הפיגוע בסידניי איננו נובע מאנטישמיות

Harrington

Well-known member
מנהל
תוכל בבקשה לספק כאן ראיות לכך שהוא אנטישמי?
וראיות לכך שלא הייתה ועדיין אין הרעבה?
ושלא מתו כ-70 אלף תושבי רצועת עזה?
וגם לא 20 אלף ילדים?
ולא הרסנו כ-70% מהמבנים ברצועת עזה? וביניהם את בתי החולים?
ולא גירשנו 2 מיליון תושבי רצועת עזה למחנות אוהלים ופחונים ללא תנאי חיים מינימליים בדרום הרצועה?
לכל אלה אתה קורא "לוקשים"? האמת הצרופה היא רק זו שלך?
ואחרי כל זה אתה קובע שתגובת העולם נגד ישראל היא "רק אנטישמיות" גרידא.
לא אמרתי שהוא אנטישמי אלא שהוא תומך באנטישמיות וציינתי שזה מגיע מהדיווחים ופרסומים בעניין. מן הסתם אתה חשוף אליהם לא פחות ממני.

לגבי הרעבה, כזכור המוציא מחברו עליו הראיה. אתה רוצה לטעון שיש הרעבה מכוונת? תמצא אתה את הראיות להוכחת טענתך. כנ"ל לגבי כמות ההרוגים, מבוגרים וילדים כאחד.

אין לי מושג מה אחוז הבתים שהרסנו. גם לא כמה בתי חולים נהרסו במלחמה. חי בשלום עם כל הנ"ל ממילא, כך שהכמויות לא באמת מעניינות אותי. אבל בכל מקרה, אתה טוען, אתה תוכיח. או שלא כמובן ;-) (וארשה לעצמי לדלג הלאה שני סבבים ולסכם כבר כעת שלא הצלחת להוכיח מאומה מהנ"ל).

האמת הצרופה היא רק זו שלי? ממש לא. אבל כשהמקור של המתדיין מולי הוא משרד התעמולה של החמאס, היא בוודאי שלא אצלו :). אגב, האמת הצרופה לא יכולה להיות אצלי גם אם הייתי רוצה לארח אותה, מהטעם הפשוט שלא טענתי שום דבר :cool:. זה אתה הטוען, זוכר?

תגובת העולם היא אכן אנטישמית בעיקרה/רובה אם לא כולה. לגמרי נכון ומדויק ויפה אבחנת זאת.

ortodox

Active member
לא אמרתי שהוא אנטישמי אלא שהוא תומך באנטישמיות וציינתי שזה מגיע מהדיווחים ופרסומים בעניין. מן הסתם אתה חשוף אליהם לא פחות ממני.

לגבי הרעבה, כזכור המוציא מחברו עליו הראיה. אתה רוצה לטעון שיש הרעבה מכוונת? תמצא אתה את הראיות להוכחת טענתך. כנ"ל לגבי כמות ההרוגים, מבוגרים וילדים כאחד.

אין לי מושג מה אחוז הבתים שהרסנו. גם לא כמה בתי חולים נהרסו במלחמה. חי בשלום עם כל הנ"ל ממילא, כך שהכמויות לא באמת מעניינות אותי. אבל בכל מקרה, אתה טוען, אתה תוכיח. או שלא כמובן ;-) (וארשה לעצמי לדלג הלאה שני סבבים ולסכם כבר כעת שלא הצלחת להוכיח מאומה מהנ"ל).

האמת הצרופה היא רק זו שלי? ממש לא. אבל כשהמקור של המתדיין מולי הוא משרד התעמולה של החמאס, היא בוודאי שלא אצלו :). אגב, האמת הצרופה לא יכולה להיות אצלי גם אם הייתי רוצה לארח אותה, מהטעם הפשוט שלא טענתי שום דבר :cool:. זה אתה הטוען, זוכר?

