אני חוששת שאת מפספסת
קודם כל, שיטת פילאטיס ה'מקורית' שייכת (או פותחה) ל/ע"י ג'ו וקלרה פילאטיס (ולקלרה מגיע הרבה קרטיד שהיא לא מקבלת לדעתי, אבל זה לפוסט נפרד). אומנם היו ועדיין יש אי אלו עיניינים משפטיים של זכויות יוצרים ושימוש בשם "פילאטיס" אבל רוב העיניינים המשפטיים הוסדרו פחות או יותר ומה שנקרא "שיטת פילאטיס" או The Pilates Method בהחלט מקובלת ככזו ו
PMA פועלים הרבה התחום המיסודי של השיטה. אומנם נכון שהשיטה לא קפאה על שמריה עם מותו של ג'ו, וקלרה המשיכה עוד כ-10 שנים לאחר מותו לפתח את השיטה והתרגילים, וגם תלמידי בסטודיו של הזוג בניו-יורק המשיכו ללמד ולפתח (גם התפתחויות טכנולוגיות, מדעיות וכו' המשיכו וממשיכות לתרום) - אבל אף אחד, ולמיטב ידיעתי גם לא דליה מנטבר, לוקח קרטיד או בעלות על שיטת פילאטיס כלשונך (וטוב שכך!) , שלא לדבר על על כך שאין דבר כזה "מקורי של פעם" או "מקורי של היום" (אולי כדאי לפתוח מילון כי להבין
). ללא ספק דליה "הביאה" את הפילאטיס לישראל - אם כי היא נשלחה ע"י ז'נט אורדמן מיסדת ומנהלת להקת בת-דור דאז אם רוצים לדייק - והיא מלמדת כבר הרבה שנים ועם הרבה הרבה ניסיון אבל מכאן ועד לומר "הפילאטיס המקורי ביותר של דליה מנטבר" המרחק הוא רב. דרור רז היה הראשון שהביא לארץ את שיטת הפילאטיס כמטפל פיזיוטראפיסט (גישה מעט שונה מפילאטיס כאימון ופעילות גופנית גרידא). הרקע של דליה הוא אימון גופני, הרקע של דרור הוא שונה וכל אחד מהם (כמו כל מדריך פילאטיס מוסמך ומנוסה) מביא את הידע, הניסיון, הרקע ופילוספית החיים והתנועה שלו/ה. מה שמתאים לאדם אחד לא בהכרח מתאים למישהו אחר ופה גם טמון היופי של שיטת פילאטיס שיכולה להיות מותאמת לאנשים שונים עם צרכים או בעיות שונות (עוד אחד מתרומותיה האדירות של קלרה פילאטיס). הסרקזם בתגובה של LOkKO1 מובן לי מאחר והפוסט שלך נשמע כמו דמגוגיה שיווקית/פירסומית. "אין כמו הפילאטיס של דליה מנטבר, היא מס אחד בכל הארץ!" זה כמו "קורס מדריכים- רק בדרור רז" - - לא חושבת שיש מקום להודעות מסוג כזה בפורום הזה (ועם אורלי הסליחה). הסיבה היחידה שעניתי לך כאן בצורה מפורטת ואולי יותר נעימה מאשר לאורלי (ושוב סליחה על ההתלהמות שלי אז) היא מישום שלא ברור לי אם ישנו קשר פרסומי ושיווקי ישיר בינך לבין המכונים של דליה מנטבר.
שנית