הפילאטיס המקורי ביותר של דליה מנטבר

למכללה

New member
הפילאטיס המקורי ביותר של דליה מנטבר

אין כמו הפילאטיס של דליה מנטבר, היא מס אחד בכל הארץ!

LOkKO1

New member
../images/Emo95.gifואללה?? שכנעת אותי....

גם ערוץ 1 הוא המקורי

למכללה

New member
שמחה ששכנעתי אותך.../images/Emo24.gif

ראיתי מלא שיטות של פילאטיס ושיטת דליה מנטבר מקורית באמת ואולי יקרה מעט, אבל הוכיחה את עצמה שנים! היא הראשונה שהביאה את שיטת הפילאטיס לארץ! וערוץ הראשון אומנם מקורי, אבל של פעם רק :)..

CillDara

New member
אני חוששת שאת מפספסת

קודם כל, שיטת פילאטיס ה'מקורית' שייכת (או פותחה) ל/ע"י ג'ו וקלרה פילאטיס (ולקלרה מגיע הרבה קרטיד שהיא לא מקבלת לדעתי, אבל זה לפוסט נפרד). אומנם היו ועדיין יש אי אלו עיניינים משפטיים של זכויות יוצרים ושימוש בשם "פילאטיס" אבל רוב העיניינים המשפטיים הוסדרו פחות או יותר ומה שנקרא "שיטת פילאטיס" או The Pilates Method בהחלט מקובלת ככזו ו PMA פועלים הרבה התחום המיסודי של השיטה. אומנם נכון שהשיטה לא קפאה על שמריה עם מותו של ג'ו, וקלרה המשיכה עוד כ-10 שנים לאחר מותו לפתח את השיטה והתרגילים, וגם תלמידי בסטודיו של הזוג בניו-יורק המשיכו ללמד ולפתח (גם התפתחויות טכנולוגיות, מדעיות וכו' המשיכו וממשיכות לתרום) - אבל אף אחד, ולמיטב ידיעתי גם לא דליה מנטבר, לוקח קרטיד או בעלות על שיטת פילאטיס כלשונך (וטוב שכך!) , שלא לדבר על על כך שאין דבר כזה "מקורי של פעם" או "מקורי של היום" (אולי כדאי לפתוח מילון כי להבין
). ללא ספק דליה "הביאה" את הפילאטיס לישראל - אם כי היא נשלחה ע"י ז'נט אורדמן מיסדת ומנהלת להקת בת-דור דאז אם רוצים לדייק - והיא מלמדת כבר הרבה שנים ועם הרבה הרבה ניסיון אבל מכאן ועד לומר "הפילאטיס המקורי ביותר של דליה מנטבר" המרחק הוא רב. דרור רז היה הראשון שהביא לארץ את שיטת הפילאטיס כמטפל פיזיוטראפיסט (גישה מעט שונה מפילאטיס כאימון ופעילות גופנית גרידא). הרקע של דליה הוא אימון גופני, הרקע של דרור הוא שונה וכל אחד מהם (כמו כל מדריך פילאטיס מוסמך ומנוסה) מביא את הידע, הניסיון, הרקע ופילוספית החיים והתנועה שלו/ה. מה שמתאים לאדם אחד לא בהכרח מתאים למישהו אחר ופה גם טמון היופי של שיטת פילאטיס שיכולה להיות מותאמת לאנשים שונים עם צרכים או בעיות שונות (עוד אחד מתרומותיה האדירות של קלרה פילאטיס). הסרקזם בתגובה של LOkKO1 מובן לי מאחר והפוסט שלך נשמע כמו דמגוגיה שיווקית/פירסומית. "אין כמו הפילאטיס של דליה מנטבר, היא מס אחד בכל הארץ!" זה כמו "קורס מדריכים- רק בדרור רז" - - לא חושבת שיש מקום להודעות מסוג כזה בפורום הזה (ועם אורלי הסליחה). הסיבה היחידה שעניתי לך כאן בצורה מפורטת ואולי יותר נעימה מאשר לאורלי (ושוב סליחה על ההתלהמות שלי אז) היא מישום שלא ברור לי אם ישנו קשר פרסומי ושיווקי ישיר בינך לבין המכונים של דליה מנטבר.
שנית

../images/Emo45.gifצודקת בכל מילה שכתבת

לכי תדעי אולי זו דליה מנטבר עושה פרסם לעצמה הרי היא טוענה שהיא "הכוהנת הגדולה של הפילאטיס".

titi29

New member
אני גרה בלוס אנג'לס והכוהנת פה היא

mary windsor אני מתאמנת אצלה והיא מס 1 בלוס אנג'לס , מדונה מתאמנת אצלה והאלי ברי וכל הגדולים אין עליה ודליה מנטבר כשמה הטוב הוא, היא לא מגיעה לקצות האצבעות של מרי

CillDara

New member
ושוב....

Mari Winsor (מארי עם i
) היא מהוותיקות של הדרכת פילאטיס ומגיע לה הרבה מאוד קרדיט לכך שהביאה מודעות לשיטה בקרב הקהל הרחב - הן בגלל רשימת הלקוחות המפורסמים שלה והן בזכות הקלטות שהוציאה. מארי היא רקדנית לשעבר (דליה מנטבר מגיע מרקע של פ"ג) ואני רק אחזור על מה שכתבתי בפוסט הקודם שלי: כל מדריך פילאטיס מוסמך ומנוסה מביא את הידע, הניסיון, הרקע ופילוספית החיים והתנועה שלו/ה לשיטה ולשיעורים שלו. לא מוצאת הרבה טעם בלנסות להשוות או לעשות תחרות של "מי יותר טוב ממי" - מה שכן חשוב זה למצוא את המכון ו/או המדריך/ה שטובים עבורכם! ואם אתם מתאמנים, נהנים ומרוצים זה מה שחשוב

למעלה