תגובת העולם היא אכן אנטישמית בעיקרה/רובה אם לא כולה. לגמרי נכון ומדויק ויפה אבחנת זאת.
זיהוי מדיניות אנטי ישראלית, לרבות כזו שמבקרת את הממשלה הנוכחית ומדיניותה, עם אנטישמיות, אינה רק טעות, מדובר בחוסר הבנה באשר למשמעות המושג. מאוד מתאים לממשלה הנוכחית שעסוקה מראשה ומטה בהתקרבנות אוילית ורע מכך חסרת תועלת ומזיקה. הסברה שבכך יזהה העולם כל מעשה שנוגד את מדיניות הממשלה כמעשה שסיבתו היא שינאת יהודים per se, נטולת הקשר למה שעשתה ועושה המדינה שלנו בכל הנוגע ליחסים שבין הפלשתינאים לבינינו, היא פשוט חסרת שחר. התוצאה היא הוזלת והגכחת הגזענות כלפי העם היהודי שללא ספק היא בעיה חמורה שמחייבת מלחמת חורמה בה. אבל בדבר אחד אין ספק הטמעת הזיהוי בין התנגדות למדיניות ישראל לאנטישמיות, מצליחה, לפחות אצל אותו חלק מהציבוריות הישראלית שמנגנוני ההתנגדות לשטיפת המוח שמנהלת כאן כבר שנים התעמולה הימנית, נחלשו מאוד. אדגיש שוב, יש שינאת יהודים, היא קיימת ונוכחת, לא כל התנגדות למדיניות ישראל מגיעה משם.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
זיהוי מדיניות אנטי ישראלית, לרבות כזו שמבקרת את הממשלה הנוכחית ומדיניותה, עם אנטישמיות, אינה רק טעות, מדובר בחוסר הבנה באשר למשמעות המושג.
לא בהכרח. תניח לצורך הדיון שהמתדיינים מולך מבינים את המושג לא פחות טוב ממך (רק הנחה לצורך הדיון כמובן..), אבל דעתם בעניין שונה משלך. יכול לקרות, האמן לי.
מאוד מתאים לממשלה הנוכחית
מרתק, אבל מאחר ואני לא דובר הממשלה וגם לא חבר בה, אדלג ברשותך על הדברים הבאים עד שאאתר במבט מרופרף מלמעלה מתי אתה עובר לטיעון (בתקווה הרלוונטי) הבא.
שעסוקה מראשה ומטה בהתקרבנות אוילית ורע מכך חסרת תועלת ומזיקה. הסברה שבכך יזהה העולם כל מעשה שנוגד את מדיניות הממשלה כמעשה שסיבתו היא שינאת יהודים per se, נטולת הקשר למה שעשתה ועושה המדינה שלנו בכל הנוגע ליחסים שבין הפלשתינאים לבינינו, היא פשוט חסרת שחר. התוצאה היא הוזלת והגכחת הגזענות כלפי העם היהודי שללא ספק היא בעיה חמורה שמחייבת מלחמת חורמה בה.
אוקיי, מקווה שזיהיתי נכון. אחזור לקרוא כעת.
אבל בדבר אחד אין ספק הטמעת הזיהוי בין התנגדות למדיניות ישראל לאנטישמיות, מצליחה, לפחות אצל אותו חלק מהציבוריות הישראלית שמנגנוני ההתנגדות לשטיפת המוח שמנהלת כאן כבר שנים התעמולה הימנית, נחלשו מאוד. אדגיש שוב, יש שינאת יהודים, היא קיימת ונוכחת, לא כל התנגדות למדיניות ישראל מגיעה משם.
הממ... לא יודע מה קשורים עכשיו "מנגנונים (מדומיינים) לשטיפת מוח". מבין שגם זה אמור להתייחס לממשלה ולהיות כביכול עקיצת השמצה כלפיה? אם כך, פשוט אפסיק לחלוטין לקרוא. זה בלתי אפשרי, סורי.

אז לסיכום, דעתי היא כפי שהבעתי אותה למעלה. אם וכאשר תרצה להתייחס אליה עניינית, בכיף, בשביל זה אני כאן. ממשלת ישראל לעומת זאת, לא כל כך (ובכל מקרה גם לא כל כך קשורה לענייננו או לדברי למעלה עליהם התיימרת להגיב).
תעדיף להמשיך במניפסט רל"בי? בכיף, אבל במקרה כזה לא אוכל אלא לאחל לך הרבה הצלחה והנאה מהנ"ל מבלי שאשתתף בחגיגה בעצמי.

