הפיכת אדם לקוף על.

mandark

New member
הפיכת אדם לקוף על.

בעקבות הכתבה היום ב"הארץ" )שנכתבה בעקבות מאמר ב - nature ) בנושא מוצא האדם תהיתי האם אי אפשר לעשות תהליך הפוך, בתאוריה כמובן.. לפי מה שהבנתי לפני 2.4 מיליון שנה היה בקוף על כלשהו מוטציה בגן כזה או אחר שגרמה לבעיה בהתפתחות הלסת שרירי הלסת.. הלסת התפתחה קטנה ובמקומה נישאר מקום למוח גדול.. השנים עשו את שלהן והנה אנחנו כאן היום. נניח, שהמחקר נכון ואכן הגן הזה הביא למה שהביא, מה יקרה אם נעשה מוטציה בגן אצל עובר אדם, האם הלסת שלו תתפתח גדולה, מוח קטן והנה עוד חיזוק לתאוריה? איל.

qet1

New member
האם מוח קטן יעזור לו להביא יותר

צאצאים? סיבה שהתפתחו קופים עם מוח גדול יותר היא כי מוח גדול יותר עוזר לשרוד יותר זמן ולהשיג יותר מזון וכך להביא יותר צאצאים. תכונה שלא נותנת לפרט המחזיק בה ייתרון (או במקרה הזה אף מהווה חיסרון) - אין שום סיבה שתתפתח בכלל האוכלוסייה (היא יכולה להתפתח אצל מספר פרטים אך מכיוון שהיא תקשה עליהם לשרוד ולהתרבות סביר להיח שהיא תעלם דיי מהר).

mandark

New member
ממש אין קשר.

כאשר זה מבוצע במעבדה אין צורך שזו תיהיה תכונה חזקה ולא יהיה לו קשה לשרוד. השאלה שלי היא כזאת: לפי הכתבה הגן הפגום, האחראי על ייצור חלבון כלשהו, לא התבטא במלואו וכך הלסת לא התפתחה כמו שצריך.. אם נתקן את הגן אצל אצל תא של עובר - אני מניח שהלסת שלו תגדל יפה מאוד.. בתקווה שזה לא יפגע במוח - יצרנו על אדם שלא יראה רופא שיניים בחייו.

xflil

New member
גם אני קראתי,

יכול להזכיר את הסרט אייפ פלאנט

AIon Dori

New member
הנה משהו שאני לא מבין

לפי מה שאני מבין (ויודע) מוטציה לא תתרחש פעמיים ובשני מקומות שונים, אז איך זה שאותה המוטציה (שגרמה ללסת לקטון קרתה ב5 יבשות שונות וגרמה להיווצרות האדם? תודה.

qet1

New member
האדם לא נוצר ב5 יבשות שונות

הוא נוצר באפריקה ונדד לכל השאר.

AIon Dori

New member
ואיך הוא נדד מיבשת ליבשת

אם עדיין לא היה לא ידע מספיק לכך?

qet1

New member
רוסיה ואלסקה היו מחוברות

במשך זמן רב (כל האזור היה קפוא). יש חיות הרבה פחות חכמות מבני-אדם שננדו לכל העולם...

atheist22

New member
רוב היבשות היו מחוברות חוץ מ..

אוסטרליה. זה ממש מדהים איך הומו ארקטוס הצליח להגיע לאוסטרליה לפני לפחות 50 אלף שנה. הוא היא חייב לבנות כלי שייט כלשהו. כנראה רפסודה.

למעלה