרא של מחנך וחרא של בנאדם.

בוא לא נעשה הכללות

גם בהודעותיי האחרות טענתי ועודני טוען, שיש חובה להגיע להבנה. לא נצליח לעולם להגיע להבנה מוחלטת, כי תמיד יימצאו אי אלו קיצוניים, שימצאו צידוק מן התורה ומכל המקורות למעשיהם. עם זאת תמצא הרבה יותר אוהדים ותומכים בקרב הציבור הדתי, אם תוכיח להם, שאכן אנחנו בני אדם וגם יש לנו רגשות, ובגלל הרגשות הללו אנו מוכנים לכבד רגשות של אחרים.

איזה הכללות?

אנחנו מדברים על רב אחד ספציפי. שמו אבינר, לא? (או שעל ראש הגנב בוער לו הכובע?)

רב = רבנים?

תראה, תל אביבי יקר! לכל אחד מאיתנו יש חסרונות. הרב אבינר מוכר לי אישית מתחומים שונים לגמרי כאדם יקר מאוד. גם הדעה נגד ההומוסקסאליות איננה נגד האנשים אלא נגד התופעה. אין לי ספק, שדעתו נובעת מתוך תפיסה מוטעית של הנושא, אבל בשביל זה לא מגיע לו 4 מיתות בית דין. אם נפעל בחוכמה ולא נלך בכוח נגד כל שנוגד את דעתנו בעניין זה, נגיע להבנות עם הרבה יותר אנשים. כיצד אנחנו בעלןי ניגודים כה קיצוניים מצליחים להסתדר זה עם זה ולחא לבלוע איש רעהו חיים? משום ששנינו מכירים בעובדה, שאנחנו שונים זה מזה, ולא נצליח לשנות מאומה בכוח. כך בוודאי גם עם שאר גולשי הפורום, שרובם בעלי דעות מנוגדות לשלך. לא צריך לתפוס את הרב אבינר כאוביקט. ידוע לי "מאחורי הקלעים", שיש מישהו, שפועל במרץ להגיע להבנות עם רבנים רבים ככל האפשר (אולי תפגוש אותו הביום חמישי אצל אסף), ואז הרב אבינר יוכל להישאר בדעתו אבל גם בנושאים דתיים אחרים יש לרב אבינר תפיסה עצמאית. למה לקלקל את החיוב אצלו?

למעלה