הבהרות
ה"פינה השבועית" מציגה את נקודת המבט הטיפולית. מנקודת המבט הזו, כל אדם הוא עולם ומלואו. אנחנו מצפים מרופא לטפל בכל פצוע, גם אם הוא אויב או פושע. זה התפקיד שלו. אנחנו מצפים ממורה לעזור לכל תלמיד שמתקשה בלמידה. אין תלמידים לקויי למידה, יש רק מורים לקויי הוראה. בבעיות תקשורת יש רק תקשורת לקויה. הטיפול מתחיל כשכל המשתתפים מוכנים להקשיב ולשתף פעולה. בטיפול עצמו, כל בעיה היא מקרה מיוחד, ומטפל צריך להבחין בין מצבים שונים ולמצוא את הפתרון המתאים לכל מצב, או את האדם המתאים לכל בעיה. רופא צריך להבחין בין רגל שבורה לפצע פתוח. מורה צריך דעת להבדיל בין ילד שיודע לקרוא ומתקשה בהבנה לילד שמבין הכל אבל מתקשה בקריאה. בבעיות תקשורת כולנו מטפלים ומטופלים, וכולנו צריכים להבין את ההבדל בין תקשורת "נורמלית" לתקשורת "אוטיסטית" , אבל הנושא הזה לא חייב לעניין את כולם. אני לא משתתפת בשיחות שדנות בבעיות של שילוב, לדוגמה, כי אני לא מכירה את הבעיה, לא מבינה בזה וזה לא ממש מעניין אותי. אני לא מצפה שכולם יתעניינו בנושא התקשורת, אבל מי שלא מבין או לא מתעניין בנושא יכול להתעלם מההודעות האלו ולא להפריע עם קריאות ביניים והערות אישיות....