הפיאג'יו בברלי 500...

כRובי

New member
הפיאג'יו בברלי 500...

נבחן בMOTORCYCLE.COM על ידי יוסי שווץ (כן כן..) שימו לב שזהו לא עוד "קטנוע מנהלים מרווח , ארוך ומסורבל" כי אם קטנוע קטן יחסית , עם ג'אנטים גדולים במיוחד .. יוסי טוען , שהיכולות של הקטנוע גם במהירויות גבוהות , מתקרבות מאוד ליכולות של אופנוע.. בוקר טוב לכולם !

SCOOTERMAN

New member
יש להם את זה בגנים

אחרי קטנוע שנראה ככה, למה שמישהו ירצה לרכב על בוגמן / TMAX / סילברווינג?

C O L T

New member
שוב תודה לחוק הישראלי הדפוק

נראה לי שהודות לגלגלים הגדולים יחסית, זה נחשב אצלנו אופנוע ולכן המיסוי גבוה יותר, אז הכלים האלה, היציבים והמוצלחים ככל שיהיו - לא יגיעו ארצה, או יהיו יקרים יותר מהקטנועים המקבילים.

כRובי

New member
אתה יודע מהו הקוטר שממנו הג'אנט

הופך את הדו"ג מקטנוע לאופנוע ?

tygger

New member
הממ,

בורגמן 650 עומד עם ג'אנט 15 אם אני לא טועה. אולי אפילו יותר. (יכול להיות ש16?) שיו, ואני מוכר אותם...

C O L T

New member
כן, בדקתי - קדמי 15, אחורי 14

אני חושב ששמעתי (קראתי) על ההבדלה בין הקטנועים לאופנועים לפי גודל הגלגלים במוטו, ולא פעם אחת. וזה גם מסביר את העובדה שהרבה דו"גים אוטומטיים לא מגיעים ארצה - בגלל גודל הגלגלים הם מוגדרים אופנועים ולא זוכים להנחה במיסוי.

C O L T

New member
לא ממש

16 - בטוח אופנוע (פחח.. בישראל). אבל עד מתי זה נשאר קטנוע? 14 או 15 אינץ'? אני לא בטוח, אבל נראה לי יש קטנועים עם 14 היום בארץ, לא?

לפי מה שידוע לי

מידת החישוק אינה קובעת האם הכלי ייחשב לקטנוע או אופנוע. לפי חוקי הרישוי שלנו ההבדל בין קטנוע לאופנוע הוא ביכולת הרוכב להצמיד את הברכיים. אם אפשר להצמיד- קטנוע, אם לא- אופנוע. אלו הן, בכל אופן, התקנות המוכרות לי.

tygger

New member
אז איפה עומד הג'ילרה ראנר?

הרי אצלו אין אופציה להצמיד את הברכיים. למרות שאתה אכן צודק לפי ההגדרה המילונית. אופנוע - כלי רכב בו הנהג חובק את גוף הכלי עם ברכיו.

_casper

New member
תאמין לי שבראנר...

אפשר להצמיד בירכיים......... טוב נו...אולי זה בגלל שאני מפוזר על 201 ס"מ?

SCOOTERMAN

New member
תדיג לי כרובי

נניח (הנחה היפוטתית לחלוטין) בהכתבה הזו שהתפרסמה ב MOTORCYCLE.COM מתפרסמת אחרי חודש בירחון ישראלי. זה הופך את הירחון לכזה שמפרסם חומר מתוגם מהאינטרנט?

SCOOTERMAN

New member
גאון הילד, פשוט גאון של אמא.

מחר תקבל עוד משהו שאתה כבר יודע שיגיע.

_casper

New member
לדעתי ישנם יותר קריטריונים...

כדי להבדיל בין קטנוע לאופנוע ובראשם התימסורת האוט' לקטנוע. לדעתי תקנות הרישוי הישראליות בטח די מיושנות ולא מתעדכנות בהתאם לכלים החדשים שמוציאים היצרנים, דגמים שמשלבים אלמנטים אופנועיים בקטנועים (ע"ע TMAX). בכל מקרה אני לא חושב שקוטר החישוק מהווה פרמטר במקרה זה. בכל מקרה הבברלי 500 בהחלט מעניין ומעל הכל מעוצב היטב, מעניין אם אבניר יביאו כלי כזה....אחרי הכל מיכלולי המנוע הם של ה-X9 שמוכיח את עצמו בארץ. איך שלא יהיה....אני מחכה לכלי המדהים הזה, עוד מספר ימים הוא יוצג רשמית.

למעלה