הפחד משתק כל כך

הפחד משתק כל כך

איך מתמודדים עם החיים האלו? איך מנטרלים את הפחד התמידי מעשייה? עשייה פירושה אצלי כמשהו שהתוצאה שלו יכולה להיות כישלון, מבוכה גדולה בגלל שלא יצליח לי, כעס גדול על עצמי, בלבול. ואז אני בוחרת בהימנעות שמובילה להסתגרות, בדידות, תסכול ושעמום. איך עוצרים את הגלגל הזה? מאוד לא נעים להיכשל מאוד לא נעימה המבוכה והכעס. אני רוצה שלווה.

פשוט הולכים על זה ../images/Emo88.gif

מתמודדים מול הפחד ומעיזים, אחרת כל החיים אם לא נעז לא נתקדם לשום מקום. ואני לא מאמינה בלקפוץ למים אלא לעשות את זה בתהליך ככל שניתן- לאט לאט....

HH husa

New member
איבוד העשיה יותר מפחיד

שלווה משיגים אחרי שהצליחו. מבוכה וכישלונות עם מודעות מזמן הצלחה.

אופירA

New member
מנהל
למידה הדרגתית - וזה תהליך ארוך

בכל סיטואציה מפחידה שגורמת לך להימנעות - את צריכה לדון עם עצמך (או עם מטפלת), ולשאול את עצמך: מה כ"כ נורא, לשכנע את עצמך שזה לא כ"כ נורא, זו רק הרגשה נוראה אבל באמת זה לא כ"כ נורא. וכל פעם לטבול עוד טיםה בהתנסות הקשה ולעבור אותה. להרגיש את הנורא ולזכור שהוא לא נורא, רק הרגשה נוראה. לאט לאט מתבגרים ועוברים את זה. אמנם בהתחלה את מרגישה את ההרגשה הנוראה של המבוכה, אבל לומדת לא לפחד ממנה. ובשלב הבא, כשאת מסכימה שוב ושוב לתרגל את הרגש הקשה הזה, ורק לא לפחד ממנו - את שמה לב שבהמשך הוא מתחיל להתעמעם והוא כבר פחות נורא. זה תהליך ארוך, וצריך להיזהר לא לקפוץ למים הקרים, כי עלולים לקבל הלם. הנפש סובלת, וצריך להרגיל אותה לאט לאט לא לסבול. את הכישלון את צריכה להתרגל לתרגם לעצמך כהתנסות וכלמידה, ולא כפסילה של אישיותך. מי שלא נכשל לא מצליח. תשאלי כל מנכ"ל והוא יספר לך איך הוא מצליח (דרך אינסוף כישלונות). תשאלי כל תינוק איך הוא למד ללכת, והוא יספר לך שרק בגלל שהוא הסכים ליפול באופן סדרתי קודם לכן. את הכעס את צריכה להרגיל לחשיבה אחרת - תמיד כשאת כועסת על מה שעשית, דמייני לעצמך שאת אמא של ילד, והילד עשה מעשה מרגיז או טפשי או נכשל - את לא אוהבת את המעשה, אבל את לא כועסת על הילד ולא שונאת אותו. עצוב לך שהוא מרגיש רע עם הדברים, ואת משתדלת לנחם אותו ולעודד אותו, שיהיה לו אמון בעצמו. כך תתייחסי לעצמך אחר כל משהו שלא הצליח לך. תהיי החברה הכי מפרגנת של עצמך!

אז תני לי לשאול אותך

הפחד הזה מכשלון ... מה הכי נורא שיכול לקרות אם תעשי? לכי עמוק

קודם כל

נושמים עמוק מה הכי גרוע שיכול לקרות? כשאת לא עושה משהו- ממילא יש לך את ה"לא". אז אם תנסי, זה רק יכול לשפר את המצב. אז אין לך בעצם מה להפסיד - אלא רק מה להרוויח. כישלון, הוא חלק מההצלחה. אבל זה שנכשלת פעם אחת, זה לא הופך אותך לכישלון, זה רק אומר שאת, כמו כולנו, בן אדם עם יתרונות וחסרונות ומדי פעם מצליחים ובפעמים אחרות לא. אבל העובדה שאולי תצליחי - היא זאת שצריכה לדרבן אותך לנסות. כי ההצלחה כל כך מתוקה. היא תקרה לך. פשוט קפצי למים. בהצלחה!

מ ר נ פ ש

New member
הפחד שלך

בא מאיפשהו, ואולי הוא מנסה לספר לך משהו על החיים שלך עד היום, דברים שהעדפת להתעלם מהם. לדעתי צריך לחשוב על אופציה כזאת בעיקר כשהפחד גדול מאוד ולא מצליחים להתגבר עליו בעזרת עצות טובות כמו "פשוט לכ/י על זה". מי לימד אותך ואיך לימדו אותך להיות נבוכה כל כך מכל כישלון? ממי למדת לכעוס על עצמך? מאיזה סוג של עונשים את מפחדת? לפעמים בלי להסתכל על הסיבות, פשוט אי אפשר לצאת מזה.

למעלה