נבחן בMOTORCYCLE.COM על ידי יוסי שווץ (כן כן..) שימו לב שזהו לא עוד "קטנוע מנהלים מרווח , ארוך ומסורבל" כי אם קטנוע קטן יחסית , עם ג'אנטים גדולים במיוחד .. יוסי טוען , שהיכולות של הקטנוע גם במהירויות גבוהות , מתקרבות מאוד ליכולות של אופנוע.. בוקר טוב לכולם !
נראה לי שהודות לגלגלים הגדולים יחסית, זה נחשב אצלנו אופנוע ולכן המיסוי גבוה יותר, אז הכלים האלה, היציבים והמוצלחים ככל שיהיו - לא יגיעו ארצה, או יהיו יקרים יותר מהקטנועים המקבילים.
אני חושב ששמעתי (קראתי) על ההבדלה בין הקטנועים לאופנועים לפי גודל הגלגלים במוטו, ולא פעם אחת. וזה גם מסביר את העובדה שהרבה דו"גים אוטומטיים לא מגיעים ארצה - בגלל גודל הגלגלים הם מוגדרים אופנועים ולא זוכים להנחה במיסוי.
מידת החישוק אינה קובעת האם הכלי ייחשב לקטנוע או אופנוע. לפי חוקי הרישוי שלנו ההבדל בין קטנוע לאופנוע הוא ביכולת הרוכב להצמיד את הברכיים. אם אפשר להצמיד- קטנוע, אם לא- אופנוע. אלו הן, בכל אופן, התקנות המוכרות לי.
כדי להבדיל בין קטנוע לאופנוע ובראשם התימסורת האוט' לקטנוע. לדעתי תקנות הרישוי הישראליות בטח די מיושנות ולא מתעדכנות בהתאם לכלים החדשים שמוציאים היצרנים, דגמים שמשלבים אלמנטים אופנועיים בקטנועים (ע"ע TMAX). בכל מקרה אני לא חושב שקוטר החישוק מהווה פרמטר במקרה זה. בכל מקרה הבברלי 500 בהחלט מעניין ומעל הכל מעוצב היטב, מעניין אם אבניר יביאו כלי כזה....אחרי הכל מיכלולי המנוע הם של ה-X9 שמוכיח את עצמו בארץ. איך שלא יהיה....אני מחכה לכלי המדהים הזה, עוד מספר ימים הוא יוצג רשמית.