לשיקולך.

evglev1

Well-known member
מנהל
המפגעים הם שלוחי איראן שהבטיחה נקמה על התקיפה של ישראל ועל חיסול בכירים איראניים.
היא איימה והבטיחה שנקמה בוא תבוא, והיא מקיימת את הבטחתה, והיא טרם סיימה את מעגל הנקמה.
לכן אל תאשימו את ראש ממשלת אוסטרליה בתמיכה באנטישמיות.
איראן גם תמכה במדינה פלסטינית אז זה אותו מחנה. ואם כך איראן מקבלת את האתוס הציוני שמדינת ישראל היא מדינת כל היהודים בעולם ויורים ביהודים שאין להם קשר לישראל כדי לנקום בישראל? האם צפוי מהלך כמו של נאצר של פגיעה ביהודי איראן הנותרים על מעשיה של ישראל?

1ספי11

Well-known member
איראן גם תמכה במדינה פלסטינית אז זה אותו מחנה. ואם כך איראן מקבלת את האתוס הציוני שמדינת ישראל היא מדינת כל היהודים בעולם ויורים ביהודים שאין להם קשר לישראל כדי לנקום בישראל? האם צפוי מהלך כמו של נאצר של פגיעה ביהודי איראן הנותרים על מעשיה של ישראל?
ממתי תמיכה במדינה פלסטינית היא אנטישמיות?

ביטניקט

Well-known member
המפגעים הם שלוחי איראן שהבטיחה נקמה על התקיפה של ישראל ועל חיסול בכירים איראניים.
היא איימה והבטיחה שנקמה בוא תבוא, והיא מקיימת את הבטחתה, והיא טרם סיימה את מעגל הנקמה.
מוח שמאלני מעוות, בין השאר בגלל אנשים נכים מוחית חובבי מחבלים כמוך יש כאלה פיגועים ועוד יהיו רבים נוספים.

ortodox

Active member
אין קשר בין הכותרת לגוף הפוסט. הפיגוע יכול בהחלט לנבוע מאנטישמיות, נסיבותיו בהחלט מראות שכן. אבל בין מניעי המחבלים לנטיותיו של ראש ממשלת אוסטרליה אין שום קשר. אצלנו יש נוהג אווילי להאשים את ראש המדינה בה ארע ארוע חבלני באנטישמיות, סוג של רפלקס מותנה. וזה נוהג אווילי מכיוון שהוא מגחיך ומוזיל את משמעות המושג.

certified.woke

Well-known member
אין קשר בין הכותרת לגוף הפוסט. הפיגוע יכול בהחלט לנבוע מאנטישמיות, נסיבותיו בהחלט מראות שכן. אבל בין מניעי המחבלים לנטיותיו של ראש ממשלת אוסטרליה אין שום קשר. אצלנו יש נוהג אווילי להאשים את ראש המדינה בה ארע ארוע חבלני באנטישמיות, סוג של רפלקס מותנה. וזה נוהג אווילי מכיוון שהוא מגחיך ומוזיל את משמעות המושג.
לדעת רבים כאן, כל ראש מדינה התומך בהקמת מדינה פלסטינית הוא אנטישמי על פי הגדרה...

evglev1

Well-known member
מנהל
אז למה פה ביבי אחראי לכל התבהמות או פשע של מזרחי או חובש כיפה?

marabo

Well-known member
זה לא נכון, לא חיילים אירנים עשו את הפיגוע אלא אזרחים אוסטרלים שעברו מסע הסתה אנטישמי שהוביל אותם לזרועות אלו שהפעילו אותם

ortodox

Active member
באמת ? ככה טוענים כאן ? ביבי אחראי לכל מעשה פשע של מזרחי או חובש כיפה ? חידשת לי. בכל מקרה תודה שהבאת מקבילה לכאורה שרק מאששת את הטיעון שלי. אתה לבדך רואה כמה שזה מופרך.

למעלה