הפיאג'יו בברלי 500...

_casper

New member
בועז,אתה בהחלט צודק...

ולכן אמרתי שבראש הפרמטרים יש את עניין התימסורת,זה בהחלט לא הפרמטר היחידי. הרי אף אחד לא טוען שווספה PX היא אופנוע. עכשיו לעוד שני כלים ש"יושבים על הגדר"..... הראשון הוא סוזוקי קטן משנות ה-80 עם מנוע 50 סמ"ק, ארבע הילוכים (לא זוכר אם היה מצמד אבל אני כמעט בטוח שכן), צמיגי בלון קטנים וסכימות צביעה בלבן משולב עם ירוק/כחול/אדום. למה הוא נחשב? קטנוע או אופנוע? השני הוא ההונדה סופר-קאב, 50 סמ"ק, 4 הילוכים (חצי אוט'). למה הוא נחשב? קטנוע או אופנוע? אני חושב שהסוזוקי הישן נחשב אופנוע וההונדה קטנוע.

בועז בר

New member
רגע, רגע, שאני אבין, ב-50 סמ"ק

יש הבדל בהגדרה ברישיון בין קטנוע 50 לבין אופנוע 50 סמ"ק? הייתי משוכנע ש"עד 50 סמ"ק" זוהי קטגוריה אחת. ל- RV50 של סוזוקי אכן היה מצמד והילוכים ואני אשמח לשים יד על אחד כזה בשביל הבן הקטן שלי. נראה לי ש"מבחן הברכיים" הוא המבדיל העיקרי.

C O L T

New member
לא שמת לב להבדל במחירים?

אופנועי ה-50 יקרים יותר מהקטנועים, בזכות אותו המיסוי הדפוק שלנו. ושוב - הגדרות של ברכיים, סוג תמסורת או כל דבר הגיוני אחר - לא קשור כלל לחוק הישראלי, שכידוע בז לכל הגיון ומתעלם ממנו.

_casper

New member
אז חזרנו לנקודת ההתחלה...

איך הג'ילרה ראנר 180 שלי מוגדר כקטנוע? הרי אין כביכול אפשרות להצמיד את הברכיים בגלל המבנה שלו. לדעתי אופנועי 50 סמ"ק יקרים יותר לא בגלל מיסוי שונה אלא בגלל שמכלולים שלהם פשוט יקרים יותר, גם באירופה אופנועי 50 סמ"ק יקרים יותר מקטנועים. בועז, מדרגת הרישוי עד 50 סמ"ק היא אחידה, כלומר לא צריך רישיון מיוחד כדי לעלות על אופנוע 50 סמ"ק, כלומר אם למדת ועברת טסט על קטנוע 50 אתה גם רשאי לרכב על אופנוע 50 עם הילוכים (עוד אחד מהאבסורדים של מדינתנו). בכל מקרה בקשר ל-RV, יש בהרצליה אחד כזה משופץ למצב חדש, פשוט מדהים וחביב.

למעלה