הפורמולה הסינית

אבייה2

New member
זיוה היקרה

אין ספק את כל פעם מפתיעה אותי מחדש מנחישותך, ומאבקך הבלתי נילאה. אני איתך בכל מילה. מחבקת אותך, מחזקת אותך יישר כח........... שאלוהים ייתן לנו רק כח להמשיך להיות חזקים.......

amiKeshev

New member
ד"ר מירי כץ מגיבה:

תמוהה בעיני תגובת הקוראים לדברים שכלל לא נכתבו בכתבתה של אודטה או לא הובנו כראוי. יתכן והכותרת גרמה לטעות בהבנת תוכן המאמר. הצלחתו של תוסף המזון נצפתה בילדים אשר נטלו אותו ללא מעקב רפואי ולכן העלנו את הצורך במחקר קליני מסודר. הרטאלין הינו תרופה יעילה מאוד להפרעות קשב. יחד עם זאת , נעשים מאמצים רבים מצד גורמים שונים לחפש אלטרנטיבות לטיפול בתרופות (כמו הרטאלין, הקונסרטה ואחרות). אין זה אומר שאלטרנטיבות אלה תתפוסנה את מקומן של התרופות המוכרות. ישנם מקרים בהם הריטאלין (ואחרות) אינן יעילות או גורמות לתופעות לוואי בלתי נסבלות שאינן מאפשרות המשך נטילתן. במקרים אלה כל פתרון נוסף מבורך. מעבר לזאת, ישנם הורים שלמרות כל ההסברים והשכנועים ליעילות הרטאלין, אינם מוכנים לטפל בילדם בתרופות אלו ולכן כל אלטרנטיבה שאכן תוכיח עצמה - תהיה מבורכת. זאת אנו מנסים לבדוק באותו מחקר השוואתי, ותו לא ! נשמח לספר לכם על תוצאות המחקר כאשר יסתיים. תודה, ד"ר מירי כץ, תל השומר

zivadina

New member
האם ד"ר כץ קראה את הכתבה?

כי אחרי הקריאה, היא תבין למה אנחנו מתכוונים בתלונה על כך שהמסקנות נכתבות לפני הניסוי.

מיליגו

New member
ד"ר מירי כץ

לפני שנתיים היינו באבחון אצל ד"ר מירי כץ והתרשמותי ממנה היתה איומה ונוראה. לבד מן העובדה שכל השיחה איתה היתה ברמה מאוד לא מקצועית (והיא גם לא איבחנה את העובדה שבני הוא ADHD) את סיכום הפגישה איתה, שהיה חשוב לי עבור ביה"ס, ושהובטח לי כי אקבל אותו באופן מיידי לא קיבלתי עד היום. לדעתי המרפאה בתל השומר היא מאוד לא רצינית, ודעתי רק מתחזקת לאור כל האמור כאן בקשר למחקר ולגיבוי שד"ר כץ מעניקה לו.

לא אהבתי את הכתבה בעיקר בגלל הכותרת

"פתרון חדש ונהדר לילדים עם בעיות קשב וריכוז (בעקבות הצלחה מוכחת של תוסף מזון, עכשיו, המחקר הקליני המסודר)"- נראה לי קצת יומרני ובעיקר חסר אחריות לצאת בכותרת של הצלחה מוכחת כאשר הניסויים הקליניים אם יש כאלה עוד לא הסתיימו. לגבי הפורמולציה עצמה אני לא מאמינה שה-FDA אישר את זה כהתוויה לטיפול בהפרעת קשב וריכוז. אולי כתוסף מזון וגם במקרה הזה לא ממש נראה לי. הביקורת של חגית גם היא נראית מאוד תוקפנית נכתבה בחוכמה. כל התמציות צמחים האלה שאף אחד לא יודע מה באמת יש בתוכם מאוד מסוכנות. צריך לזכור שחומרים כביכול טבעיים לא תמיד בריאים ולפעמים אפילו מאוד מסוכנים. הרעלים הכי מסוכנים מופקים מצמחים. לא יודעת איך הם קיבלו את אישור ועדת הלסינקי אבל יש פה משהו בהחלט צורם במתן יומיומי של שילוב תמציות שלאף אחד אין ממש מושג מה יש בתוכם. לא מובן לי העניין והייתי ממליצה לחשוב פעמיים לפני שרצים להשתתף בכזה ניסוי. ד"ר מיכל שחר

למעלה