הפינה לשבת

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך
במתכון ישנה טעות 1 ק"ג של קמח לא

שמרים נא לשים לב בעבר רקדנית תיקנה את הטעות אך לא את המתכון אני אעשה לה את השרות הזה

לחוח איילה/ רקדנית הרוח..

לחוח על פי רקדניתו ak5 [מצורף קובץ jpg] ו 18:02 | 09/02/07 הבטחתי לנסות וקיימתי. יצא מצויין. מומלץ ************************************************************************************ לחוח איילה בת דודה של רקדנית הרוח... 1 ק"ג קמח 1 כף שמרים יבשים 1 כף מלח 2 כפות סוכר 1 א. אפיה מים (בהמשך אפרט כמויות) * לבשל דייסה מ4 כפות סולת עם קצת מים. שתצא די דלילה, ולקרר מעט. אופן הכנה: להתחיל ללוש את כל החומרים עם 3.5 כוסות מים, עד שמתקבל בצק אחיד ללא גושים. בהדרגה להוסיף עוד מים, כל פעם כ1/2 כוס עד לקבלת בצק דליל (כמו בלילה של פנקייקס) להשאיר לתפיחה של שעתיים. (בחורף אפילו 3 שעות) "להוריד את התפיחה"= ללוש שוב עד למצב הראשוני של הבלילה. לטגן במחבת טפלון על אש בינונית מחבת ק ר ה כשהלחוח כבר "מבושל" היטב ולא רואים על פניו בצק שלא מבושל ויש כבר את החורים , לכסות במכסה, להוריד מהאש ולשים את המחבת בתוך תבנית עם מים לקירור. להשהות כדקה עם מיכסה סגור, כדי שהלחוח יהיה רך (עם האדים). רקדניתהרוח...

לחוח - מתי מכניסים את הסולת?

היי לא הבנתי מתי מכניסים את דיסת הסולת לתערובת? תודה

איזה יופי של מתיקות כל הכבוד../images/Emo140.gif

הכל נראה כלכך טעים שממש בא לקחת ביס והעוגיות תפוז יאמייי אהבתי יותר מכל תודה רבה ואיך הלחוח עם הסולת? עדיף על הרגיל שהבאת פעם שעברה? שבוע טוב

איך הגעתי לקרם שקדים?:-8

אולי בגלל שטעמתי השבת עוגה ששכנה שלי הכינה זאת מהספר של אהרוני עם בצק עלים ובפנים קרם שקדים (היה טעים!)

סנאית 12

New member
AK ../images/Emo124.gifאז כמה מים בסה"כ מוסיפים

לבצק הלחוח,ספרתי 3.5 +1 כוס בהדרגה?

ak5

New member
הוספתי עד שנראה לי דליל מספיק

לא מדדתי במדויק. בפעם הבאה מבטיח לבדוק

למעלה